SON DAKİKA

En Son Nokta

TOGAY ÇOBAN’DAN AHMET ÖZER’E: ÇIKIN GERÇEKLERİ AÇIKLAYIN SORUMLULAR YARGILANSIN

AK Parti İBB belediye meclis üyesi ve Esenyurt grup başkanvekili Togay Çoban Belediye Başkanı Ahmet Özer’in bahsettiği usulsüzlüklerle alakalı sorumluları yargı karşısına çıkarması gerektiğini belirtti.

Bilgileri Kopyala
TOGAY ÇOBAN’DAN AHMET ÖZER’E: ÇIKIN GERÇEKLERİ AÇIKLAYIN SORUMLULAR YARGILANSIN
Kategori: Genel - Bu haber 80.161 kez okundu.

Esenyurt ilçesinde önceki dönem belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yaşatmış olduğu tahribat ve usulsüzlükler belediye meclis toplantısının da ana gündem maddesiydi.

FAİZLERİYLE ESENYURT BELEDİYESİ’NİN BORCU 5 MİLYARI BULACAK

Nisan ayı belediye meclis oturumunda konuşan AK Parti grup başkanvekili Togay Çoban Ahmet Özer’e meclis oturumunda belediyenin borcunu samimi bir şekilde açıkladığı için teşekkür ederken, ‘Son 1 aydır AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde geçmiş yönetimlerin borçları afişlerde, billboardlarda yada gazetelerde ilan ediliyor, halka duyuruluyor. CHP’li bir belediye başkanından devraldığınız bir belediye yönetiminin bıraktığı borcu açık yüreklilikle ifade etmenizden dolayı teşekkür ediyorum.

Yaptığınız açıklamaya göre belediyenin 4 milyar 151 milyon borcu olduğunu söylediniz. 2019 yılı 1 Nisan tarihine dönüp baktığımızda resmi olarak belediyenin borcu 738 milyondu. 5 yıl içerisinde bırakın her hangi bir şekil de borcu azaltmayı yatırım yapmadan yaklaşık 3,5 milyara yakında belediyeyi borçlandırması hakikaten düşündürücü ve kabul edilmeyecek bir durumdur. Bunu açık yüreklilikle sizin de burada ifade etmeniz doğru bir davranış olmuştur. Dilerim bu mecliste kalmaz ve bu durumu detaylı bir şekilde billboardlara, dikkat çekici yerlere asarak kamuoyunu bilgilendirirsiniz. Bunu yapacak mısınız hep birlikte göreceğiz.

Kemal Deniz Bozkurt yönetiminin 4 milyar 151 milyon borç bıraktığınızı belirttiniz. Bunun içerisinde faizlerin olmadığını ifade ettiniz. Müteahhitlerin icra takibi başlattığı, Yargıtay borçları, SSK, vergi borçlarının faizleri ile bu rakamın 5 milyarı bulacağını görüyoruz. Geçmiş dönemin bırakmış olduğu enkaza hepimiz tanıklık ettik.’

SON 1 AYDA ESENYURT BELEDİYESİ KAÇ PERSONELİ İŞE ALDI

Belediye başkanı Ahmet Özer’in son 1 ayda ve seçimden sonra bile ihtiyaç olmadığı halde personel alındığı açıklamasına yönelik bir konuşma gerçekleştiren AK Parti grup başkanvekili Togay Çoban, ‘Geçen ay yine önemli bir açıklama yaparak dediniz ki ‘kötü bir belediye devraldım. Son 1 ayda ihtiyaç olmamasına rağmen 300 personel alındığını bunun doğru ve kabul edilemez olduğunu’ açıkladınız. Hatta 31 Mart seçimlerinden sonra mazbatamı aldığım sürece kadar personel alımına devam edildiğini belirttiniz. Ardından bunların işten çıkarıldığını söylediniz. Ama iddialara göre çıkardığınız bazı personelleri geri aldığınız belirtiliyor. Bunu tam olarak açıklamanızı ve kamuoyunu bilgilendirmenizi bekliyoruz. Kaç personel alınmıştı, kaçını çıkardınız ve geri aldıklarınız oldu mu?’

İŞE GELMEDEN MAAŞ ALAN PERSONELE YAPTIRIMINIZ OLACAK MI?

Ahmet Özer’in ‘işe gelmeden maaş alan personeller var. Adam gibi işlerini yapmazlarsa onlarla çalışmayacağım’ açıklamasına da değinen Togay Çoban, ‘Geçen ay yaptığınız bir açıklamayı önemsediğimizi belirtmek isterim. Dediniz ki; işe gelmeden maaş alan bankamatik diye tabir ettiğiniz personel olduğunu belirttiniz. Bu durumda kaç personel var? Bunlar kimler? Bunlar haksız ve hukuksuz bir şekilde işe alınıp maaşları ödendiyse biliyoruz ki ödendi bunlarla ilgili her hangi bir şekilde yasal işlem başlattınız mı, başlatacak mısınız? Bu isimleri ve sayısını kamuoyu ile paylaşırsanız seviniriz. Son olarak ise Esenyurt Belediyesi’nin bugün ESPAŞ ve memur sayısı kaçtır?’ diyerek belediye başkanı Ahmet Özer’den bu konularla alakalı resmi açıklama yapmasını talep ederken, sorumlularını yargı karşısına çıkarması gerektiğini belirtti.

ÖZEL HABER: M. EMİN BEYAZ

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!