SON DAKİKA

En Son Nokta

KARINCA KARARINCA DERTLERE DERMAN OLUYOR!

Avcılar’da kısa süre önce kurulan Karınca Kararınca isimli dernek çalışmalarına başladı. Derneğin hedeflerinin başında yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkmak var.

KARINCA KARARINCA DERTLERE DERMAN OLUYOR!
Kategori: Genel - Bu haber 7.543 kez okundu.

Gazetecilerle sabah kahvaltısı organizasyonunda bir araya gelen ve çalışmaları hakkında bilgi veren Karınca Kararınca Derneği Başkanı Kahraman Necat Ürkmez derneği 28 Mart tarihinde kurduklarını belirtirken, ‘ İslami düşünce ile yola çıktık. Dinimiz yardım isteyeni boş çıkarma, yetimlere sahip çık diyor. Yetimi kollayan kimse bana çok yakındır der peygamberimiz. Bu motivasyonla, 20 arkadaşımızla yola çıktık. Kaymakam beyi, sosyal işler müdürlüğünü,  müftülük gibi kurumları ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduk. Muhtarlar, okul müdürleri ziyaret ederek bir veri tabanı oluşturduk. Hayırseverlerimizin desteği ile tespit ettiğimiz insanlara yardımcı olmaya çalıştık. Avcılarda bu anlamda bir boşluk vardı. Derneğimizin tüm giderlerini kendimiz karşılıyoruz. Elden bir bağış kabul etmiyoruz. Kimseden bir şey talep etmiyoruz.

Yetimler ve Öksüzler önceliğimiz

1 ve 18 yaş arasındaki annesini babasını yitirmiş, yetim ve öksüz çocuklara yardım ettiklerini anlatan Ürkmez, “2021’in mart ayında çıktığımız bu yolda şimdiye kadar çok sayıda çocuğumuza elimizi uzattık. Babasız, annesiz ailelerimizin çocuklarına elbise ve gıda yardımı yapıyoruz. Büyük market zincirlerinin hediye çekleriyle yine bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz” dedi. Şu ana kadar 400 çocuğa destek verdiklerini de kaydeden Ürkmez, “Biz çocuklarımızın bugüne kadar olduğu gibi yarın da bu şekilde yanlarında olacağız. Değil 400 isteriz ki bin 400 çocuğumuzun yanında olabilelim. Onun için de herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

10 mahallede hizmet veriyoruz

Şimdiye kadar çok sayıda iş insanından destek aldıklarını ve kurban kestirerek yetim ve öksüz çocuklara et yardımı yaptıklarını kaydeden Ürkmez, “Bu bizi mutlu eden bir iş. Şu an Avcılar’ın 10 mahallesinin tamamında bu anlamda hizmet veriyoruz. Avcılar Karınca Kararınca Derneği’nin 7 kişi asil üye olmak üzere 20 yönetim kurulu üyesi bulunuyor. Dernek Başkanı Kahraman Necat Ürkmez, “Benimle beraber bütün arkadaşlarım, çocuklarımıza iyilik için canla başla çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.