SON DAKİKA

En Son Nokta

TOGAY ÇOBAN; ‘YİNE FİLM, FIRILDAK PEŞİNDELER’

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Denetim Komisyonu Başkanı Togay Çoban yeni şirket kurmak için algı çalışması yürüten belediye başkanını topa tuttu. Daha önce kurdukları şirketle alakalı soruşturma geçirenler şimdi çıkmış yeni şirket kurma derdindeler. Daha önce bize danışmayanlar bugün yeni şirket kurmayı düşünerek bize dayatmaya çalışıyorlar. Yemezler’ diyerek bu konuda ki net tavırlarını ortaya koydu.

Bilgileri Kopyala
TOGAY ÇOBAN; ‘YİNE FİLM, FIRILDAK PEŞİNDELER’
Kategori: Genel - Bu haber 10.790 kez okundu.

Esenyurt Belediye Meclisi Eylül ayı oturumları yine hararetli geçti. Meclisin en önemli gündem maddesi DERMAN ve ESBAŞ isimli iki şirketi bulunan Esenyurt Belediyesi’nin yeni bir şirket kurmak istemesiydi.

Esenyurt Belediyesi’nin kurmak istediği yeni şirkette film fırıldak olduğu anlaşıldı. Şirketin kuruluş gerekçeleri içerisinde iş hanları, fabrikalar, yollar, barajlar ve göletler, transit yol, konaklama tesisleri, pazar yerleri işletmek, açılan pazarları kiralamak, filmlerin tanıtılması, senaryo hazırlanması, reklam kampanyaları gibi maddeler yer aldı. Konuyla ilgili mecliste konuşan AK Partili Togay Çoban şirketle alakalı belediye yönetimini adeta topa tuttu.

ŞİRKETLERİ DENETLEMEMİZE İZİN VERMEDİLER

Konuyla ilgili Esenyurt Belediye Meclisi’nde konuşma yapan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Plan Bütçe Komisyon Başkanı Togay Çoban, ‘Ne hikmetse sıkıştığınız anda meclisi tanıyorsunuz ama başka zaman ise kafanıza göre şirket kuruyorsunuz ya da hibe aldığınız anda da biz sorma gereği duymuyorsunuz. Biz buna rağmen dedik ki Esenyurt’un menfaatine olacak her hangi bir şey varsa gerekirse ortak bir çalışma yaparak yeni bir şirket kurulması noktasında destek verelim dedik. Bu söylediklerimizin de arkasındayız. Görülüyor ki yeni iş alanları açmak adına sıkışmışsınız. Konut mağdurları adı altında yeni iş alanları açmak için bu şirketi alel acele hiçbir şekilde AK Parti gurubunun görüşünü almadan taslağı önümüze koydunuz. Bu şirketi inceledik. 5393 sayılı belediye kanununda belediyelerin yapacakları sıralanmış. Burada özellikle bir madde de müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, barajlar ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri gibi turistik tesisler yapma, tatil köyleri yapımı yazılmış. Diğer bir madde de toplu konut dahil olmak üzere konut alanlarında arsa satın almak, konut ve villa benzeri yapıları inşa etmek, bu işleri arsa payı karşılığı sözleşmeler addetmek. Başka bir madde de İstanbul ve Türkiye genelinde edindiği arsaları tevhit ve ifraz etmek. Diğer bir madde de ise otopark, garaj, transit yol, konaklama tesisleri, nakil vasıtaları bakım ve onarım işletmeleri, pazar yerleri işletmek, açılan pazarları kiralamak. Yerli ve yabancı şirket teşebbüsüne iştirak etmek, hisse senetleri ortaklık paylarını almak, yeniden şirket kurmak, satın almak, elden çıkarmak. Faaliyet konularımız içerisinde filmlerin tanıtılması, senaryo hazırlanması, reklam kampanyaları gibi alanlarda belirlenmiş. Bakıldığı zaman sadece konut mağdurları üzerinden bir algı yapmaya çalışarak şirket kurmayı hedeflemişsiniz. Bu şirket üzerinden de istediklerinize sanırım ihale vermek istiyorsunuz. Maddelere baktığımızda ortaya çıkan sonuç maalesef bu.

Daha önce uyardık. Derman Limited Şirketi ile ilgili meclisten neden onay almadınız. Soruyorum şimdi; madem Derman Şirketini hibe aldınız, ticaret odası sizi bir yıl bekletti, ondan sonra mahkeme yoluyla ancak alabildiniz 27 Kasım 2020 tarihinde. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporunda açık ve net bir şekilde yazıyor. Siz arkadan dolanmaya çalışıyorsunuz alel acele oldubittiye getirip bir şirket kuralım, denetim zamanı geldiğinde bu şirketler DENETLENMESİN istiyorsunuz. Denetim komisyonunun çalışma döneminde adeta müdürlere rica da bulunarak evraklar aldık. Yasal olan evrakları zorla almaya çalıştık. Biliyorum ki siz de birçok müdürünüze ‘nasıl olurda bu evrakları verirsiniz’ serzenişinde bulunduğunuz. Ama bağımsız olan ESBAŞ’ı hem de DERMAN şirketini denetleyemedik. Madem yeni ve temiz bir şirket kurmak istiyorsunuz DERMAN ve ESBAŞ’ı incelemek istediğimizde neden evrakları vermek istemediniz?

KEMAL DENİZ BOZKURT VE EKİBİ BUGÜNE KADAR KONUT MAĞDURLARINI YOK SAYDI

Konut mağdurlarıyla alakalı sürekli ‘evinizde nasıl rahat uyuyacaksınız’ diye ithamda bulunuyorsunuz. Rabbime hamd olsun çok rahat uyuyoruz. Konut mağdurlarıyla alakalı sıkıntı varsa bunu ajitasyon yaparak değil, bunun çözümünü birlikte bulalım diye görüş alışverişinde bulunmanız gerekiyor. Soruyorum ne kadar konut mağduru var? Bunların hukuki süreçlerden dolayı kaynaklanan konut mağduru sayısı ne kadar? İmar sorunundan dolayı kaynaklanan konut mağduru sayısı ne kadar? Ekonomik durumundan dolayı iflas etmiş ya da projeyi yarıda bırakıp kaçmış insanların yaratığı konut mağduru sayısı ne kadar? Bunların bile verileri elimizde yok. Şirket kuracaksanız ‘gelin birlikte oturalım çalışalım. Ondan sonra size destek verelim’ dedik. Madem konut mağdurları için bu kadar heveslisiniz soruyorum size konut mağdurlarını hiç dinlediniz mi? Hayır. Bundan 1 ay önce AK Parti ilçe başkanlığına geldiler, ilçe başkanımızla oturup konuştular. Dedikleri şu; Esenyurt Belediyesi bizi muhatap alıp karşısına oturmuyor’ diyorlar. Siz onlar için şirket kurmaktan bahsediyorsunuz. Önce bu mağdur insanlarla oturup konuşun sıkıntıları tam anlamıyla öğrenin. Sürekli para yok diye ağlıyorsunuz sonra konut mağdurlarını kurtarmak için şirket kurmak istediğinizden bahsedeceksiniz. Ne yaman çelişki!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİZE KIRMIZI KART GÖSTERDİ

2,5 yıldır konut mağdurlarını düşünmeyen sizler ne oldu da birden bire şirket kurup konut mağdurlarının üzerinden algı çalışması yapıyorsunuz. 2,5 yıldır sürekli ağlayarak ‘bize borç bıraktılar’ algısı yaptınız ama o tutmadı. Resmi evraklardan tespit ettiğimiz gibi bahsettiğiniz borçların doğru olmadığını belgeleriyle birlikte kamuoyu ile paylaştık. Şimdi de ‘AK Parti bizi çalıştırmıyor’ diye ağlamaya başladınız. Külliyen yalan. Meclis kararlarına bakın yüzde 87 oranında size destek verdiğimiz görülüyor. Daha biraz önce gelen çok sayıda ki gündem maddesine destek verdik. Kusura bakmayın yanlışlıkları gördüğümüzde de bunları eleştirmesini biliriz. DERMAN şirketi şu anda soruşturma geçiriyor. Neden soruşturma geçiriyor. Usulsüz bir şirket kurduğunuz ve bu şirket üzerinden uygunsuz ihaleler verdiğiniz için. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vererek SİZE kırmızı kart gösterdi. Tüm bu olumsuz tabloyu gördüğünüz için DERMAN şirketinin yanında bir şirket daha kurmak istiyorsunuz. Konut mağdurlarını ortaya atarak için işinden çıkmaya çalışacaksınız. Kusura bakmayın yemezler.

İMAMOĞLU KONUT PROJESİ YAPACAKSA İLK OLARAK BURADAN BAŞLASIN

Ekrem İmamoğlu 100 bin konut yapacağım demişti. Vatandaşı çok düşünüyorsa, Esenyurt’u çok seviyorsa gelsin buradan başlasın toplu konut yapmaya. İnanın yapamaz. Bunlar sadece söylemde bulunurlar. ESBAŞ ve DERMAN adlı şirketlerinizi bağımsız şirketler gelip denetliyorlar. Bu iki şirketin muhasebecisi kimdir bilmiyoruz. 6 ayda bir bu şirketlerin faaliyet ve ekonomik bilgilerini bizlere vermeniz gerekiyordu, internet sitesine koyması gerekiyordu. Bunu yaptınız mı? Hayır. Siz samimiyetsiz bir şekilde kendi başınıza şirket kurmuşsunuz tüm verileri bizden saklamışsınız birde şimdi, çıkıp yeni bir şirket daha kurmak istediğinizden bahsediyorsunuz. Biz bu oyuna gelmeyiz.

HALK SİZİ NEDEN İKTİDAR YAPMIYOR BİR DÜŞÜNÜN

Cemal Güneysu borçlarla alakalı bir şeyler söyledi. Zaten senin şirketin geçici mizanında gerçek borçların ne olduğu yazıyor. Eğer bir vatandaşın yeri haciz konulup borcu orada gözükmüyorsa bunun orada mutlaka alacağı da belediye tarafından tapudan çıkarılıp gösterilebilir. Borca geldiği zaman borcu söylüyorsunuz ama alacağa geldiğinde ne hikmetse söylenmiyor. Ali Gökmen 50 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz dedi. Ben gururlanıyorum. Demek ki biz iyi yönetiyoruz ki 50 yıldır bu halk bize bu görevi veriyor. Şu da ortaya çıkıyor; demek ki siz yapamıyorsunuz ki bu görevi halk size layık görmüyor. Bence aklınızı başınıza alın bunu da siz düşünün. DERMAN şirketi ile alakalı ‘gelin meclisten onay alın diye uyardık’ ama ne hikmetse hiçbir şekilde onay almadınız. Şimdi sıkıştınız, farklı planlar içerisine girerek bir şirket kurup oldubittiye getirmeye çalışıyorsunuz.

2 MİLYAR PARA İLE HANGİ HİZMETİ YAPTINIZ!

Yaklaşık 2,5 yıl oldu. Her fırsatta algı yapmaya çalışıyorsunuz. Diyorsunuz ki ‘Sizin geçmişinizi, borçlarınızı temizliyoruz’ diyorsunuz. Göreve geldiğiniz günden itibaren 2019 yılı, 2020 yılı ve 2021 yılının ilk yarısında belediyenin kasasına giren rakam 1 milyon 672 bin lira. 2021 yılının sonunda ise bu rakam 2 milyarı aşacak. Bana bir yapılaşma gösterin, bir proje gösterin, temelden başlayıp bitirdiğiniz hangi çalışmanız var Allah aşkına? Okullar açıldı, sürekli okulları gündeme getiriyorsunuz. Yüzde 70’i, 80’i bitmiş okulları neden bitirmediniz. Benim mahallemde bir cami yaptınız. 40 gün önce açılan Bulut Caminin tüm kapıları çürümüş. Korkuluk koymamışsınız hırsız girmiş. Havalandırmaları yok, büyük kapısı yok ve kapının önünde sokak hayvanları, hırsızlar cirit atıyor. Bu caminin de temelini biz attık. Konut mağdurlarıyla alakalı algı yaratacağınıza yarım kalan projeleri bitirmeye çalışın. Sizden Esenyurt halkı yeni bir proje beklemiyor. Hangi projeyi yaptınız da biz destek vermedik size. Siz tamamıyla kendi beceriksizliğinizi ‘AK Parti bizi çalıştırmıyor diye’ kamuoyuna algı yapmaya çalışıyorsunuz. Billboardlara bakın 6 aydır ‘üreticiden tüketiciye patates yardımı’ yazıyor. Başka bir faaliyetiniz yok ki. Beceriksiz insanlarınız. 6 aydır o billboardlar orada duruyor’ diyerek Esenyurt halkının CHP’li Esenyurt Belediyesi tarafından sürekli kandırıldığını belirtti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!