SON DAKİKA

En Son Nokta

VARAN 1: AUTOPİA’DA RANTIN TARİFİ YOK

Esenyurt’ta bulunan Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde büyük rant elde edildiği ortaya çıktı. Proje dışında yapılan onlarca kanunsuz kaçak yapı milyon dolarlara satılmış. Sadece bu mu? Değil… Detaylar haberimizde.

Bilgileri Kopyala
VARAN 1: AUTOPİA’DA RANTIN TARİFİ YOK
Kategori: Genel - Bu haber 82.664 kez okundu.

İstanbul’un en prestijli Otomotiv AVM’si olarak kabul edilen Esenyurt Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde büyük vurgun yapıldığı ortaya çıktı.

Ortak kullanım alanları, merdiven altları, reklam alanları milyon dolarlık dükkanlara dönüştürüldü ve ruhsatlandırılarak satışları yapıldı.

Bugüne kadar devletin birçok kurumu tarafından KANUNSUZLUKLAR görmezden gelindi. Projeyi gerçekleştiren Gül ve Keleşoğlu firmaları zenginliklerine zenginlik katarken kanunsuz yapılaşmalar, elde edilen RANT akla hayale sığmayacak derece arttı.

Konuyla alakalı araştırmalarımız sonrasında Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi esnaflarından ve projenin temelinden itibaren içerisinde bulunan Ahmet Demir, Ensonnokta’ya sansasyonel bilgiler ve belgeler sundu.

AHMET DEMİR: RANTIN BÜYÜKLÜĞÜ DUDAK UÇAKLATIYOR

AVM’nin kurulduğu ilk günden itibaren içerisinde olduğunu, MAFYA’nın AVM’ye müdahalesine kadar tüm gerçekleri Ensonnokta ile paylaşan Ahmet Demir, Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde dönen rantın büyüklüğünü ise ‘DUDAK UÇUKLATIYOR’ şeklinde yorumladı.

VARAN 1 başlıklı haberimizde Ahmet Demir’in bahsettiği onlarca yolsuzluktan sadece bir kaçına değineceğiz. Demir, ‘Yıllarca emeği ile para biriktirmiş ve bu AVM’de dükkan alan onlarca esnafımız bugün mağdur ediliyor. Merdiven altları, ortak kullanım alanları, dükkanlarımızın önü, vatandaşların yürüme yolları, araçların giriş çıkış yolları adeta GASP edilmiş. Buraları ya dükkana çevrilmiş, yada tapulandırılarak satışa sunulmuş. Kanunsuz yapılan onlarca dükkandan bahsediyorum. AVM’nin çatısı tamamen EK BİR BİNA yapılmış gibi yeni ve kanunsuz dükkanlarla İŞGAL edilmiş. Size belgeleri sunduğum gibi devletin yetkili kurumlarını da belgeleri verdim.

KAYMAKAMLIĞA VE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ahmet Demir AVM’de yaşananlarla alakalı devletin kurumlarına gerekli belge ve bilgileri vererek suç duyurusunda bulunmuş. Ensonnokta Yayın Yönetmeni Emin Beyaz’a da belgeleri sunan Demir, ‘Projeyi hayata geçiren Gül ve Keleşler isimli şirketlere her daim yardımcı olmaya çalıştık. Tüm esnaflar arkasında durduk. Ama gördük ki yaptıklarımız çok hatalıymış. Hak etmediğimiz muamelelerle karşılaştık. Dükkanlarımız adeta gasp edildi. Önlerine yada yanlarına kaçak dükkanlar yapılarak bizler mağdur edildik. Daha fazla RANT için, proje kapsamı dışında dükkanlar yapılarak milyon dolarlara satıldı. Haliyle dükkanlarımızın kullanma alanları maalesef kısıtlandı. Eskiye dönük evrakları istediğimizde hep terslendik ve evraklar bize verilmiyor. Belediye yönetimi durumu hep idare etti. Ortak alanlar, halkın yürüyüş yolları, araçların seyir alanları hep tapulandırılarak birilerine peşkeş çekildi. Bunlar tamamen kanunsuz durumlar. Ben inanıyorum ki hem siz GAZETECİLER, hem de devletimizin kurumları bu YOLSUZLUĞA dur diyecektir’ şeklinde konuştu.

NOT: VARAN 2’de duyacaklarınız çok daha sansasyonel olacak bundan emin olabilirsiniz. Belgeler ve bilgiler gelmeye devam ediyor. Belediye tarafı, Tapu Dairesi, İSKİ, neler oluyor bu kurumlarda? AUTOPİA kim yada kimler tarafından korunuyor? Toprak sahibine kimler KUMPAS kurdu. Toprak sahibi hangi MAFYA babası ile anlaşmak zorunda kaldı?

ÖZEL HABER: MEHMET EMİN BEYAZ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!