SON DAKİKA

En Son Nokta

TANJU KARAKUŞ, ‘HÜKÜMETİN MÜLTECİ VE EKONOMİ POLİTİKASINI BEĞENMİYORUZ’

Esenyurt Memleket Partisi ilçe başkanı Tanju Karakuş basın mensuplarıyla bir araya geldi. Önemli açıklamalarda bulunan Karakuş, hükümetin özellikle ekonomi, dış politika ve mülteci sorunları konusunda ki hamlelerini beğenmediğini belirtti.

TANJU KARAKUŞ, ‘HÜKÜMETİN MÜLTECİ VE EKONOMİ POLİTİKASINI BEĞENMİYORUZ’
Kategori: Genel - Bu haber 7.464 kez okundu.

Esenyurt’ta yeni hizmete giren Şırdancı Remzi Restorantta gerçekleşen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. Basın toplantısında önemli açıklamalar yapan ilçe başkanı Tanju Karakuş,

MÜLTECİ MESELESİNİ SAMİNİ BULMUYORUM

‘Gündemimizde ağırlıklı olarak  ekonomi, dış politika ve mülteci sorunları yer alıyor. Mülteci meselesine değinerek sınırlarımız artık yolgeçen hanı oldu. Doğudan Afganlar giriyor, güneyden de Suriyeli ve Iraklılar.  Sınırlarımızın her yerinden kavimler göçü şeklinde giriş söz konusu. Doğu’dan ülkemize girmek serbest ama Batıdan çıkmak yasak. Afganlar ile alakalı şunun altını çizmek istiyorum. Suriyeliler’den daha tehlikeliler. Sözde Afganlar savaştan kaçmışlar. Hepsi erkek, otuzlu yaşlarda ve yanlarında eşleri, yaşlıları, çocukları yok. Bunlar nasıl savaştan kaçıyor? Bu Afganların askeri eğitim aldıkları dile getiriliyor. Acaba biz ülke olarak  Amerika’nın jandarmalığını mı yapıyoruz? Bunu neyin karşılığında yapılır ki? Aklımıza bunları getirmek istemiyoruz.

ŞAM’A BÜYÜKELÇİ ATAYACAĞIZ

Partileri iktidar olduğunda gerçekleştirecekleri dış politika hakkında bilgi veren Karakuş, “ Suudi Arabistan 15 Temmuz’un finansörü denildi barışıldı, atil devlet İsrail denildi barışıldı, Mısır’da Sisi ye darbeci denildi ama hepsiyle masaya oturuldu. Biz bunlara karşı değiliz ama Suriye ile de barışabiliriz. Memleket Partisi iktidarında biz Şam’a büyükelçi atayacağız, Esad’la barışacağız.  Diğer bütün ülkelerle barışabiliyorsak Esad’la neden barışamıyoruz?  Biz misafir ağırlamayı seven bir milletiz. Suriye’den gelmiş olan mülteciler 10 yılı aşkındır ülkemizde barınmaktalar.  Fakat bu kadar uzun misafirlik söz konusu olmaz.  Memleket Partisi iktidarlığında Suriyeliler’in misafirliği bitecek, bu ülkeyi terk edecekler” dedi.

NAS, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN KYK BORCUNA YOK MU?

Karakuş “Bu arada iki tane yeni bakanlık kuruldu, bunu da benden duyun istiyorum. Birincisi maşallah bakanlığı, ikinci inşallah bakanlığı. Ülkede her şey başta ekonomi maşallah ve inşallah üzerinde ilerliyor. Nas var diyorlar,  faiz var diyorlar. Nas üniversitesi öğrencisine yok mu? Faizin haram olduğunu Nas olduğunu söyleyen hükümet, üniversitesi öğrencisine verdiği 20.000 TL krediyi 66.000 TL olarak geri alıyor. Ülkemizde Nas üniversitesi öğrencisine yok sanırım.’

BAĞIMLI OLAN DEVLET Mİ VATANDAŞ MI?

Bir örnekle zamları eleştiren Karakuş, ‘Sigara ve Alkolü kesinlikle önermiyorum fakat içtiğiniz 20 dal sigaranın 17 dalı vergi, 3 dalı sigaranın kendisi. İçilen 5 kadehin 4’ü vergi 1 kadehini vatandaş içiyor. ‘Sigara ve alkol tüketilmesin diye zam yapıyoruz’ diyorlar.  Mazota gelen zam vatandaş gezmesin diye mi? Doğalgaza yapılan zam vatandaş ısınmasın diye mi?  Elektriğe gelen zam karanlıkta yaşamayı öğretmek için mi? Bunların cevabını istiyoruz. Devlet bir ürünün fiyatından fazla vergi alamaz. Burada bağımlı olan devlet mi vatandaş mı?’

BİR ORGANLA ANLATILACAKSA EKONOMİ BEYNİNİZİ KULLANIN

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, her konuşmasında bir organından bahsediyor. Doları yüreğiyle, enflasyonu gözleriyle çözeceğini söylüyor. Sürekli bir organla açıklıyor ekonomiyi. Biz Nebati Bey’e şunu söylemek istiyoruz. Eğer bir organ takıntınız  varsa, organla açıklayacaksanız lütfen beyninizi kullanın’ diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.