SON DAKİKA

En Son Nokta

KİM BU AND! NEYİN NESİ? SAHİBİ KİM, ORTAKLARI KİM?

Esenyurt Belediyesi’nin meclis kararı almadan asansör bakım işlerini verdiği AND isimli firma ilçede panik etkisi yarattı.

KİM BU AND! NEYİN NESİ? SAHİBİ KİM, ORTAKLARI KİM?
Kategori: Genel - Bu haber 35.632 kez okundu.

AND işi ne oldu. Kim bu AND.

CHP’de üst düzey yöneticilere yakınlığı var mı?

Yoksa sahibi bir türkücü mü?

AK PARTİ mahkemeye verecekti ne oldu?

Sorular sorular.

Konuyu anlatalım. Bir asansör firması geliyor. Evlere yazı bırakıyor ve halk panikte. Firma binalarda ki asansörleri denetliyor, güzel. Lakin istediği para diğer ilçelerde istenen paranın üstünde bir rakam. Ayrıca yasal değil. En azından AK Parti’nin iddiası bu.

AK Parti Grup Sözcüsü Gazanfer Karakaş mecliste yaptığı konuşmada belediye yönetiminin bu işi meclisten geçirmesi gerektiğini belirterek firmanın para talep etmesinin yasal olmadığını belirtti.

Merkezi Ataşehir’de bulunan AND isimli firmaya verilen asansör denetim işinin meclisten geçmesi gerektiğini söyleyen AK Partililer 3 konuya takılmış gözüküyor.

  • Firma kimin?
  • Rakam diğer ilçelerdekilerin neden üstünde?
  • Meclisten geçmesi gereken bu işi CHP’li yönetim neden meclise getirmedi?

Esenyurt Belediyesi yöneticilerinin bu konuda kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Birkaç soruda AK Partili yöneticilere:

Belediye meclis toplantısında AND firmasına Esenyurt Belediyesi tarafından verilen bu işi mahkemeye taşıyacağınızı belirtmiştiniz.

Konuyu mahkemeye taşıdınız mı? Hangi noktadasınız? AK Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik ve Grup Sözcüsü Gazanfer Karakaş’tan kamuoyu konuyla alakalı açıklama bekliyor…

Emin BEYAZ: Anahtar Gazetesi ve Ensonnokta.com İmtiyaz Sahibi

SABAH GAZETESİ BOMBAYI PATLATTI

CHP’li Tuncay Özkan gitti ‘kazığı’ kaldı! ‘Asansör pazarlama’ işiyle ilgili İzmirlileri isyan ettiren gelişme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın delegelerden çizik yemesi, partinin İzmir örgütünde de büyük yankı uyandırdı. Özkan’ın Parti Meclisi’ne girememesinde en önemli faktörlerden biri olan ‘asansör pazarlama’ işiyle ilgili İzmir’de vatandaşı isyan ettiren bir gelişme ortaya çıktı. Özkan’ın aracılığıyla İzmir’deki 6 belediyeden asansör muayene işini alan İstanbullu AND firmasının sektördeki ‘taban fiyatla iş yapma’ temayülünün aksine Çiğli, Buca ve Bornova ilçelerinde vatandaştan ‘tavan fiyat’ aldığı anlaşıldı.

CHP'li Tuncay Özkan gitti ‘kazığı’ kaldı! 'Asansör pazarlama' işiyle ilgili İzmirlileri isyan ettiren gelişme

Yeni Asır’ın haberine göre belgelerde firmanın 6-10 kat arasındaki binalarda taban ücret olan KDV dahil 420 lira 55 kuruş yerine tavan fiyat olan 494 lira 54 kuruştan işlem yaptığı görülüyor. Aynı şirket, hizmet verdiği diğer 3 ilçe olan Bayraklı, Narlıdere ve Balçova’da ise taban fiyat uyguluyor. Yani Buca, Çiğli ve Bornova’daki vatandaşlar asansörlerini muayene ettirmek için yaklaşık 74 lira fazla ücret ödüyor. Bu arada firmanın tavan fiyat uyguladığı 3 ilçenin belediye başkanlarının ise, Özkan’a çok yakın siyaset yapmaları dikkat çekiyor.

ÖZKAN’A YAKIN İSİMLER
Tuncay Özkan ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, geçtiğimiz yıl geldikleri İzmir’de ilçe belediye başkanlarına özel ziyaretlerde bulunmuştu. Özkan ve Özkoç, beraberlerinde götürdükleri şarkıcı İzzet Yıldızhan’ın da ortakları arasında yer aldığı AND Uluslararası Danışmanlık isimli şirketin Genel Müdürü olan CHP İstanbul İl eski Başkanı Bahri Şahin’i başkanlarla tanıştırıp aracılık yaptı. O dönem İzmir’de sadece Bayraklı’da hizmet veren firma, daha sonra Buca, Çiğli, Narlıdere, Balçova ve Bornova’da da asansör muayene işlerini aldı.

‘GENEL TEMAYÜL TABAN FİYATIN UYGULANMASI’
Sektörde görev yapan uzmanlar, asansör muayene işindeki özel firmalar ile Makine Mühendisleri Odası’nın temayül olarak sürekli bakanlığın belirlediği taban fiyat üzerinden ücretlendirme yaptığını söyledi. Ancak Özkan’ın pazarlamasıyla kentte büyüyen AND’nin ise 3 ilçede tavan fiyat uygulayarak bu genel temayülün dışına çıktığına dikkat çekildi. Bu nedenle bu 3 ilçede vatandaşlar daha yüksek ödeme yapmak zorunda kaldı.

CHP’li Belediyelerin il ve ilçelerinde Makina Mühendisleri Odaları ile yaptıkları asansör bakımı, denetimlerine ilişkin sözleşmelerinin iptal etmelerinin altından türkücü İzzet Yıldızhan çıktı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın CHP’li Belediye Başkanlarına pazarladığı ve Makina Mühendisleri Odaları ile yapılan asansör sözlşemelerini iptal ettiriyor iddialarına Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak son noktayı koydu.

Önceki gün “YAŞASIN! CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TUNCAY ÖZKAN, CHP’Lİ BELEDİYELERE BİR BİR ‘AND’ İÇİRİYOR…” başlıklı haberimizde; araştırmacı yazar Celal Eren Çelik’in twiti haberleştirmiş, AND adlı şirketin İstanbul’daki CHP’li belediyelerle de sözleşmeler yapmaya başladığına, Özkan’ın İzmir’deki CHP’li belediyeler üzerinde asansör konusunda elde ettiği bu başarılı çalışmasını İstanbul’daki CHP’li belediyelere de sıçrattığına dikkat çekmiştik.

İşte Sabah’tan Ceyhan Torlak’ın o haberi: 

500 milyonluk asansör rantı

CHP’li İnce’nin “Tatildeki çete” diyerek hedef gösterdiği Tuncay Özkan ile Engin Özkoç CHP’li belediyeleri ziyaret ediyor. Hedef ise asansör denetimindeki 500 milyon TL’lik rantı ele geçirmek. İddiaya göre Özkan ve Özkoç başkanlara “Denetimi AND firmasına verin”baskısı yapiyor. İzzet Yıldızhan’a ait AND’nin genel müdürü ise eski CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin

CHP’li Muharrem İnce’nin “Külliye’deki CHP’li” kumpasının ardından dile getirdği “Teknede tatil yapan çete” tanımı gözleri CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a çevirdi.
İlk başta inkar etselerde ardından birlikte tatil yaptıkları ortaya çıkan Özkoç ve Özkan’ın asansör denetimi yapan bir firma adına CHP’li belediyeleri ziyaret etmesi partiyi karıştırdı. Sadece İzmir’de 50 bin asansörün bulunduğuna dikkat çeken bir partili, Şirketin Türkiye genelinde yıllık asansör denetim rantının 500 milyon lirayı bulduğunu söyledi.Özkoç ve Özkan’ın denetimlerin Makine Mühendisleri Odası’ndan alınarak bu firmaya verilmesi için CHP’li belediyelere baskı yaptıkları iddia edildi. Kasım ayı başında Balıkesir, Manisa ve İzmir’deki CHP’li ilçe belediye başkanlarını telefonla arayan Özkan ve Özkoç, “Genel başkanın talimatı. Denetim işini AND firmasına vereceksiniz. Görüşmeye şirketin yöneticisi Bahri Şahin gelecek” talimatları verdi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.