SON DAKİKA

En Son Nokta

TÜM BEL-SEN: ‘BİZE BU ZULMÜ AK PARTİ YAPMADI’

Esenyurt Belediyesi ile birçok konuda sorun yaşayan TÜM BEL-SEN İstanbul 1 Nolu Şube üyeleri dün belediye önünde eylem yaparak sıkıntılarını basın bülteni ile kamuoyuyla paylaştı. İkramiyelerinin kesildiğini belirten TÜM BEL-SEN 1 Nolu Şube Başkanı Adem Erdem, ayrıca arkadaşlarının da belediye yöneticileri tarafından darp edildiğini belirtti.

TÜM BEL-SEN: ‘BİZE BU ZULMÜ AK PARTİ YAPMADI’
Kategori: Genel - Bu haber 31.799 kez okundu.

CHP’li Esenyurt Belediyesi yine eylemlerin adresi oldu. Sık sık belediye önünde görmeye alışık olduğumuz eylemlere bir yenisi daha eklendi. TÜM BEL-SEN 1 Nolu Şube yöneticileri dün gerçekleştirdikleri eylemle birçok konuda belediye yönetiminin çalışanların haklarını teslim etmediklerinin altını çizdi.

3 İKRAMİYEMİZ ELİMZDEN ALINDI

​​Grup adına açıklamayı Tüm Bel-Sen İstanbul 1.Nolu Şube Başkanı Adem Erdem yaptı. Erdem açıklamasında, ‘Değerli Kamu Emekçisi Mücadele Arkadaşlarımız, Değerli Esenyurt Halkı, Emekten Yana Tavır Alan Değerli Basın Emekçileri; 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde demokrasi bileşeni olarak yurda yurttaşa hizmet üretirken aynı zamanda emek eksenli gözlem yaparak emeğin en yüce değer olduğu inancımızla hareket ederek, söylemleri, vaatleri, parti programlarıyla yurdun, yurttaşın ihtiyaçları ile kamu emekçilerinin lehine tavır alacak olduğuna inandığımız bileşenlerde yer aldık.

​​Seçimi, öncesi ve sonrası olarak emekçi gözünden değerlendirecek olursak, seçilen kim olursa olsun demokrasiye ve emeğe düşman olanların karşısında olacağımızı ilk Toplu Sözleşme masalarında ifade ettik. Ne yazık ki seçim öncesinde Ak Partili bir belediyede var olan aylık ödemeler dışında 3 ikramiye Esenyurt Belediyesi memurlarının elinden alınmıştır. Bu sözleşme 1 yıllık kısa bir sözleşme ile tarafların önlerini görmesi, süreci değerlendirmesi açısından eleştirmemize rağmen bu şekliyle bağıtlanmıştır.

LİYAKAT DIŞI ATAMALARDAN DOLAYI İLETİŞİM KURAMADIK

​​Yeni Sözleşme döneminde işveren tutumu aynı olmakla birlikte çalışanları ayrıştıran, kategorize eden, liyakat dışı görevlendirmeler yapan hatta memur dahi olmayanları amir, idareci pozisyonlarında görevlendirmeyi seçerek yanlışlar silsilesine yenilerini eklemek yönündedir.

ARKADAŞLARIMIZI DARP ETTİLER

​​Sosyal demokrat dediğimiz, kendini emek yanında solda tanımlayan idarenin kraldan çok kralcı idarecileri, müdür, danışman ve şirket işçileri eliyle sendikal faaliyetler engellenmiş, fiziksel şiddete başvuracak kadar ileri gitmişlerdir. Konu ile ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuş gerekli hukuki haklarımızı kullanacağımızı kendilerine de ifade etmiştik.

BOZKURT, ‘EMEKÇİ İLE ÇATIŞAN BİR BAŞKAN’

​ ​O günden bu yana hem suçlu bir işveren hem emekçilerin kazanılmış haklarını aleni bir şekilde elinden almış bir işveren olarak karşımızda yer alan, iş barışını huzurunu bozan ve emekçiyle çatışmayı tercih eden Belediye Başkanı Kemal Deniz BOZKURT’a şunu söylemek isteriz; Yanı başımızda ki civar CHP’li belediyeleri bir gözlemlesin kat ve kat Esenyurt Belediyesi’nden ileri sözleşmeler gerçekleşirken, o belediyelerde emeğin emekçinin korunduğunu görecektir. Yakın zamanda Beylikdüzü Belediyesi’nde sözde limitlerin yaklaşık 3 katı bir sözleşmeyi emekçiler lehine işveren tarafı ile barış içinde imzaladık. Karşılıklı sorumluluk aldık. Hatta ve hatta İstanbul’da ki 39 ilçenin, buna iktidar belediyeleri de dahil, bu sözde ucube limitlerin üzerinde ödemeler yaparak Sayıştay ile muhattap olduklarını görüyoruz. Demek ki burada niyet Sayıştay değil, emeğin emekçinin lehine sorumluluk alıp almamaktadır. Peki, Esenyurt’u bu belediyelerden aşağıda ve olumsuz örnek kılan Belediye Başkanı,  siz hangi partiden belediye başkanısınız? Parti programı, emek önceliği diğer belediyeleri bağlarken sizi bağlamıyor mu?

SÜREKLİ SAYIŞTAYI BAHANE EDİYOR

​Yanı başımızda AKP’li belediyeler bulunmakta ve bu belediyeler için de 4688 sayılı yasa var. Merkezi hükümetle aynı partili olan bu belediyeler bile 4688’i uygulamaz iken ve bu sözde ucube limitlerin üzerinde ödeme yaparken, iktidara talip olduğunu ifade eden ana muhalefet partisinin iktidar olduğu bir belediyede limit dayatması yapılması, biz emekçiler için umut olamayacaklarını görmemize neden oluyor.

​​Sayıştay ile ilgili somut adım atmak yerine bunu sopa olarak sallayan ama harici Sayıştay konuları için kulağının üstüne yatan işveren tarafının samimi olmadığı bu davranışıyla da ortaya çıkmıştır. Sayıştay dediğimiz kurum yeni bir kurum değil, yazdığı layihalar çıkarılan zimmetler 27 yıl önce de gündemdi. Burada mesele Sayıştay değil, emekten yana olup olmamaktır.

​​Bizleri, yetkinin elimizden alınması ile çalışanları baskı ile sendikal faaliyetleri fiziksel saldırı ile bertaraf etmeyi amaçlayan işveren tarafından, o günden bu güne ne bir özür ne de ilgililer hakkında bir işlem başlatılması olmamıştır.

‘AK PARTİLİ BELEDİYELERDE BU SORUNLARI YAŞAMADIK’

​​Kesk Tüm Bel-Sen olarak burada yaşadıklarımızı Ak Partili belediyelerde bile yaşamadık. Kazanılmış hakları elimizden alan belediye başkanını Esenyurt kamuoyuna, tüm yurttaşlara, Esenyurt’taki demokrasi bileşeni siyasi partilere, DKÖ’lere, emeçilere teşhir edeceğiz. Bu anlayış sizlerin rey verdiği anlayış olamaz. Bizleri bu şekilde tehdit eden işveren şunu bilsin, baskı ile bu sendikaya ilkelerinden taviz vermeyi, kendini inkar etmeyi kabul ettiremeyeceksiniz.

​​Seçim sonrası 5 yıllık süreç biz emek örgütlerine kendimizi anlatmak için fırsat olduğu gibi sizlerin de kendinizi anlatmanız için fırsattır. Bu şekli ile kötü örnek olarak ve kendi hanenize eksi yazarak ilerlemektesiniz. Tek başınıza bu belediyeyi kazanmadığınızı bilmenizi isteriz.

‘GELEN GİDENİ ARATTI’

​​Bizler 30 yıldır var olan KESK bileşeni belediye iş kolunda örgütlü Tüm Bel-Sen üyeleriyiz. Bulunduğumuz Belediyede neticelenemeyen Toplu Sözleşme, Sayıştay zimmetleri, salgınla mücadelede ön cephede yer alan belediye emekçilerinin yaşadığı sorunlar, yemekhane, servisler, emekli sosyal destek ödentisi, liyakat dışı görevlendirmeler, iş barışı ve huzurunu bozan tasarruflar vb. yığınlaşan ve çözülmeyen sorunlarımızla birlikte halen Esenyurt Halkı’na, yurda, yurttaşa hizmet üretmekteyiz.

​Günümüz şartlarında emekçilerin yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalıştığı gerçektir. Kendini sosyal demokrat tanımlayan bir belediyede bu kazanımdan geri gidilmesinin, ne ilgili siyasetle ne CHP Parti Programında bahsedilen İLO Sözleşmelerinin uygulanması ile ne Uluslararası Normlar’da Toplu Sözleşme hakkıyla, ne de tüm çalışanlara çağdaş özgür demokratik hakların kullanımı ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Biz Toplu Sözleşme ile Toplu Pazarlık hakkımızla elimizden alınan 3 ikramiyenin geri verilmesini, 18 aydır açılmayan yemekhane açılana kadar yemek ücretini ve 18 aydır verilmeyen servis hizmeti oluşturulana kadar İstanbul Mavi Kart bedelini talep ediyoruz. İşveren tarafı ise bunlar bir yana dursun Ak partili belediyelerin dahi uymadığı bir ucube yasayı bize dayatmaktadır. Gelen gideni aratmaktadır. İlkelerimizden vazgeçmemiz anlamına gelen pazarlık masası konusu olmayan talepleri ile de süreci tıkamayı sürdürmekte, Emekle, Emekçiyle çatışmayı tercih etmektedir.

‘ESENYURT BELEDİYESİ EMEKÇİLERİN HAKLARINI ÖNEMSEMEMEKTEDİR’

​Bizler sendikalar kurulamaz dendiği dönemde tüm baskılara, gözaltılara, işkencelere ve tutuklamalara rağmen sendikalarımızı kuran bir mücadele geleneğinden geliyoruz. Seçim alanlarında emekçilere daha güzel bir ülke ve yaşanabilir ücret söylemiyle halka giderken, bu gün 4688’in ucubesi olan Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelere, Sosyal Devlete aykırı olan limitleri biz kamu emekçilerine dayatmaları kabul edilemez bir durumdur.

​Belediye önünde emekçiye yaraşır sözleşme imzalamak yerine, bu şekliyle demokratik haklarımızı kullanmamız için bizlere belediye önünü işaret eden işveren, TÜM BEL-SEN pratiklerini ve gücünü iş yerinden, emekçiden aldığını unutmamalıdır. Bizler belediye emekçisi olmanın yanı sıra demokrasi bileşeni ve destekçisi örgüt olmamız gereği, seçmen olarak da halkçı, demokratik ve katılımcı belediye yönetiminden yanayız. Sözleşme masalarında ilkesel taviz beklemek yerine TİS ve Sayıştay Zimmetleri ile ilgili emekçiler lehine gereken adımlar atılmalıdır. Esenyurt Belediyesi Emekçilerinin sözleşmesi bekletilmemelidir.

​Belediye Başkanları oturdukları koltukları tek başlarına kazanmadıklarını, tek başlarına tavır alarak karar veremeyeceklerini bilmelidir. Ancak burada ben bilirim, her şeye yalnız ben karar verir ve her şeyi uygularım anlamı var. Bu ki mevcutta tüm yurttaşların şikayet ettiği bir haldir. Taleplerimizin karşılanmaması halinde, demokratik haklarımızı ısrarla ve arttırarak kullanacağımızı, buradaki hak gaspını  tüm yurda yurttaşa teşhir edeceğimizi, taleplerimiz yerine gelene kadar mücadeleye devam edeceğimizi bildiriyor ve duyuruyoruz. Kendilerini Emekçi Lehine Ortak Akılla Çözüm Odaklı Toplu Sözleşme masasına bekliyoruz’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.