SON DAKİKA

En Son Nokta

Nihat Genç: HDP barajı geçmemiş olsaydı…

ODA TV’nin Kemalist yazarı Nihat Genç, bugünkü yazısında Muharrem İnce ve Canan Kaftancıoğlu’nun seçim sonuçlarının ardından neden ortalığı ayağa kaldırmadığını açıkladı.

Nihat Genç: HDP barajı geçmemiş olsaydı…
Kategori: Genel - Bu haber 259 kez okundu.

Nihat Genç bugün kaleme aldığı yazıda seçim sonuçları sonrası CHP’nin tavrını ele aldı. Seçimlerden önce vatandaşlara ‘YSK’nın önünde yatın’, ‘Sonuçlar açıklanana kadar YSK’nın önünden kimse ayrılmasın’ çağrıları yapan Muharrem İnce’nin neden sonuçlara itiraz etmediğini sorgulayan Genç, cevabını da verdi.

HDP BARAJI GEÇİNCE SULAR DURULDU

Genç, Seçimler öncesinde ortalığı ayağa kaldıran İnce’nin HDP’nin barajı geçtiğini anlayınca, HDP’nin barajı geçtiği bir seçime şaibe bulaşmasını istemediği için seçim sonuçlarını kabul ettiğini belirtti.

DEVLETE HİÇ İNANMAMIŞ KAFTANCIOĞLU DA UZLAŞI AÇIKLAMASI YAPTI

Yazısında CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu da eleştiren Nihat Genç, devlete hiç inanmamış isyancı, devrimci olarak nitelediği Kaftancıoğlu’nunda sonuçları kabul etmesinin nedeninin HDP’nin barajı geçmiş olması olduğunu belirtti.

İşte Genç’in yazısının ilgili bölümü;

Baştan söyleyelim, seçim gecesi, seçim kurulu önüne yürüyeceğini söyleyen kararlı, iddialı, coşkun, direnişçi aday İnce neden sessizleşti? Türkiye boşlukta kalmış bu karanlık an’la yatıp kalkıyor. Ne oldu, dedikoduların bini bir para, birden ne değişti? İnce seçim sonuçlarına itiraz neden etmedi, kitlesini sahipsiz, yüzüstü, cevapsız sokakta niçin bıraktı?

Ne olduğunu söyleyelim, tam o saatte HDP’nin barajı geçtiği anlaşıldı. HDP barajı geçince sular duruldu aman HDP’nin barajı geçtiği seçime bir şaibe bulaşmasın havası, baskılarla telkinlerle hakim oldu.

Yani HDP barajı geçmemiş olsaydı İnce seçim kurulunun önüne inecekti.

Aynı saatte hayatında devlete hiç inanmamış isyancı, devrimci Kaftancıoğlu da kendisinden hiç beklenmeyen bir uzlaşı açıklaması yaptı “CHP’deki sonuçlar seçim kurulu sonuçlarıyla uyuşuyor” dedi.

Kaftancıoğlu’ndan hiç beklenmeyen bu yumuşak inişli sakinleştirme uyarısı da HDP’nin o saatte barajı geçmiş olmasıydı.

O gece ne mi oldu, HDP barajı geçmemiş olsaydı İnce ve Kaftancıoğlu işte o zaman seçim kurulu önüne yürüyecek kitleleri ayağa kaldıracaktı.
Karanlıkta ve boşlukta kalan o dakikalarda Avrupalı elçilerin kulaklara fısıldadığı gerçek de buydu, HDP’nin baraj geçtiği anlaşılınca Bülent Tezcan’ın, İnce’nin ve Kaftancıoğlu’nun tavırları kendilerinden hiç beklenmediği ve çok garip bir şekilde değişti, HDP barajı geçti, direniş bitti, seçim bitti.

HDP barajı geçememiş olsaydı siz o zaman seyredecektiniz gümbürtüyü ve sokaklarda direniş, barış, özgürlük, hak hukuk sloganlarını.

Yeni CHP sittin sene artık bu soruların cevabını veremez.

CHP kimi kurtarmanın peşinde ve CHP kimlere emanet bir daha görün tanıyın.

Ve ertesi gün CHP’liler kan ağlarken, Halk TV ekranında bir önceki güne kadar heyecanla yayın yapan Ayşenur Arslan’ın gülerek yaptığı seçim değerlendirme programını da asla unutmayacağım.

HEPSİ AYNI ŞEYİ YAZMAYA BAŞLADILAR

(…)Cumhuriyet Gazetesi’nin yaşını başını almış, onlarca yazarı seçim yarışı başlar başlamaz büyük matematik zekalarını ortaya çıkardı. HEPSİ “hesap ortada” diye yazıp çizmeye başladı.

Sözcü Gazetesi’nin yazarları birbirleriyle yarışa girer gibi başladılar; “Hesap Ortada” çığlıkları ortalığı ayağa kaldırdı Odatv yazarı Halit Kakınç da akıllar vererek katıldı bu özgürlük kervanına.

Halk TV sabah başlıyor gece yarılarına kadar bangır bangır bağırıyor: “Hesap Ortada.”

Kahvede arkadaş başlıyor lafa: “Bu sefer oldu, HESAP ORTADA.”

Taksiye biniyorsun, şoför; “ağbi bu sefer kazanacağız, bir oyum HDP’ye bir oyum CHP’ye.”

“Neden?”

Şöför: “Hesap Ortada.”

Yıllardır bizi izleyen en değme okuyucumuz açıyor telefonu, “ağbi dün Halk TV’de Ayşenur Arslan’ı izledim, ağbi dün KRT’ye İhsan Eliaçık çıktı…”

-Eeeee ne olmuş?

-Hesap ortada ağbi.

“HESAP ORTADA” lafı aldı başını uçtu gitti, tutabilene aşk olsun.

Muhalefette bir “HESAP ORTADA” kasırgası esti, “HESAP ORTADA” lafının önüne geçebilmek laf anlatmak ne mümkün!

Vatanın, milletin, cumhuriyetin hukuk ve insanlık ve ahlak’ın hesabı mı olurmuş diyebilecek cesarette tek kişi yoktu ortalıkta.

Kafa göz dağıldık, yetmedi, bir de üstüne Atatürk karşıtının teki seçim öncesi çıktı ekrana, Cumhuriyet’i kuran parti adına PKK bildirgesini deklare etti.

“Hesap Ortada” lafı aldı ortasına bizi dövdü, iftira etti, linç etti, suçladı. Sapığını, Fetöcüsünü, PKK’cısını üstümüze sürdü, kımıldayamadık.

Önce yılmadım, ekranda son üç programımın üçünde de “İnce’yi destekliyoruz ancak Fetö ve PKK’ya karşı amansız şekilde tetikte olmalıyız”, dedim, sen mi dersin, ölüm tehditleri, 24 Haziran’da seni tutuklayacağız, faşist, ırkçı, katil, defol, muhalefetin önünü kesme.

Kardeşlerim, AKP iktidarı boyunca ekranlarda en çok konuşan muhalif bir yazarım. Seksen dakikalık programlarımın sayısına bugünden siz başlasanız otuz senede yetişemezsiniz.

Muhalif basında en çok yazı yazan kardeşinizim, bugünden başlasınız ölümünüze dek benim kadar üretemezsiniz. Hem hitabetim hem yazılarımız kendini dinletir ve okutur.

Ekrandan ve yazıyla benim kadar büyük izlenme okunma oranlarına ulaşamazsınız, gözünüzün önünde işte, her yerden kovulduk, iş yok, zırnık para yok, yazılarımızı yayıncılar dahi korkudan yayınlayamıyor, üniversiteler konferans verdirmiyor, muhalif CHP’li belediyeler dahi tek konuşma yaptırtmıyor, neden, HESAP ORTADA.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.