SON DAKİKA

En Son Nokta

MİMAR EYÜP DURSUN: AVCILAR’I TÜRKİYE’NİN EN YAŞANABİLİR İLÇESİ YAPACAĞIZ

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Eyüp Dursun Avcılar’ın makus talihini değiştireceğini ve depreme dayanıklı evlerde yaşayan, depremin konuşulmadığı Türkiye’nin en cazibeli kentini imar edeceklerini belirtti.

Bilgileri Kopyala
MİMAR EYÜP DURSUN: AVCILAR’I TÜRKİYE’NİN EN YAŞANABİLİR İLÇESİ YAPACAĞIZ
Kategori: Genel - Bu haber 80.468 kez okundu.

Avcılar’ın sevilen ismi meclis üyesi, İBB İmar Komisyonu üyesi Mimar Eyüp Dursun AK Parti Avcılar Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Açıklamanın hemen ardından Ensonnokta’ya önemli açıklamalar yapan Dursun, Avcılar’ın Türkiye’nin en güzel ilçesi olabileceğini ve bunu yalnız AK Parti kadrolarının sağlayacağını belirtti.

AVCILAR ARTIK ESKİ MODEL YÖNETİCİLER TARAFINDAN YÖNETİLEMEZ

Zorlu bir yola çıktığının farkında olduğunu belirten Mimar Eyüp Dursun açıklamalarının devamında, ‘Biliyorum zorlu bir yola çıktım. Bu yolculuğun sonunda aday olursam göreceksiniz kazanan Avcılar olacak. Aday adayı arkadaşlarımızın tamamı son derece değerli onlar da çalışıyorlar.

Bu kentin geleceği için değişim zamanın geldiğini ben de herkes gibi görüyorum. Avcılar için yeni bir sayfa açma zamanının geldiğini herkes gibi ben de biliyorum. Avcılar böyle devam edemez yönetilemez.

Avcılar eski model yöneticiler tarafından da yönetilemez ve yönetilemiyor. Bu şehir ancak genç dinamik yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir.

Ben Avcılar’ı yeniden küresel iddia sahibi bir kent haline getirmek için adayım. Avcılar’ın ekonomisini büyütmek iş olanakları yaratmak için adayım. Avcılar’a yakışır ve yaşanılır bir çevreye kavuşturmak dünyanın yetenekli insanlarını çekecek cazibe merkezi yapmak için adayım. Cesaretimi bu kentin insanlarından alıyorum. Bu ilçenin insanlarına inanıyorum. Gençlere kadınlara emekçilere esnaflara iş insanlarına en çok da bu şehrin o güzel çocuklarına yürekten inanıyorum.”

LİDERİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HER DAİM DESTEKÇİSİYİM

Türkiye’nin önemli bir zaman diliminden geçtiğini dile getiren Dursun, dünyada büyük bir güç mücadelesinin yaşandığını ve bunun merkezinde Türkiye’nin bulunduğunu aktardı. Bu mücadelede’ de lider olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya ülkeleri karşısındaki net tutumu öncelikle bir vatandaş olarak göğsümüzü kabartıyor diyerek devam eden Dursun;  tabiki gurur duyuyoruz tabi ki gururlanıyoruz, Türkiye’nin ciddi bir güç olduğunu herkesin duyması için çalışan bir liderden bahsediyoruz. Bu dik duruş bu başarı herkes tarafından tebrik edilmeli ve alkışlanmalıdır. Ben önce bir vatandaş sonra da siyasi kimliğim ile Sayın Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulan bu duruşun hayranı ve destekçisiyim. Bu gücün devamı için ve elbette ki hizmet içinde Avcılar Belediye Başkanlığı vazifesine adaylığımı koydum. Şuan için aday adayıyım. Beni tanımayanlar için teşkilatın içinden gelmiş bir kardeşiniz olduğumu hizmet yolunda teşkilat adabı ile yoğurulduğumu belirtmek isterim.”

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇAN BİR PARTİYİZ

Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda gençleri en büyük kazanım olarak gördüklerini belirten Dursun, “Hükümet olarak gençlerimize her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Ayrıca siyasette gençlerin önünü açan bir iktidarız. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’de önce 30 yaş olan seçme ve seçilme yaşını 25’e, ardından da 18 yaşına indirdik. Bu fevkalade büyük bir devrimdir. O günleri siz gençler hatırlamazsınız ama biz o mücadeleleri yaparken bazı örümcek kafalılar ‘Ya bu gencecik insanlardan bunlar seçilecekler, ülkeyi bunlar mı yönetecekler?’ diye 25-30 yaşındaki gençleri beğenmediler. Bunlar ülke yönetemez zannettiler. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimiz Türkiye’nin geleceğidir. Eğer geleceğimizin teminatı diyorsak gençlerimizin de önünü açtık, daha fazla da açmaya devam edeceğiz”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ESERLERİYLE TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE BÜYÜK ADIMLAR ATMIŞ BİR LİDERDİR

Eyüp Dursun, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan 21 yıldır hizmetleriyle, eserleriyle Türkiye’nin her yerinde büyük adımlar atmış bir lider, Türkiye’de çok önemli demokratik reformları gerçekleştirmiş, hukuki ve siyasi reformları gerçekleştirmiş bir isim. Karabağ’da Azerbaycan’ın zafer kazanması için destek olmuş bir lider. Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de Türkiye’nin haklarını sonuna kadar savunan bir lider. Türkiye’de milli savunma sanayinin güçlü bir şekilde gerçekleşmesi için önünü açan bir lider. Böyle bir liderin yolunda yoldaş olmak bizler için onurdur.”

MİLLETİMİZ, TÜRKİYE İSTİKAMETİNDE YÜRÜYELİM TEKLİFİNE ONAY VERMİŞTİR

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Eyüp Dursun, “28 Mayıs günü gerçekten Türkiye siyasi tarihinin en zor seçimlerinden birisinin ilk raundunu geride bıraktık. Bu seçim sadece önümüzdeki 5 yıl kimin cumhurbaşkanı olacağı, kimlerin milletvekili olacağının çok ötesinde Türkiye’nin hangi istikamete doğru yöneleceğinin tespitiydi. Bu seçimde halkımız AK Parti’yi açık ara birinci çıkartarak, Cumhur İttifakı’nı da parlamentonun birinci grubu haline getirerek aslında hangi istikamette gidilmesi gerektiğini yani Türkiye istikametinde yürüyelim teklifine onay verdiğini milletimiz göstermiştir. Türkiye’nin yeni hedeflerine, büyük hedeflerine yürümede parlamentoyu yasama organı olarak bu istikamette görevlendirmiştir. Nihayetinde milletimizin görevi, tercihi, ortaya koyduğu fikir, karar bu yöndedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında Cumhur İttifakı’nın karşısında, AK Parti’nin karşısında içeride ve dışarıda cümle alemin, cümle muhalefet unsurlarının bir araya geldiğini çok yakından takip ettik” dedi.

HİZMETTEN YANA OLDUĞUNU MİLLETİMİZ 31 MART GECESİ GÖSTERECEK

Dursun, “Sahada çok güzel bir teveccüh var. İnsanlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde düzenlediğimiz Büyük İstanbul mitingimize ve diğerlerine akın akın gelmişti. Kararsızlar da kararlı hale geldi. İnşallah milletimiz bizim yanımızda olduğunu 31 Mart gecesi gösterecek. Vatandaş hizmeti çok güzel analiz ediyor, kendisine verilen değeri çok iyi anlıyor. Şimdi eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, vaatlerle bu iş yürümüyor diğer taraftakilere bakıyoruz ne yazık ki hep vaat.  İstatiksel olarak İstanbul seçimlerinde de benzeri tabloları yaşamıştık. İstanbul’da vadettikleri 250 projenin yüzde 10’unu bile ne yazık ki yapamadılar,  bu milletin vaade karnı tok. Çünkü zaten vaatleri gerçek yapan bir AK Parti var. Belediyecilik hizmet etmek demektir. Belediyenin kurulma sebebi zaten budur. Şimdi baktığınızda muhalefet belediyelerine hizmet etmek bir yana insanların hizmet için taleplerinin bile dinlenmediğini göreceksiniz. Bizim amacımızın hizmet olduğunu destekleyen desteklemeyen herkes anladı aslında. Bu nedenle 31 Mart gecesi de vatandaşın yine hizmetten yana olacağından hiçbir kuşkum yok.

EYÜP DURSUN KİMDİR?

1985 Van doğumludur. Aslen Bitlis, Adilcevazlı’dır. 30 yıldır İstanbul’un Avcılar ilçesinde ikamet etmektedir.

Eyüp Anadolu İmam Hatip lisesinde, orta öğrenimini, F.K Gökay Anadolu lisesinde, lise eğitimini tamamlamıştır. Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık bölümünden 2008 yılında 3.’lük derecesi ile mezun olan Dursun, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Yapı İşletmesi bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Halen FSM Vakıf Üniversitesinde Mimarlık bölümünde Doktora eğitimine devam etmektedir. İyi seviyede İngilizce bilmektedir ve evlidir.

Birçok ulusal çapta projede aktif görev alan Dursun, 2012 yılında yapılan Çamlıca Tepesi Camii proje yarışmasında 3.’lük derecesine layık görülmüştür.

Avcılar’da bulunan bir vakıf üniversitesinde 2012 – 2021 yılları arasında akademisyen olarak görev almıştır.

2010 yılında AK Parti Gençlik Kolları, Avcılar İlçe Başkanlığında siyasete başlamış ve teşkilatın birçok noktasında aktif görev almıştır. 2014 Yerel seçimlerinde ve 2019 Yerel seçimlerinde Avcılar – İBB Meclis Üyesi seçilmiştir. İmar ve Bayındırlık komisyonunda görev almış ve bu süreçte Avcılar Özelinde, Toplumsal Olarak Vatandaşlarımızın Sorunlarına Çözüm Üreten Bölgesel Planlama Çalışmaları yapmıştır.(2014 – 2023)

Çözüm Üretilen Bölgesel Kararlar;

  1. Avcılar genelinde hak kaybına uğrayan yaklaşık 1.700 parsel ve üzerindeki konutların haklarının iadesi (2017)
  2. Denizköşkler ve Ambarlı Mahallesi Güneyinde zemin raporlarının güncellenmesi ile 105 parsel ve üzerindeki konutların kentsel dönüşüm problemlerinin çözülmesi (2019)
  3. Gümüşpala Mahallesinde yer alan (toplam 98 adet) parselinin kentsel dönüşüm problemlerini çözen imar planı yapılması (2020)
  4. Dr. Sadık Ahmet Caddesi Güneyinde güncel zemin raporları doğrultusunda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı yapılması ve sorunların çözülmesi (2022)
  5. Tahtakale Mahallesi 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı yapılması (Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Koordinasyon ile yapıldı) (2021)
  6. Yeşilkent Mahallesi 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı yapılması

Halen Avcılar’da yaşayan vatandaşlarımızın özellikle ‘’Deprem ve Kentsel Dönüşüm’’ sorunlarına çözüm üreten süreçlerde aktif olarak görev almaktadır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!