SON DAKİKA

En Son Nokta

ÖMER ÇOLAK: TEHDİTLER BİZE VIZ GELİR

AK Parti Beylikdüzü ilçe başkanı Ömer Çolak gündemdeki konularla alakalı basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın mecliste kendilerini tehdit etmesi üzerine konuşan Çolak, ‘Genel Başkanımız Sayın Erdoğan’ın dediği gibi ‘dikleşmeden dik durmaya’ devam edeceğiz. Tehditler bize vız gelir’ dedi. Çolak ayrıca Beylikdüzü Belediyesi’nin borcunun bütçeye göre yüzde 76’ya ulaştığını belirtti.

Bilgileri Kopyala
ÖMER ÇOLAK: TEHDİTLER BİZE VIZ GELİR
Kategori: Genel - Bu haber 76.519 kez okundu.

AK Parti Beylikdüzü ilçe başkanı Ömer Çolak basın toplantısında özelikle iki konuda önemli açıklamalar yaptı.

Çolak, mecliste yaşanan kavgaya değinirken belediyenin borcu ile alakalı yaptığı açıklamada ise belediyenin borç batağı içerisinde olduğunu belirtti.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ İSTANBUL’DA İLK 5’DE

Beylikdüzü Belediyesi’nin borcu ile artık sürdürülebilir bir yönetim anlayışının zor olduğuna değinen AK Parti ilçe başkanı Ömer Çolak, ‘Mecliste borçlarla alakalı verdiğimiz önergelere maalesef belediye başkanı cevap veremiyor. Beylikdüzü Belediyesi gün geçtikçe geleceğimizi borçlandırıyor. Borç her geçen gün büyüyerek artıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin bütçesi 2 milyar 90 milyon TL. Borcu ise 1 milyar 593 milyon TL. Borcun bütçeye oranı yüzde 76. Beylikdüzü Belediyesi borcu ile İstanbul’da ilk 5’de yer alan belediye. Borçları bütçe oranına göre EN yüksek 5 belediye şunlar.

Şişli yüzde 117,16.

Beşiktaş yüzde 92,12.

Adalar yüzde 86 ,79.

Beylikdüzü yüzde 76,22

Sancaktepe yüzde 74,76

Sadece bu mu? Beylikdüzü Belediyesi’nin gerçekleşen bütçesi 1 milyar 825 milyon TL. Gerçekleşen yatırım miktarı ise 423 milyon TL. Nerede arada ki fark, nerede yatırımlar?

ÇALIK TEHDİT ETMEYİ BIRAKSIN ÖZÜR DİLESİN

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın Haziran ayı meclis oturumunda kamuoyuna yansıyan tavrının kabul edilemez olduğunu belirten ilçe başkanı Çolak, ‘Önce meclis oturumunda dengesini bozan önergeyi veren meclis üyemiz Özden Bilgiş hanımefendiyi tehdit etmeye kalktı. Ardından ben müdahale edince beni tehdit etmeye başladı. Doğru, benim konuşma hakkım yok lakin bir meclis üyemi pervasızca konuşmalar yaparak tehdit etmeye kalkan birine gereken cevabı veririm. CHP’li meclis üyesine ait olan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait ‘İmamoğlu İnşaat’ tarafından yapılan villaların kaçak çatı katının hesabını sorduk. Bu önerge üzerine kendisi afallayınca ve panik yapınca önergeye ve içeriğine cevap vermek yerine Özden hanıma saldırıya geçti. Bu kabul edilemez bir davranış. İlk meclis toplantısında Özden hanımdan özür dilemesini bekliyorum. Ayrıca bu kaçak yapılarla alakalı konuyu hukuki mercilere taşıyacağız’ dedi.

İŞTE ÖZDEN BİLGİŞ’İN VERDİĞİ O ÖNERGE

Beylikdüzü Belediyesi Meclis Başkanlığına: Sayın Başkan, Değerli meclis üyeleri. Grubum adına söz almış bulunmaktayım. Beylikdüzü ilçesi, Dereağzı mahallesinde bulunan ve  mülkiyeti Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi ve ailesine ait olan 7758.29m2 alana sahip,1056 ada 8 parsel de 05.10.2022 Tarihli yapı ruhsatına istinaden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait İmamoğlu inşaat firması tarafından yapılmakta olan 17 adet villa inşaatında çatılar imar mevzuatında ve yönetmeliğinde tarif edilen ve onaylı projesinde de görüleceği şekilde yapılmayıp, saçaklarda sıfır olması gerekirken, 1 metreden fazla yükseltilerek çekme kat şeklinde gayri nizami olarak yapılmıştır.

İstanbul gibi 1.derecede deprem bölgesinde ve maalesef İstanbul un ilçeleri içinde de depremden en fazla etkilenecek ilçelerinden Beylikdüzü ilçemizde tüm bu deprem riskleri göz ardı edilip, insan yaşamı riske atılarak İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait olan İmamoğlu inşaat tarafından Kaçak çekme kat yapılmıştır.

Ne acı tevafuktur ki biz Ak Parti Grubu olarak bu gündem maddesini meclisimize sunmadan bir gün önce, İstanbul Küçükçekmece ilçemizde daha deprem olmadan bir bina kendiliğinden çökmüştür. Küçükçekmece İlçemiz CHP li belediye Başkanı 3 katlı binanın ilk tespitte üzerinde kaçak olarak yapılan çatı katı bulunduğunu söylemiştir.

Bu vesile ile bu acı olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu acı olayların tekrarlanmaması için gereken çalışmaların hızlıca yapılmasını ve deprem ile ilgili önlemlerin hızlıca yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Şimdi biz AK Parti grubu olarak soruyoruz:

1-İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait olan İmamoğlu inşaat firmasının yaptığı ve CHP meclis üyesinin mülkiyetinde olan parselde, yapılan bu kaçak imalata neden Belediyemiz izin vermektedir. Deprem riskinin çok yüksek olduğu bölgemizde, özellikle binaların taşıma kapasitesinin statik hesaplarda alınan yükleme kabulünden fazla, yapılan yükün oluşturacağı hayati tehlikeyi yönetiminiz neden dikkate almamıştır. İmar yönetmeliği açısından aykırılığı ayrıca diğer kamu suçudur.

Yoksa biz CHP ailesi olarak arsa bizim Belediye bizim, biz yazar biz yaparız, her zaman dediğiniz gibi biz üst akıl oluşturduk, yönetmeliğinde üstündeyiz mi denmektedir.

2-Mevzuata uygun olmayan bu imalat ile ilgili, belediyemiz tarafından gereği yapılarak, yapılan işlemler ile ilgili, grubumuza ve meclisimize yazılı olarak bilgi verilmesini talep ediyoruz. Yapılacak işlemlerin takipçisi olacağımızı ve gerekli işlemlerin yapılmadığı taktirde devletimizin diğer kurumlarını bilgilendirerek, kaymakamlığa ve savcılığa işlemlerin yapılması için gerekli başvuruları yapacağımızı meclisimizin bilgisine sunarız.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!