SON DAKİKA

En Son Nokta

KEMAL DENİZ BOZKURT FİNALDE KAZIĞI MAHALLELİSİNE ATTI

Resmiyete göre 65 gün sonra tamamlanıp hizmete açılması projelendirilen Turgut Özal Mahallesi ‘Mahalle Konağı’ 13 aydır hafriyatı alınmış bir şekilde duruyor. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt vatandaşların tepkisinden korktuğu için 13 aydır yaşadığı mahallede bulunan projenin inşaata uğramazken mahalleli ‘Başkan giderayak en büyük kazığı yaşadığı mahallelisine attı’ yorumunda bulunuyor.

KEMAL DENİZ BOZKURT FİNALDE KAZIĞI MAHALLELİSİNE ATTI
Kategori: Genel - Bu haber 85.929 kez okundu.

İhalesine göre resmi olarak bitimine 65 gün kalan Turgut Özal Mahallesi Mahalle Konağı inşaatı aradan geçen 13 ayda maalesef alınan hafriyatı ile kaldı.

Aynı mahallede yaşayan belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt mahallelinin tepkisinden korktuğu için 13 aydır projenin yapıldığı bölgeye uğramazken Mahalleli ‘Başkan giderayak en büyük kazığı yaşadığı mahallelisine attı’ şeklinde yorumluyor.

Turgut Özal Mahallesi’nde yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan ve 15 ayda bitirilmesi planlanan Mahalle Konağı Yapım İşi yılan hikayesine döndü. Projenin resmi ihalesinde bitirilmesine 2 aydan kısa bir süre kalmasına rağmen ortada hafriyat ve kazıklardan başka bir çalışma olmaması mahalleliyi çıldırttı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise oturduğu mahallede inşa edilen projeyi bir kez dahi ziyaret etmedi. Mahalle sakinleri bu nedenle projenin müteahhiti başta olmak üzere fen işleri müdürü ve zabıtalarla sürekli karşı karşıya geldi. Zaman zaman sert tartışmaların ve kavgaların yaşandığı proje inşaatında müteahhit ise belediyeden bütçe alamadığı için projeye devam etmediğini esnaflara ve mahalle halkına beyan etti.

BİR BUÇUK YILDIR BİZİ MAĞDUR ETTİLER

Yaşanan bu durum karşısında mahalle halkını eylem yapmaya zorlayan ve organize eden Güven Emlak sahibi Mehmet Babahan yaşadıklarını açık yüreklilikle Ensonnokta’ya anlattı. Babahan, ‘Yaklaşık 1,5 yıldır Esenyurt Belediyesi beni ve buradaki birçok esnafı mağdur etmiştir. Ana yolu keyfi keder kapatarak bir çok esnafın nakliyesini, kargolarını, araç trafiğini engellemiş, satış yapamayan esnafın dükkanlarını kapatmalarına neden olmuştur.

Turgut Özal Mahallesi 109 ile 47’inci sokağın kesiştiği köşede yapılan proje bundan yaklaşık 13-14 ay önce başladı. O gün bugündür sadece hafriyatı alındı. Müteahhit ile sürekli burada karşı karşıya geliyoruz ve tartışıyoruz. Neden çalışma olmadığını sorduğumuzda, ‘belediyeden bütçe alamadığını ve bu nedenle projeye devam edemediğini’ belirtiyor. Mahalle halkı perişan. Hasta olsa ambulans, yangın çıksa itfaiye bu sokaklara giremez. Kötü alışkanlığı olan gençlerin bu bölgeyi mesken edinmesi de ayrı bir problem. Belediye başkanı bu mahallede oturmasına rağmen halkın tepkisinden korktuğu için bir ke bu inşaat alanını ziyaret etmedi. Zaten uzun bir süredir projede çalışan yok. Projede, mahallelide artık Allah’a emanet’ diyerek tepkisini gösterdi.

Projenin hafriyatı alındığı gibi yaklaşık 13 aydır bekletildiğini ve her hangi bir çalışma olmadığına şahitlik eden mahalle halkı ve esnafı da Ensonnokta’ya konuştu.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Sadettin Yiğitoğlu-Asteknik Elektrik Eloktronik: 1 yılı aşkın süredir ana yolu kapattılar. Yol kapandıktan sonra özellikle perakende satışlarım bitti. Sürekli belediye ve müteahhit ile görüştük. 5,6 ay içerisinde projeyi bitireceklerini söylemişlerdi. Aradan 13 ay geçti. Projenin resmi bitirilme tarihine 40 gün var ama ortada bir şey yok. Buradaki insanları boşu boşuna aylarca mağdur ettiler.

 

Yeliz Öz-Ev Kadını: Bahçe katında oturuyorum. Özellikle bahçe katında oturanlar ciddi anlamda mağdur edildi. 1 yıldır böyle. Kazı çalışması yaptılar ve öyle bıraktılar. Toz, toprak, pislik evimizin içinde. Ne kadar temizleseniz temizleyin maalesef olmuyor. 1 yıl içerisinde bitireceğiz dediler oda doğru çıkmadı. Çalışmalardan dolayı su kanalları kapandı. İlk yağmurda Allah göstermesin evimize su basabilir. Müteahhitle konuşuyoruz ‘bütçe alamıyorum bu yüzden yapamıyorum’ diyor. Belediyeye de müteahhitte de inanmıyorum. Projeden dolayı tenhada kalan bazı alanlarda alkol alımı ve uyuşturucu kullanımı söz konusu. Çocuklarımızı artık bir yere gönderemiyoruz. Belediye başkanı sözde bu mahallede oturuyor ama kendisine ulaşamıyoruz. Sokaklar kapalı. Düşünsenize hasta olduğunu! Ambulans giremez. Yangın çıksa itfaiye aracı giremez. Çalışma yapanlar binalarımıza zarar verdi. Nasıl çözecekler bunları. Artık projede çalışan bile yok.

Sabri Akgül-Esnaf-Mahalle sakini: Projenin bitim tarihi 23.11.2023. Şunun şurasında 40 günleri kaldı. Sadece hafriyatı alınan projenin bırakın 2023’ü 2024 yılında bile bitmesi mümkün değil. Müteahhit topu belediyeye atıyor, belediye bütçemiz yok diyor. Devasa bütçeye sahip olan belediye bir mahalle konağını bitiremiyorsa vay mahallenin haline.

Mustafa Kaya-Esnaf: Yaklaşık 13 ay boyunca yol kapalı olduğu için nakliye yapamadık. Müşteri potansiyelimiz bu anlamda ciddi oranda düştü. Dükkanını kapatan esnaflar oldu. 1 senede proje bitecekti. Resmi olarak bitiş tarihine 1 ay var. Nasıl bitirecekler?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.