SON DAKİKA

En Son Nokta

İstanbullular dikkat! HES kodunu eşleştirmeyenler toplu taşıma kullanamayacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbullular, artık toplu taşıma araçlarını HES kodu olmadan kullanamayacak. Bu uygulama sonucu İstanbulkart ile HES kodunun eşleştirilmesi gerekirken, 15 Ocak’tan (bugün) sonra bu eşleştirmeyi yapmayanlar toplu taşımaya binemeyecek.

İstanbullular dikkat! HES kodunu eşleştirmeyenler toplu taşıma kullanamayacak
Kategori: Genel - Bu haber 14.123 kez okundu.

İstanbullular dikkat! Toplu taşımada HES kodu için son gün

İstanbul’da ulaşım kartları ile HES kodlarını eşleştirmeyenler yarından itibaren toplu taşıma araçlarını kullanmayacak.

İstanbul Büyükşehir İl Hıfsızssıhha Kurulu koronavirüs salgınına yönelik alınan bir tedbiri daha hayata geçiriyor. Alınan yeni karara göre, İstanbul’da 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar, yarından itibaren toplu taşıma kullanamayacak.

EŞLEŞTİRME YAPMAYANLAR YARINDAN İTİBAREN TOPLU TAŞIMA KULLANAMAYACAK

Öte yandan İBB, vatandaşlardan 15 Ocak tarihine kadar ulaşım kartlarını HES kodları ile eşleştirmelerini istemişti. İBB tarafından vatandaşlara tanınan süre bugün doluyor.

Eşleştirme yapmayan vatandaşlar yarından itibaren ulaşım araçlarını kullanamayacak. Alınan önlem ile koronavirüs riski taşıyan yolcular, kent içinde toplu taşımadan yararlanamayacak.

Bugün toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlardan eşleştirme yapmayanların herhangi bir sorun olmadan kartlarını kullanmaya devam ettikleri görüldü. HES kodunu ulaşım kartı ile eşleştirme yapmayan bir vatandaş, “Daha eşleştirmeyi yapmadım, bu akşam yapacağım. Şu an toplu taşımaya binmek için bir engel yok, bugün toplu taşımayı kullandım” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.