SON DAKİKA

En Son Nokta

SKANDAL MECLİSİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta yapılan ve skandallarıyla Türkiye gündemine oturan Esenyurt Belediye Meclis toplantısı esnasında yaşanan olayların yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Bilgileri Kopyala
SKANDAL MECLİSİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Kategori: Genel - Bu haber 10.882 kez okundu.

Esenyurt Belediyesi mayıs ayı belediye Meclisi 2. oturumunda başkanlık krizi yaşanmıştı. CHP Grubu, Meclis’i Belediye Başkanvekili Selçuk Günerhan’ın yönetmesi gerektiğini savunurken, AK Parti Grubu, Meclis 1. Başkanvekili Hamit Öncü’nün oturumu yönetmesini istedi. 2 grup anlaşamayınca aynı salonda 2 farklı toplantı yapılmıştı.

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yurt dışında olması nedeniyle pazartesi günü yapılan 1. oturumu yöneten Meclis 1. Başkanvekili Hamit Öncü, 2. oturumda başkanlık koltuğuna Belediye Başkanvekili Selçuk Günerhan’ın oturması üzerine ayakta kaldı. Günerhan CHP’li Meclis üyeleri ile birlikte gündem maddelerini görüşüp karara bağlarken, Hamit Öncü de AK Partili Meclis üyeleri ile alternatif toplantı yapıp gündem maddelerini görüştü. Aynı salonda yapılan 2 farklı toplantı tansiyonun yükselmesine neden olmuş, Esenyurt Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayın ise oturum esnasında kesilmişti.

Ensonnokta’nın ulaştığı görüntülerde meclis sırasında ciddi tartışmaların yaşandığı bazı tartışmaların neredeyse kavgaya dönüştüğü görülüyor.

AK Partili meclis üyelerinin katılım defterine imza atmak istemesi üzerine CHP’li meclis üyelerinin defteri vermek istemediği de görüntülere yansıyor.

YASA NE DİYOR?

5393 sayılı belediye kanunu belediye meclisinin görev ve yetkilerini yasayla belirlemiş. Yasanın belediye meclisini ilgilendiren kısmında meclis ve görev yetkileri de sıralanmış.

Meclisin görev ve yetkileri bölümünün 19. Maddesi ‘Belediye meclisi, seçim sonuçlarının ilânını takip eden beşinci gün belediye başkanının başkanlığında kendiliğinden toplanır. Meclis bu toplantıda, üyeleri arasından, gizli oyla meclis birinci ve ikinci başkan vekili ile en az iki kâtip üyeyi ilk iki yıl için görev yapmak üzere seçer. İlk iki yıldan sonra seçilecek başkanlık divanı yapılacak ilk mahallî idareler seçimlerine kadar görev yapar.

Başkanlık divanı seçimi üç gün içinde tamamlanır. Meclise belediye başkanı, katılamaması durumunda meclis birinci başkan vekili, onun da katılamaması durumunda ikinci başkan vekili başkanlık eder. Ancak yıllık faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısı meclis başkan vekilinin başkanlığında yapılır’ diyor.

Esenyurt Belediyesi’nin seçilmiş birinci meclis başkan vekili Hamit Öncü. İkinci meclis başkan vekili ise Hamdullah Arvas. 5393 sayılı belediye kanununa göre meclisi, belediye başkanı olmadığı dönemlerde Hamit Öncü’nün yöneteceği yasayla belirlenmiş.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!