SON DAKİKA

En Son Nokta

TOGAY ÇOBAN: NE BİZ SİZİ ENGELLEDİK, NEDE SİZ BAŞARILI BİR BAŞKANSINIZ..!

Esenyurt Belediye Meclisi oturumunda tespitleriyle belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u zor durumda bırakan AK Partili Togay Çoban, belediye başkanının bazı sosyal medya paylaşımlarının gerçekten öte hayalci yaklaşımlar olduğuna belirtti.

TOGAY ÇOBAN: NE BİZ SİZİ ENGELLEDİK, NEDE SİZ BAŞARILI BİR BAŞKANSINIZ..!
Kategori: Genel - Bu haber 98.433 kez okundu.

Esenyurt Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumu tartışmalı geçti. AK Partili Togay Çoban 6 Temmuz günü belediye başkanına yetki verdikleri ve yine bu meclis oturumunda gündeme gelen ‘150 milyon Lise Kampüsü Projesine kredi kullanım yetki talebi’ maddesi görüşülürken belediye başkanı ve ekibini açıklamalarıyla zor durumda bıraktı.

BELEDİYEYİ KÖTÜ YÖNETTİĞİNİZ 5 AYDIR ÇÖZEMEDİĞİNİZ KREDİ MESELESİNDEN ANLAŞILIYOR

Belediye Başkanına Lise Kampüs Projesi için 5 ay önce 150 milyon kredi kullanması için yetki verdiklerini bir kez daha hatırlatan AK Parti Plan Bütçe Komisyon Başkanı Togay Çoban, ‘6 Temmuz günü 150 milyon Lise Kampüsü Projesine kredi kullanmanız için yetki verdik. Siz yapı kredi, vakıf ban, iş bankası gibi bankalara gittiniz ‘bize kredi vermiyorlar’ diyerek serzenişte bulunurken 5 aydır bu konuda sağlıklı adım atmadınız. Bu bizim suçumuz değil. 6 Temmuz’da biz size yetkiyi verdik.

Sanırım Kuveyt Türk’ten bir kredi kullanacaksınız ama bize hiçbir bilgi verilmedi. Bankadan gelen yazıyı ve bankanın taleplerini görmek istiyoruz. Vadelerini, faiz oranlarını görmek lazım. Ona göre Perşembe günü yeniden görüşürüz. Zaten bu talebe 6 Temmuz günü destek vermişiz. 5 aydır zaten sonuç alamamışsınız 3 gün daha bekleyebilir. 3 gün daha bekletiyoruz diye ‘Lise Kampüsünü yapacaktık ama kredi kullanmamıza onay vermediler’ diyecekseniz onu da bilelim. Sosyal Medyalarda bu ve benzeri konularda doğru olmayan açıklamalar yapıyorsunuz.’

ESENYURT’UN 5 YILINI BAHANELERLE HEBA ETTİNİZ

Esenyurt’un 5 yıl boyunca bahanelerle oyalandığını ve hizmet almadığı belirten Çoban, ‘Sosyal medyadan paylaştığınız bir yazı bizi üzmüştür. Doğru olsa amenna ama doğru olmayan gerçeği yansıtmayan bir paylaşım olmuş.

Demişsiniz ki ‘yapılan anket sonucu şahsım en iyi belediye başkanı olmuştur’ şeklinde beyanat vermişsiniz. Devamında ‘Engellenmelere rağmen, bütçelerime onay vermemelerine rağmen başarılı bir belediye başkanıyım. Şahsıma 50, belediyeye 140 soruşturma açıldı’ demişsiniz.

Anketleri kim yaptı, kime yaptırdıysanız bizi ilgilendirmez. Fakat açıklamanızda bizi ilgilendiren kısımlar var. Bizi ve partimizi zan altında bırakacak beyanatlar verir ve paylaşımlar yaparsanız cevabınızı da sert bir üslupla alırsınız. 5 yıl içerisinde tahmini bütçenize onay verdik, kesin bütçenize evet dedik, yatırım programına evet dedik, olmayan performans programına evet demişiz, ek bütçenizin bir kısmına evet demişiz ama siz tüm bu desteklere ve gerçeklere rağmen çıkıp yalan ve yanlış beyanatlar veriyorsunuz.

Beni çalıştırmıyorlar, beni engelliyorlar açıklamalarınız artık tutmuyor. İnsanlar size inanmıyor. Ayrıca bu bahanelere sığınarak devamında ‘bunlara rağmen başarılı olduk’ ifadeleriniz gerçekçi değil. Ne biz sizi engelledik, ne de siz başarılı bir başkansınız!

150 milyon Lise Kampüsü Projesine kredi kullanmanız için yetki verdik. Neden bu gerçekleri çıktığınız kanallarda anlatmıyorsunuz? Neden gerçekleri kamuoyundan saklıyorsunuz’ diyerek belediye başkanı ve ekibinin kamuoyunu yanılmak için bu ve benzeri ajans çalışmaları kurguladıklarını belirtti.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.