SON DAKİKA

En Son Nokta

Muharrem İnce’nin iddiasına hükümetten yanıt

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Fetullah Gülen’in ABD’den istenmesiyle ilgili açıklamalarına, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan ve Adalet Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bozdağ, “Türkiye, terörist başı Gülen’i ABD’den usulüne uygun talep etmiştir” diye yanıt verdi.

Muharrem İnce’nin iddiasına hükümetten yanıt
Kategori: Genel - Bu haber 255 kez okundu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Fetullah Gülen’in ABD’den usulüne uygun bir şekilde istenmediği iddiasını dile getirmişti. Yanıt Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Adalet Bakanlığı’ndan geldi. Bozdağ, “Teröristbaşı Gülen’in iade için geçici tutuklanması ve iade taleplerinde,bir eksiklik ya da  yanlışlık yoktur” dedi.

İnce: Gülen’in iadesi için usulüne uygun başvuru yapıldı mı?

Muharrem İnce’nin iddiasına Twitter hesabından yanıt veren Bozdağ, Muharrem İnce’yi iftira ile suçladı ve ABD’li kaynağının kim olduğunu açıklamasını istedi. İnce’ye ağır ifadelerle suçlamalarda bulunan Bozdağ, şunları söyledi: “CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ABD’den arandığını ve kendisine, Türkiye’nin teröristbaşı F. Gülen’in iadesi için usulünce başvuruda bulunmadığını, söylendiğini dün bir TV’ye açıkladı. Ama arayanın kim olduğunu,açıklamadı. Sayın İnce, keşke ABD’den arayanın dediğinin doğru mu, yalan mı olduğunu tespit için Adalet Bakanlığını arayıp işin aslını/doğrusunu öğrenseydi, kendisini yalancının yalancı şahidi durumuna düşürmezdi. Belli ki Sayın İnce, ABD’den arayana inanmış ve onun ağzıyla Türkiye’yi suçluyor. Sizi ABD’den arayan her kimse,yalan söylüyor.

CHP’den ‘dinleme’ iddiasıyla ilgili suç duyurusu

Siz de sorgusuz ABD’den arayan yalancıya inanıp beyanını kamuoyu ile paylaşıyorsunuz. Kendinizi yalancıya gönüllü kullandırıyorsunuz, yalancıya yalancı şahitlik yapıyorsunuz. Türkiye’nin teröristbaşı ve 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü’nün bir numaralı faili Gülen’i iade talebi, ABD ile Türkiye arasındaki ikili anlaşmaya uygundur. Teröristbaşı Gülen’in iade için geçici tutuklanması ve iade taleplerinde, bir eksiklik ya da yanlışlık yoktur. Türkiye, FETÖ kurucusu ve yöneticisi ve 15 Temmuz 2016 Darbe Teşebbüsü dahil pek çok suçun bir numaralı faili teröristbaşı F. Gülen’i ABD’den usulüne uygun talep etmiştir. Türkiye’nin talebinde, herhangi bir eksiklik ya da yanlışlık yoktur. Herşey usule ve anlaşmaya uygundur. Türkiye’nin talepnamesinde yer alan delillerin standardı da aramızdaki anlaşmanın aradığı delil standardını fazlasıyla karşılamaktadır. ABD yönetimi, teröristbaşı F.Gülen hakkındaki Türkiye’nin iade talebini ve eki delil dosyalarını, bugüne kadar ABD adli makamlarına göndermedi. Sayın İnce, siz,alenen yalan söylüyorsunuz ve ABD’den arayan her kimse onun ağzından utanmadan ülkenize iftira ediyorsunuz. Klasör klasör gönderilen dosyalar, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız,Adalet Bakanlarımız,Dışişleri Bakanımızın görüşmeleri ve medyada yazılanlar, herşey ortada.

‘ABD’den arayanın adını neden gizliyorsunuz?’

Açıklamanın devamında şu ifadeler yeraldı: “Bu gerçeklere rağmen söyleneni doğruluğunu tahkik etmeden ve hatta tahkike ihtiyaç duymadan kullanmanız, kendinizi alenen kullandırmanızdır. ABD’den arayan sizi kolayca kullanırsa, Allah muhafaza Cumhurbaşkanı olduğunuzda da ABD’den arayanlar daima sizi kullanacak, demektir. Sayın İnce, unutma ki Türk halkı kendini kullandıranı da başkalarının kullandığını da, yalancıyı da, müfteriyi de sevmez. Böylelerine lider gözüyle de bakmaz. Hele hele başka ülkeden telefonla arayanların kullandığını kukla olarak görür. Kuklaları da Cumhurbaşkanı seçmez.

Sayın İnce, sizi ABD’den arayan ABD’li mi Türk mü? Eğer arayan ABD’li ise CIA’dan mı yoksa FBI’den mi veya Adalet Bakanlığından mı veyahut da başka bir ABD’li mi? Sizi arayan Türk ise FETÖ üyesi mi veya FETÖ beslemesi mi ya da başkaca bir Türkiye düşmanı mı? Sahi kim? Sayın İnce, sizi ABD’den arayanı neden açıklamadınız? Adının bilinmesinden bir çekinceniz mi var? Adının bilinmesinden yana bir endişeniz yoksa, bundan sonra açıklamayı düşünüyor musunuz? Yoksa adının bilinmesi size zarar mı verir? Sahi ABD’den arayanın adını neden gizliyorsunuz? Milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyen birini görmek isteyen Muharrem İnce’nin yüzüne bakmalıdır. Çünkü milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Pes artık, pes. Bu kadarı da olmaz yahu!”

Adalet Bakanlığı’ndan yalanlama

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Fetullah Gülen ile ilgili olarak, bugüne kadar yedi ayrı iade talepnamesi ve tutuklama talepleri usulüne uygun bir şekilde ABD makamlarına iletilmiştir” denildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce’nin dile getirdiği, Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in Amerika Birleşik Devletlerinden iadesinin usulüne uygun şekilde istenmediği iddiaları üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür. İade talepleri yargı mercileri tarafından hazırlanmakta olup, bakanlığımızın bu süreçteki rolü Türk adli mercileri ile yabancı makamlar arasında irtibatı kurmak ve sürecin uluslararası sözleşmelere uygun biçimde ilerlemesini sağlamaktır. Yakalama kararı ile suça ilişkin bilgi ve delilleri içeren bu talepnameler, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla muhatap ülkelere iletilmektedir. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili olarak, bugüne kadar yedi ayrı iade talepnamesi ve her bir talepnameye konu suçlar bakımından tutuklama talepleri ABD makamlarına bu çerçevede ve usulüne uygun bir şekilde iletilmiştir.”

İnce’den şeker fabrikalarını satın alan iş adamlarına uyarı

‘İnce’nin iddiaları gerçek dışıdır’

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Fetullah Gülen hakkında 15 Temmuz darbe girişiminden önce işlediği suçlarla ilgili dört ayrı dosya üzerinden hazırlanan iade talepnameleri 19 Temmuz 2016 tarihli yazılarımız ekinde Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla ABD makamlarına iletilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi ve Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast teşebbüsüyle ilgili olarak da üç ayrı dosya üzerinden hazırlanan talepnameler ise 23 Temmuz 2017 ve 20 Kasım 2017 tarihlerinde muhatap devlete iletilmiş ve örgüt elebaşının iadesi istenilmiştir. İade taleplerimizin tamamı, iki ülke arasında yürürlükte olan ‘Türkiye Cumhuriyeti ile Amerika Birleşik Devletleri Arasında Suçluların Geri Verilmesi ve Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardımlaşma Antlaşması’nda belirlenen usule uygun bir şekilde ve iade için yeterli delillerle birlikte ABD makamlarına iletilmiştir. Talepler, içerik ve usul bakımından, ülkemiz ve ABD arasındaki ikili antlaşmada öngörülen şartları bütünüyle karşılamaktadır. Süreci yakından takip eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımız, Adalet ve Dışişleri Bakanlarımız da yüksek düzeyli resmî temaslar vesilesiyle bir araya geldikleri muhataplarına taleplerimizin karşılanması ve örgüt elebaşının bir an evvel iadesi yönündeki beklentimizi defaatle dile getirmişlerdir. Tam, eksiksiz ve usulüne uygun bir şekilde iletilen iade taleplerimizin ABD makamlarınca bir an evvel yerine getirilmesi halen beklenmektedir. Sayın İnce’nin kaynağı belirsiz iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki bu talihsiz açıklamanın, Fetullah Gülen’in iade süreci ile ilgili olarak zaman zaman ortaya atılan asılsız haber ve beyanatlar zincirinin yeni bir halkası olduğu görülmektedir.”

Muharrem İnce ne demişti?

CHP’nin adayı İnce, CNN TÜRK’te Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü programına telefonla bağlanarak, “ABD’den Fethullah Gülen’i isteyeceğiz dedim. Eğer teslim etmezlerse, İncirlik’teki ABD askerleri 24 Aralık’ı yani Noel’i Washington’da kutlarlar dedim. Amerikalılar beni aradı. Dediler ki, ‘Haklısınız Muharrem Bey ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti henüz Fethullah Gülen’i, usulüne uygun bir şekilde bizden geri istemedi’ dediler. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Fethullah Gülen’in iadesini usulüne uygun bir şekilde istememiş. Neden yapmadılar?” demişti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.