SON DAKİKA

En Son Nokta

PLATFORMUN KURULMASI ZORUNLU HALA GELDİ

18 il temsilcisinin katılımıyla İstanbul 3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu kuruldu. Platform Başkanı Şerafettin Öztürk, oluşturdukları platformun hiç bir partinin arka bahçesi olmayacağının altını çizdi. Öztürk, Siyasete yön veren bir sivil toplum kuruluşu olacaklarının vurguladı.

PLATFORMUN KURULMASI ZORUNLU HALA GELDİ
Kategori: Genel - Bu haber 10.289 kez okundu.

Platformun oluşmasının ana nedenlerinin eğitim, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda bir birliktelik oluşturmaktır olduğunu belirten Başkan Öztürk: ‘Bugün 3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu’nun kurulması zorunlu hala gelmiştir. Bu platformun oluşmasının temel sebepleri eğitim, ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda bir birliktelik oluşturmaktır. Temsilde adalet istiyoruz. İstanbul 3. Bölgede 4 milyon civarında seçmen var. Bu seçmenin yaklaşık 1.4 milyonu doğu ve güneydoğu nüfusundan oluşmaktadır. Bölgemizde 35 milletvekilimiz var fakat insanlarımızın kapısını çalacağı bir milletvekilinden bahsetmek mümkün değil. Madem temsilde adaletten bahsediyoruz. O zaman bu bölgede seçilebilir yerden en az 10 milletvekili adayı istiyoruz. Bütün siyasi partilere eşit muamelede yaklaşacağız. Kim bize değer verirse onun yanında olacağız’ dedi.

KANAYAN YARALARA MERHEM OLUNACAK

Eğitim, sağlık ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olacaklarının altını çizen İstanbul 3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu başkanı Şerafettin Öztürk: ‘İşsizliğe çözümler bulmak, eğitim ve sağlık kurumlarına ivme kazandıracak somut çalışmalarda bulunmak, ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim konusunda destek sağlamak, özellikle de eğitime hevesli gençlere burs olanakları kazandırmak için de çalışmalar yapacağız. Platformumuz halkçı ve özgürlükçü, barış sevgi kavramları ile donanımlı bir platform statüsünde kendine özgü kriter ve kurallarla yoluna devam edecektir’ diye konuştu.

İZSİZ’DEN TAM DESTEK

Bu tarz oluşumların önemli olduğunu vurgulaya Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz ise: “ 2019 yılını Türkiye siyasi tarihi açısından bir milat olarak görüyorum. Birçok dostumuzun kendi siyasi partilerinde dile getirdikleri söylemleri, önerileri duymayan görmeyen birçok karar verici, dinlememenin, kulak vermemenin acı neticelerini 2019 seçimlerinde gördüler. Türkiye Cumhuriyeti Hakkari’den Edirne’ye, Trabzon’dan Adana’ya kadar her karışında ortak paydamız olan sevgi, muhabbet, şefkat ölçeğinde vatanseverlik duygusuyla sahip olacağımız topraklardır. Adına Doğu Güneydoğu Dernekleri Platformu diyoruz ama günün sonunda buradaki birçok kişi kendisini Karadenizli, Egeli, Trakyalı olarak da görüyor. Biz bu memlekette göçebe değil, asli unsurlarıyız. Çanakkale’ye, Sarıkamış’a baktığınızda bunu göreceksiniz. Bizler memleketin dört bir yanında hayatını idame ettiren insanlarız. Şunu kabul etmek lazım ki; demokrasinin içselleştirilmesi adına her birimizin gerekiyorsa ödün vermesi lazım. Temsilde adalet nihayetinde hepimiz için olmalı. Biz bu gün birlik ve beraberliği tesis edip, karar vericilere doğru resmedersek, inanıyorum ki hak edilen bir çok mevkide makam da beraberinde gelir. 3. Bölgede 35 milletvekili var ve vatandaşın kapısını çalan yoksa bunu seslendirmek en doğal hakkımız. 20-25 yıl öncesine kadar İstanbul’da Vanlılar’ın esamesi okunmuyordu. Ne zaman ki bizler STK’larla tanıştık, oluşumları federasyon çatısında buluşturduk, o zaman vücut bulmaya başladık. İstanbul’un 39 ilçesinde Vanlılar’ın sivil toplum nezdinde örgütlü bir yapısı var. Memleketin sevdası, aşkı, birliği, beraberliği, kardeşliği ve eşitliği ölçeğinde yapılacak tüm çalışmalar için kutluyorum, destekliyorum ve bu birlikteliğin bir şölenle taçlandırılacağına inanıyorum” dedi.

Üçüncü Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu toplantısına, Ağrı Federasyon Başkanı ve Platform Başkanı Şerafettin Öztürk’ün yanı sıra, Muş Dernek Başkanı ve Platform Genel Sekreteri Bülent İmre, Şanlıurfa Dernek Başkanı ve Platform Başkanvekili Yaşar Cızlak, İstanbul Hakkarililer Derneği Başkanı ve Platform Başkan Yardımcısı Selim Mavi, Bingöl Dernek Başkanı ve Platform Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ordu, Van Federasyon Başkanı Fatih Yağız, Siirt Dernek Başkanı Vasfettin Sizer, Erzurum Federasyon Başkanı Halil Karapınar, Erzincan Dernek Başkanı Dursun Kurtalan, Diyarbakır Dernek Başkanı Mehmet Ali Ateş, Bitlis Dernek Başkanı Mehmet Sami Uçar, Elazığ Dernek Başkanı Mehmet Doğan, Malatya Dernek Başkanı Mehmet Hisar, Dersim Dernek Başkanı Hüseyin Kalanç, Şırnak Dernek Başkanı İdris Kodak, Mardin Dernek Başkanı Abdurrahman Geçkin, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, iş adamı ve basın mensubu katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.