SON DAKİKA

En Son Nokta

Türkiye tepki gösterdi, Fransızlar kudurdu!

Le Point’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki skandal kapağına tepki gösterilmesi, bir çok Fransız’ı rahatsız etti.

Türkiye tepki gösterdi, Fransızlar kudurdu!
Kategori: Genel - Bu haber 164 kez okundu.

Türkiye’ye Fransız Le Point’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için “diktatör” dediği herzenamesi üzerine Türkiye ve Türklerden gelen tepkiler pek çok Fransız’ı rahatsız etti.

ERDOĞAN’I ATATÜRK TÜRKİYE’SİNİ DÜŞÜRMEKLE SUÇLADILAR

Batı medyasının ünlü organlarında kendisine defaatle köşe verilen, ünlü birçok Batılı yazar ve siyasetçi tarafından takip edildiği görülen Filistinli kökenli eski Müslüman, mürted, ateist Waleed al-husseini, aynı zamanda Fransa’daki “Eski Müslümanlar Konseyi” kurucusu olarak, Recep Tayyip Erdoğan’a zaman zaman hücum etmesiyle görülmektedir.

Batılı emperyalist uşağı olmuş bu mürted ateistin ayrıca Atatürk’ün sözlerini paylaştığı, onun Türkiye’sini istediği de anlaşılmaktadır. Le Point’ın son zırvası üzerine yaşanan gelişmelerin akabinde ise twitter hesabından şu twiti attığı görülmektedir: “Erdoğan’ın partizanlarının Le Point’a yaptıkları saldırıların ardından, umarım Charlie Hebdo bu diktatör ve Fransa’daki taraftarları hakkında konuşacaktır. O (Erdoğan) Atatürk Türkiye’sini düşürdü ve barbarlık ve cahilliğin başlatıcısı oldu. Erdoğan yeni Hitler’dir.

SİYASİLER DE CEVAP YETİŞTİRMEYE KALKTI, TÜRKLERİN FRANSA’DAN ATILMASI İSTENDİ

Tepkiler sonrası Fransız Cumhurbaşkanı Macron ile birlikte, Le Point’ın absürt yayınını müdafaa edip Reisicumhura birtakım başka siyasiler de cevap yetiştirmeye yeltendiler. Fransız Debout La France adlı siyasi partinin başkanı N. Dupont-Aignan, “Erdoğan taraftarı militanlar tarafından taciz edilen Le Point’ın yazısı için tam destek veriyorum. Fransa Türkiye değildir. Bizim ülkemizde ifade özgürlüğü tartışılamaz bir prensiptir” mesajı paylaşarak küstahça zırvaladı. Dupont-Aignan daha evvel de Fransa cumhurbaşkanı Macron’u, “İslamcı Erdoğan’ın DAEŞ ile savaşan Kürtlere onların toprağında saldırmasını kınamadığı için” tepki gösteren twit atmıştı.

Milliyetçi Cephe Partisi’nin İslam düşmanlığıyla malum lideri Marine Le Pen ise, “Erdoğan’ın Türkiye’deki iktidarı açıkça totaliterdir. Ben basın hürriyetini müdafaa ediyorum: İnsanların ülkemizde toplulukçu nedenler için kendilerini gazete satıcılarını tehdit edebilir olarak düşünmesi kabul edilemez” mesajı paylaştı.

Ayrıca Le Pen, “Bizim İslamcı Erdoğan’ olan eleştirimizi desteklemeyen hakiki Türk milisleri toprağımızda saldırganlık ve ifade özgürlüğümüze karşı baskı yapıyorlar. Fransa bu hareketlerin ve militan toplulukçuların yeri değildir” ifadelerini kullanarak, Türkiye ve Cumhurbaşkanını istedikleri gibi karalayıp hareket edebileceklerini, karşı çıkmaya kalkanların Fransa’da yeri olmadığını söylemiş bulundu. Kendi Fransız halkında oradaki Türklerin yaptığıyla kıyas götürmeyecek şiddet, yakıp yıkma faaliyetinde bulunanlar için, yani Fransız halkı için de Fransa’da yeri olmadıkları lafını etmemesi ise kirli yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Fakat Le Pen’in açıklamalarının ardı arkası kesilmedi ve Rassemblement National (Milli Meclis) denen siyasi organizasyonun internet sitesinden de basın açıklaması yaptı. Gurbetçi Türklerin tepkilerini gösterdikleri yerleri “Otokrat İslamcı Erdoğan’ın partizanlarının kurbanı” olarak anan açıklamasında Le Pen, “demokrasimizin sütunları olan basın özgürlüğüne karşı yapılan bu baskı ve saldırılar skandal bir şekilde Türk Dışişleri Bakanı tarafından mezkur milislerin ‘sivil ve demokratik’ reaksiyonu olarak nitelendirilmek suretiyle meşrulaştırıldı” dedi. Devamla Le Pen, “tehditlerden sorumlu Türk vatandaşların tutuklanıp ülkeden atılmasının ve Fransız vatandaşlıklarının ellerinden alınmasının bir zaruret” olduğunu ifade etti.

Bu arada Fransa’da Türk ve İslam düşmanı hemen hiçbir tavrın gerisinde kalmayıp hep başları çektiği görülen Fransız milletvekili Valerie Boyer de, Le Point’ın “diktatör” herzanemesini paylaşarak destek verdi. Valerie Boyer’in, 16 Nisan 2017 referandumu sonrası da Le Figaro yazarı Ivan Rioufol ile birlikte seçim sonuçlarının “Erdoğan’ın Halifeliğini kuvvetlendirdiği” düşüncesini paylaşmıştı.

Verilen mesajlarda hep İslami kavram ve ifadelerin kullanılması, asıl derdin Türkiye’nin Batı’nın kan ve vahşet saçan sömürü düzen ve yörüngesinden çıkıp İslam ve Müslümanlıkla bütünleşmeye gidişinin olduğunu da düşündürmektedir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.