SON DAKİKA

En Son Nokta

‘UMUTSUZLUĞUN ŞEHRİNDE’ UMUT OLDULAR!

Kovduğu kız Avrupa şampiyonu oldu. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt birde ‘sporcumuz’ Avrupa Şampiyonu olmuştur mesajıyla Melisa Sarıtaç’ın başarısına ortak olmaya çalıştı.

Bilgileri Kopyala
‘UMUTSUZLUĞUN ŞEHRİNDE’ UMUT OLDULAR!
Kategori: Genel - Bu haber 11.225 kez okundu.

Melisa Sarıtaç Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 76 kiloda altın madalya aldı. Güreşçiyi Esenyurt’tan uzaklaştıran belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt sosyal medya hesaplarından pişkinlik yaparak ‘SPORCUMUZ’ diyerek kutlama mesajları yayınladı. Aile ise buna isyan etti.

KULÜBE VE SPORCULARA SAHİP ÇIKMADI

İbrahim Özaydınlı İlköğretim Okulu Güreş Kulübü 7 sene önce kuruldu. AK Partili Necmi Kadıoğlu döneminde kurulan kulüp belediyeden salon, malzeme ve turnuvalara katılabilmek için zaman zaman ödenek desteği alıyordu. AK Parti seçimi kaybedince iktidara gelen CHP’li Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt çocuklara gerek yok diyerek hocaları işten çıkardı, kulübe destek vermeyi kesti.

OCAK, ‘ŞAMPİYONLAR ESENYURT’TAN ÇIKSIN İSTEDİM’

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Esenyurt Belediyesi önceki dönem ve güreş kulübü kurucusu Yusuf Ocak bahsettiğimiz ve kaleme aldığımız tüm yazılanların doğru olduğunu belirtirken bazı detayları da kamuoyu ile paylaştı. ‘Ocak, belirttiğiniz gibi CHP’li yönetim iktidara geldikten sonra güreş salonunu kapattı ve yardımları kesti. Ben Ümraniye Belediyesi’ne geçmeme rağmen çocukların hepsinin son güne kadar Esenyurt’ta kalıp oradan şampiyon çıkmasını istedim. Ama Esenyurt Belediyesi yönetimi kulübü kapattı, çocukların salona girmesini yasakladı. Hocaların part time çalışmasını istemediler ve kovdular. Bunun üzerine lisanslarını alarak, her gün sporcuları Esenyurt’tan aldırdık Ümraniye’de idman yapmalarını ve tüm ihtiyaçlarının giderilmesini sağladık. Bu noktada belediye başkanımız İsmet Yıldırım’ın katkısı ve bakışı çok önemliydi. Avrupa’da madalyalar alarak ülkemizin gururu oldular. Şimdi bu sporculardan 4 tanesi milli takıma seçildi Macaristan’a gitti. Aile Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımı kabul etmiyor. Doğru bir paylaşım değil zaten. Ayrıca paylaşımın altına başta Melisa’nın olmak üzere diğer sporcuların ve hocaların yaptıkları yorumları siliyorlar. Biz bunların hepsini kopyaladık tabi’ diyerek CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin taraf olmadığı bir durumu şova dönüştürme çabası olduğunun altını çizdi.

TÜM HOCALARI İŞTEN ÇIKARDILAR

Ocak, ‘Esenyurt Belediyesinde hizmet veren 49 kadrolu 60 tane de part time hocayı işten çıkardılar. Çocuklar spor yapsın. Spor yapmayan kalmasın. Dışlayıp atıp sonrada sahip çıkmasınlar. Böyle samimiyetsizlikler yapmasınlar. Konu siyasi değil. Destek olmuyorsunuz bari köstek olmayın’ diyerek vahim duruma son noktayı koydu.

DÜNYA ŞAMPİYONU BAŞKANI KINADI

İbrahim Özaydın Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni ve sonraki yıllar müdür yardımcılığı ve müdürlüğü görevinde bulunan ve bu günlerde emekliliğinin keyfini yaşayan dünya şampiyona Yavuz Güvendik Ensonnokta.com’a konuştu. Güvendik, ‘Zerda Demir dünya 3. oldu. 12 güreşçimiz var bizim. Kız sporcular. Türkiye şampiyonu kızlar. Kemal Deniz Bozkurt’u ziyaret ettik. Melisa da yanımızdaydı. Kemal Deniz Bozkurt’un akrabası olur. Çocukların başarısını anlattım. Türkiye’nin en iyi güreşçileri bu ülkeye madalya getiren bunlar. Türkiye’yi uluslararası şampiyonalarda çok sayıda madalya getiren sporcular. Bunlara yatılı bir yer istedik. Profesyonel siteme geçmemiz gerekiyor dedik. Esenkent’te Atatürk Spor Salonunu istedik. Çok uygun bir yerdi. Karşılıklı fikir alışverişlinde bulunduk. Çıktık çok sevinçliydik. Çocukların hepsi çok mutlu oldu. Yanımızda olduğunu söyledi Kemal Deniz Bozkurt. Çocukların yüzüne bu sözleri verdi.

Sürekli takip ettik ama hep bahaneler söz konusu oldu. Sporcularımız rakiplerinden geri kalmaya başlayacak. Sürekli takip ettim. Bu söz vermenin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti ama hiçbir söz tutulmadı. Tüm bu süreçten sonra Yusuf Ocak ayrılma kararı aldı. Onunda hedefi vardı. Hedefinin önü kesildiği için ayrıldı. Ümraniye Belediyesi’ne geçti. Ben sabredip bekledim. Ama artık dayanamaz hal aldı. Yusuf Ocak’la görüştüm o çocukların Esenyurt’tan ayrılmasını hiç istemedi. Bende ısrar ettim bunlar çok başarılı sporcular olacak dedim. Sonra Ümraniye’ye geçtik. Bu sporcuların hepsi İbrahim Özaydın Spor Kulübü Derneğinin sporcusu. Bonservislerinin hepsini Ümraniye Belediyesi Spor Kulübüne geçti. Sporcularımızın hiçbirinin Esenyurt’la sportif anlamda alakası kalmadı.

Melisa Sarıtaç kendisinden destek istediğimizde de başkanın makamındaydı. Melisa ve diğer sporcularımızın hayaline sahip çıkmadı. Sahip çıkmayan neden başarı alınınca paylaşım yapıyor yada başarıya sahip çıkmaya çalışıyor. Bu çocuk yıllardır Esenyurt’tan, Ümraniye belediyesi tarafından alınıp idman yapacağı merkeze getirip götürüyor. O zamanlar neden sahip çıkmadı. Melisa 6 yıldır çalışmasını gerçekleştiriyor. Neden belediye başkanı göreve geldiği ilk günden itibaren sahip çıkmadı.

AİLE ÇOK ÖFKELİ

Babası paylaşımdan sonra ablasını arıyor. Eve dahi gelmelerini istemiyor. Melisa’yı Dortmund’ayken aramış Melisa açmamış. Melisa paylaşım istemedi, babası da istemedi. Aile istemiyordu. Paylaşımı silmelerini istedi. Bize verilen sözleri tutmadı dedi. Benimle ilgili paylaşımı kaldırın diye tepkisini koydu.

PAYLAŞIMLARIMIZI SİLDİLER

Konuyla ilgili yaptıkları paylaşımların altına yorumlar attık, düşüncelerimizi paylaştık ama hepsini sildiler. Melisa yaptıkları paylaşımı silmelerini istedi ama belediye teknik ekibi bizlerin yorumlarını sildi’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!