SON DAKİKA

En Son Nokta

Kayınbiraderini müdür yaptı, savunması şaşkına çevirdi

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, kayınbiraderini belediyede maaşa bağladı. Eleştirilere ise “Bu alanda Esenyurt’ta koyabileceğim adam yoktur. O yüzden dışarıdan getirdim. Ama kayınbiraderim olduğu için değil. Üniversite genel sekreterlik yapmış, hastane başmüdürlüğü yapmış o alanda başka birini bulamadığım için orada çalışıyor ve çalışacak” dedi.

Bilgileri Kopyala
Kayınbiraderini müdür yaptı, savunması şaşkına çevirdi
Kategori: Genel - Bu haber 89.089 kez okundu.

Yerel seçimlerde liyakati dilinden düşürmeyen CHP’de, belediyelere yapılan torpil atamaları tüm hızıyla sürüyor. Son örnek İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşandı. Esenyurt Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, Başkan Ahmet Özer’e belediyeye oğlunu, kız kardeşini, amcaoğlunu, kayınbiraderini işe alıp almadığını sordu.

Togay, “Özel kalem kardeşinin oğlu, özel kalem amcaoğlu, yakın koruması akrabası, Amerika’dan gelen uzaktan akrabası, satın almada kayınbiraderi, kız kardeşi, oğlu gibi iddialar ortalıkta dolaşıyor. Belki bunlar doğru değildi. Çünkü sayın profesör bu konuda çok dikkat eden bir büyüğümüz” ifadelerini kullandı.

‘İNANMAK İSTEMEDİK’

Togay, “Esenyurt Belediyesi kurulduğu günden bu yana Gürbüz Çapan, Necmi Kadıoğlu, Ali Murat Alatepe, Kemal Deniz Bozkurt’un döneminde hiç böyle çok yakın akrabalarının belediye şirketlerinde çalıştığını duymadık. Ama sayın başkanla ilgili bu iddialar doğru mu değil mi bilmiyoruz. İnanmak da istemedik. Çünkü Esenyurt’un durumu belli. Bu konularda bir açıklama yaparsanız seviniriz.” dedi.

“KİMSEYE SORACAK HALİM YOK”

Özer ise şu yanıtı verdi: “Bu verdiğiniz bilgilerin hepsi yanlış. Bir kere 5-6 tane danışman söz konusu değil. İki tane danışmanım var. Koca Esenyurt’ta 2 tane danışmanım olacak. 2 tane daha olacak, 2 tane daha olacak… Bunu yaparken ben belediye başkanı isem nasıl yöneteceğimi ben bilirim. Kimseye soracak halim yok.

‘O ALANDA BAŞKA BİRİNİ BULAMADIĞIM İÇİN ORADA ÇALIŞIYOR’

Kayınbiraderim burada. Ama kayınbiraderim olduğu için değil. Üniversite genel sekreterliği yapmış, hastane baş müdürlüğü yapmış o alanda başka birini bulamadığım için orada çalışıyor ve çalışacak. Ben adam arıyorum.

‘Beylikdüzü’nden neden adam getiriyorsun?’ Burada fizibilite olarak çalışacak her adama başımın üzerinde yeri vardır. Bu adama da AK Partilidir, CHP’lidir diye bakmam. Ondan dolayı eleştiriyor arkadaşlarım. Bu adam Necmi Kadıoğlu döneminde alınmış, bu adam AK Partilidir filan. Ben bunlara bakmam. Ben kişinin iş yapışına, liyakatına bakarım, ehliyetine bakarım.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!