SON DAKİKA

En Son Nokta

SİZE GÖRE YILMAZ ÖZDİL’DE FASÜLYEDEN GAZETECİ Mİ?

Sarı Basın Kartı taşımayan bana göre gazeteci değildir diyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a Yayın Yönetmenimiz Emin Beyaz videolu cevap verdi. Beyaz, ‘Yılmaz Özdil’de ‘metrobüse bedava binmek, müzelere ücretsiz girmek’ için kullanıldığını iddia ettiği basın kartını hiç almadı. Yılmaz Özdil fasulyeden gazeteci mi? Sorusu yöneltti.

SİZE GÖRE YILMAZ ÖZDİL’DE FASÜLYEDEN GAZETECİ Mİ?
Kategori: Genel - Bu haber 15.631 kez okundu.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, AK Partililerin SIK SIK dile getirdiği ‘neden basın mensuplarını meclise almıyorsunuz’ sorusuna ilk defa cevap verdi.

Bozkurt, mecliste yaptığı konuşmada Esenyurt’ta basın kartı sahibi olmadığını ve basın kartı taşımayanların gazeteci olmadığını iddia etti. Bozkurt’a videolu cevap veren Yayın Yönetmenimiz Emin Beyaz, Yılmaz Özdil’de ‘metrobüse bedava binmek, müzelere ücretsiz girmek’ için kullanıldığını iddia ettiği basın kartını hiç almadı. Yılmaz Özdil fasulyeden gazeteci mi? Sorusu yöneltti.

Kemal Deniz Bozkurt AK Partililerin ‘Basını neden meclise almıyorsunuz’ sorusuna cevabı belediye meclis toplantısında verdi. Bozkurt meclis konuşmasında, ‘Basını nasıl ayıracaksınız? Esenyurtta basın kartı olan bir tek kişi olan yok. Bir internet sitesini açan kişi basıncıyım diyor. Bende açabilirim yarın. Bu doğru değil. Gerçekten sarı basın kartı sahibi her hangi bir arkadaşımız geldiğinde rahatlıkla buraya gelebilir izleyebilir’ açıklamasında bulundu.

Kemal Deniz Bozkurt’un yetersiz, eksik ve akla uymayan kriterlerle ve bilgilerle donatılmış açıklamasında gazetecilerden de tepki geldi.

Ensonnokta yayın yönetmeni ve aynı zamanda Anahtar Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Emin Beyaz sahibi olduğu basın kartı ile Kemal Deniz Bozkurt’a videolu cevap verdi.

Beyaz paylaşımında, ‘Her şeyi herkesten çok bildiğini iddia eden Kemal Deniz Bozkurt yine baltayı taşa vurmuş. Sarı basın kartı artık turkuaz. Değişeli yıllar oldu. Ayrıca Esenyurt’ta basın kartı olan gazeteci yok demiş. Aranızda başkanı tanıyan varsa bu videoyu göndersin. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp’ açıklaması yaptı.

Emin Beyaz ayrıca Türkiye’de önde gelen birçok gazetecinin de bilerek isteyerek basın kartı almadığını ve bu durumun onların toplum karşısında saygınlığını zedelemediğini belirtirken, ‘Bu isimlerin basın kartı almamaları saygınlıklarını hiçbir zaman zedelememiştir. Yazıları, makaleleri ve tespitleriyle her zaman ilgi görmüş görmeye devam etmektedirler. Gazeteci olarak basın toplantılarına, panellere, sempozyumlara ve açılışlara her daim davet edilmişlerdir. Belediye başkanının bakış açısı doğru olmadığı gibi kendince uydurduğu kriterlerinde dayanağı yoktur’ açıklaması yaptı.

NEDEN ABONE VE REKLAM PARASI VERİYORSUN?

Bu açıklama sonrasında gazetecilerden ilginç ve önemli tespitler geldi. Esenyurtta bu mesleği icra edenleri gazeteci olarak görmeyen belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt neredeyse tamamına REKLAM veriyor ve onlarla ABONE çalışması yapıyor. Yetmiyor önem vermediği, küçük gördüğü bu gazetecileri düzenlediği basın toplantılarına davet ediyor.

Bu itirafın ciddiye alınarak AK Partili ve MHP’li yöneticilerin konuyu yargıya taşımasını umuyoruz. Bir taraftan ‘bunlar gazeteci değil’ diyen belediye başkanı diğer taraftan bunlarla reklam ve abone çalışmaları yaparak belediyenin parasını dağıtan bir başkan.

Konuya vakıf olan ulusal ve bölge gazetecileri de Kemal Deniz Bozkurt’un bu anlamsız çıkışına tepki gösterdi.

İŞTE O PAYLAŞIMLARDAN BİR KAÇI

ÖZEL HABER: M. EMİN BEYAZ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
1 ADET YORUM YAPILDI
erkan Aralık 11, 2022 / 13:48 Cevapla

fasülye evet. sadece tayfası daha düşük kalite

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.