SON DAKİKA

En Son Nokta

İsveçli Sismolog Lund: 120 yılda böylesi görülmedi

İsveç Ulusal Sismik Ağı (SNSN) öğretim görevlisi ve Sismolog Björn Lund, Türkiye’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lung yaptığı açıklamada, “Son 120 yılda dünyanın bu bölgesinde hiç bu kadar büyük bir deprem görmemiştik.” ifadelerini kullandı.

İsveçli Sismolog Lund: 120 yılda böylesi görülmedi
Kategori: Genel - Bu haber 18.917 kez okundu.

Lund, Türkiye’de meydana gelen büyük depremle bağlantılı olarak, depremin meydana geldiği yerin bir tarafında yer alan ülkenin güneybatı kesiminin üç metre hareket ettiğini belirtti.

Lund, “Son 120 yılda dünyanın bu bölgesinde hiç bu kadar büyük bir deprem görmemiştik.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Lund, levhalardaki hareketin sürekli olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Lund, “Şu anda, başka bir depremin ne zaman olacağı belli değil, Levhalar, yeni gerilmeler oluşana ve başka bir deprem olana kadar hareketsiz duruyor.” değerlendirmesinde bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.