SON DAKİKA

En Son Nokta

ÖZEL HABER: Abdulkadir Selvi, ‘Erdoğan ilk turda seçilir’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi anket sonuçlarına göre söylemleri, çalışmaları değerlendirdi. Selvi, köşesinde yaptığı analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini iddia etti.

Bilgileri Kopyala
ÖZEL HABER: Abdulkadir Selvi, ‘Erdoğan ilk turda seçilir’
Yayın Tarihi: 31.05.2018 03:27
Kategori: Genel - Bu haber 219 kez okundu.

SEÇİMLER NEREYE GİDİYOR?

Bu arada kamuoyu araştırma kuruluşlarının yöneticileriyle seçimlere ilişkin değerlendirmelerini konuşuyorum. Başlıklar halinde şöyle sıralayabilirim.

– Partilerin cumhurbaşkanı adayı çıkarması nedeniyle seçimlere katılım yüksek olacak. 16 Nisan’daki gibi yüzde 85.5’lik bir katılım oranı bekleniyor.

Yüzde 15’lik kararsız oranı aynı zamanda sandığa gitmeyeceklerin oranına denk geliyor. Eğer yüzde 15’in üzerinde bir kararsız oranı ortaya çıkarsa, hangi aday onu yanına çekebilirse yararlı olur. Seçmen daha çok, ittifak içinde yer değiştirir. CHP seçmeni Erdoğan’a oy vermiyor. Meral Akşener’e oy verecek olan Muharrem İnce’ye dönüyor.

Seçim kampanyaları en fazla yüzde 2-3’lük bir seçmeninin kararını değiştiriyor. Kampanyalar daha çok kendi seçmenini motive ediyor. Sadakatini güçlendiriyor, moralini yükseltiyor.

Milletvekili listeleri lokalde kendini gösteriyor. Milletvekili dağılımında etkili oluyor. Ama Türkiye ortalamasına yansıması güçlü değil.

Bunca değerlendirmeden sonra sonuca
gel dediğinizi duyar gibiyim.

Onu da aktaracağım.

– Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları
açık ara bir farkla sonuçlanmayacak.

Referandumda olduğu gibi heyecanlı
bir yarış olacak.

– İttifak sistemi olduğu sürece bundan sonraki seçimlerde de kıran kırana bir yarış yaşanacak.

Seçimlere 24 gün kala ibre Erdoğan’ın
ilk turda seçileceği yönünde.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!