SON DAKİKA

En Son Nokta

SGK bahane rant şahane! Parkı da satıyor atık su kolektörünü de…

Uluslararası festivale milyonlar harcayan Büyükçekmece Belediyesi, ‘SGK borcumuz var’ diyerek bir sitenin 37 yıllık parkını, villalar bölgesinde atık su kolektörünün bulunduğu arsayı satışa çıkardı. Site sakinleri, belediye imar planlarında da ‘Park’ olarak işlenen yerin satışının iptali için dava açtı.

Bilgileri Kopyala
SGK bahane rant şahane! Parkı da satıyor atık su kolektörünü de…
Kategori: Genel - Bu haber 89.066 kez okundu.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, düzenlediği uluslararası festivale harcadığı paralarla itibarından ödün vermeyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, SGK borcunu ödemek için çareyi arsa satışında buldu. Akgün’ün meclis kararıyla satış yetkisi aldığı 10 taşınmaz içerisinde 37 yıldır park olarak kullanılan bir arazi ve villalar projesi içinde kalan ve üzerinde atık su kollektörü kalan üç dönümlük yer de bulunuyor. Başkan Akgün, ‘’Hükümet bizi sıkıştırıyor. SGK’ya borcumuz var. Onun için mecburuz’’ dese de, bu açıklama site sakinleri tarafından pek inandırıcı bulunmadı. Yürütmenin durdurulması için soluğu mahkemede aldılar.

VER YETKİYİ GÖR ETKİYİ

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin 6 Haziran 2024 tarihli oturumunda, belli tarihlerde imar planları değiştirilerek konut alanına çevrilen 10 taşınmaz için satış kararı alındı. Önce planları değiştirilip sonra da satışa çıkarılan yerler şunlar: Alkent 2000 Mahallesi, 3.021,03 metrekare yüzölçümlü 165 ada 1 parsel, Bahçelievler Mahallesi, 1.532,64 metrekare yüzölçümlü 187 ada 8 parsel, Bahçelievler Mahallesi, 507,23 metrekare yüzölçümlü 189 ada 6 parsel, Celaliye Mahallesi, 539,74 metrekare yüzölçümlü 845 ada 23 parsel, Celaliye Mahallesi, 456,52 metrekare yüzölçümlü 846 ada 23 parsel, Güzelce Mahallesi, 522,12 metrekare yüzölçümlü 241 ada 7 parsel, Güzelce Mahallesi, 364,47 metrekare yüzölçümlü 262 ada 2 parsel, Hürriyet Mahallesi, 568,81 metrekare yüzölçümlü 194 ada 20 parsel, Hürriyet Mahallesi, 322,61 metrekare yüzölçümlü 661 ada 25 parsel, Kamiloba Mahallesi, 1.000,00 m² yüzölçümlü 340 ada 12 parsel sayılı taşınmazların satışı için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e yetki verildi.

BAŞKAN AKGÜN İNANDIRICI BULUNMADI

Meclis kararında satışın yapılma gerekçesi için ‘’Belediyemiz yatırım bütçesine kaynak oluşturması ve kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda satılması planlanmaktadır’’ denildi. Büyükçekmece Celaliye Mahallesi’nde yaşayan site sakinleri, meclis kararındaki satışla ilgili olarak Başkan Akgün’ün gelen eleştirilere ‘’Hükümet CHP’li belediyelere SGK borçları çıkardı. Bizlerle çok uğraşıyor. Satmaktan başka çaremiz kalmadı’’ dese de site sakinleri bu açıklamayı samimi bulmadı. MedyaRadar’a konuşan bir site sakini, ‘’ Burası 37 yıldır park olarak hizmet veriyor. Belediye planlarında da park olarak işaretlenmiş. Meclis kararı alındığında henüz SGK tartışmaları henüz başlamamıştı. Madem SGK’ya borcunuz var festivallere neden milyonlar harcayıp, boğazda teknelerle turlar atıyorsunuz? Neden bizim çocuklarımızı cezalandırıyorsunuz?’ diyerek Başkan Algün’e tepki gösterdiler.

BELEDİYEYE DAVA AÇTILAR

Avukat Musa Ermiş, bir site sakini adına yürütmenin durdurulması için İstanbul Nöbetçi Bölge İdare Mahkemesi’ne bir dilekçe verdi. Dilekçede şu ifadelere yer verildi; Dava konusu ihaleye konu taşınmazın ve müvekkilin taşınmazının içerisinde yer aldığı sitenin Basın Kent-3 Yapı Kooperatifi tarafından 1987 yılında yapımı tamamlanmış olup, içerisinde 121 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Söz konusu kooperatif tarafından bu site yapıldığından beri bu taşınmaz çocuk parkı olarak ayrılmış olup bu amaçla kullanılmaktadır. Hatta davalı Belediyenin internet sitesinde dahi söz konusu parselin imar durumu “Basınkent Sokak Parkı” olarak kayıtlıdır. Belediyenin asli görevi park ve yeşil alanlar yapmaktır. Ancak bu asli görevinin dışına çıkılarak, ayrıca bu görevinin tam tersine olacak şekilde yaklaşık 37 yıldır zaten çocuk parkı olarak kullanılan bir alanın, bölge halkının ihtiyacı çocuk parkı olduğu halde bu parkın kapatılarak konut alanı olarak ihale edilmesinin kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olmadığı açıktır. Müvekkilin söz konusu taşınmazın davalı idarece konut alanına çevrildiğine ilişkin imar plan değişikliğinden haberi bulunmamaktadır. Bu itibarla, şayet yapıldıysa söz konusu imar planı değişikliği işleminin de tarafımızca dava konusu edileceğini ve dava bilgilerinin Mahkemenize sunulacağını bildirmek isteriz.”

SİTE SAKİNLERİ EYLEM YAPTI!

Celaliye Basın Kent-3 site sakinleri, sosyalleştikleri tek sosyal donatı alanını satışa çıkartan belediyeyi parkın içerisinde protesto ettiler.

KAYNAK: MEDYA RADAR

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!