SON DAKİKA

En Son Nokta

VARAN 2: AUTOPİA’DA DİBİNE KADAR YOLSUZLUK KOKUYOR..!

Esenyurt’ta bulunan Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde sağlanan rant dudak uçuklatıyor. Dibine kadar yolsuzluğun koktuğu AVM’de devletin birçok kurumu adeta dolandırılmış. Devletin bazı kurumları ise yaşanan yolsuzlukları adeta sümen altı ederek durumu idare etmiş. Detaylar Haberimizde…

Bilgileri Kopyala
VARAN 2: AUTOPİA’DA DİBİNE KADAR YOLSUZLUK KOKUYOR..!
Kategori: Genel - Bu haber 82.022 kez okundu.

Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde bina projesine ve statiğine uymayan onlarca dükkan yapılarak projenin sahipleri Gül ve Keleş ailelerinin milyon dolarlık rant elde ettiği ortaya çıktı.

VARAN 1 haberimizden sonra Haber Müdürümüz Mehmet Emin Beyaz’ı arayan onlarca AVM esnafı projeyi gerçekleştiren aileler Gül ve Keleş’ler ile AVM yönetiminden oldukça rahatsız olduklarını ifade etti. Her türlü belge ve bilgiyi Ensonnokta ile paylaşan esnaflar yapılacak canlı yayında da tüm yaşananları gerçekleriyle anlatacaklarının sözünü verdi.

KİM NEYE GÖRE İSKAN VERDİ?

Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’ne İSKAN verildiği bilgisine ulaştık. Projeye aykırı onlarca yapı, kanunsuz inşa edilen tesisler, proje dışı ve amacı dışında yapılan yapılar ve kaçak SU bağlanması gibi kanunsuzluklar karşısında AUTOPİA’ya nasıl ve kim tarafından İSKAN verildi? Autopia da bulunan esnaflar asıl proje planlanırken 450 civarında dükkanın bulunduğunu dükkan sayısının daha sonra İSKAN’da 542 olarak belirlendiğinin altını çizdi.

İskan alımından sonra ise AUTOPİA tamamen yol geçen hanına dönmüş. Köşe başları, merdiven altları, ortak kullanım alanları ve bir çok yere kaçak dükkanlar kondurulmuş.

İSKAN’da ‘Ortak Kullanım Alanı’ 80 bin 577 metrekare iken 2023 yılında yani bugün Ortak Kullanım alanında resmiyette belirtilen METREKARE’den her hangi bir eser kalmadı. Bu ortak kullanım alanları bugün hangi amaçla kullanılıyor?

Tüm bu çalışmalar yapılırken projenin statiği bozuldu. Kolonların kirişleri delindi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, sorumlu başkan yardımcıları ve birim müdürleri kaçak yapılar yapılırken neden müdahalede bulunmadı..?

Kaçak dükkanlarla alakalı bir başka skandalda bu dükkanlara numarataj verilmesi. Bu dükkanlara nasıl numarataj verildi.  Kılıfına nasıl uyduruldu..?

KAÇAK SU SATIYORLAR! İSKİ UYUYOR MU?

AVM’nin hale hazırda İSKİ ile abonelik anlaşması yok. Artezyen açıp, su çekip depolayıp satıyorlar. İSKİ gibi önemli bir kurumun yıllarca burada kaçak SU satan AVM’yi neden idare ettiği de önemli detaylardan biri.

AVM’nin kullandığı SU araştırmalar sonucu sağlıksız çıktı. İlçe Sağlık Müdürlüğü şikayet üzerine bir araştırma başlattı ve kanunsuz bir şekilde satılan suyun sağlıksız olduğu sonucunu elde etti. Kaçak olarak artezyen açıp depolanan su AVM sakinlerine fahiş fiyatlarla satılıyor. Elde edilen gelirin nereye kullanıldığı, kaç para toplandığının hesabı verilmiyor. Sağlıksız su ile alakalı ilçe sağlık müdürlüğünün DSİ ve İSKİ’ye yazılarak yazarak uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Kaçak olarak elde edilen sağlıksız su AVM sakinlerine satılırken İSKİ aboneliği olmadığı için devlet ciddi zarara uğratıldı.

DÜKKANLARA TAPU NASIL VERİLDİ?

Autopia da büyük skandallardan bir diğeri de kanunsuz inşa edilen dükkanlara TAPU çıkarılması. Kaçak, yani kanuna aykırı yapılan GALERİLERE nasıl tapu verildiği araştırılması gereken en önemli konuların başında geliyor.

Autopia’da sonradan ortaya çıkan yapılara ‘TAPU VERİLEN ALANLAR’ aslında TAPU verilmemesi gereken alanlar.

Bu alanlar içerisinde stant alanı, reklam alanı, cep kafe alanları, oturma alanları, ortak dinlenme alanları, yangından kaçış alanları, toplanma alanları var. Buralar tapulanarak önce kiraya veriliyor. Kiraya verilirken vatandaşa boş alan olarak veriliyor ve sonra, ‘Sen git buraya istediğin yapıyı yap biz seni görmedik duymadık’ denilerek satışlar gerçekleştiriliyor…

ÇATI VE KAFE ALANINDA MİLYONLUK VURGUN!

Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nin Çatı ve Kafe alanı olarak projelendirilen bölümleri RANT’ın adeta zirveye çıktığı yerler olmuş. Projede müzayede ve pist alanı olarak belirlenen bölümler ve YEMEK katı tamamen rant uğruna GALERİYE dönüştürülmüş.

Projeye aykırı bu yapılar nasıl oluştu. Kolanları neden delindi? Statiği neden bozuldu. Olası bir depremde AVM’nin zarar görmeyeceğinin garantisi var mı? Esenyurt Belediyesi yöneticileri bunu nasıl görmezden geldiler. Merak edilen diğer önemli konular.

BELEDİYE AUTOPİA’YI NEDEN KAPATMIYOR?

Sadece VARAN 1’de bile değindiğimiz skandallar AUTOPİA’nın kapanmasına sebebiyet verecek derece önem arz ederken Esenyurt Belediyesi yetkililerin henüz AVM ile alakalı NET bir duruş sergilememesi ve durumu idare eden bakış açısı kafalarda değişik soruların uyanmasına sebebiyet verdi.

Kaçak yapılar, kaçak su, imara aykırı faaliyetler, İSKAN sonrası ortaya çıkan yapılar gibi bir çok konuda SKANDALLARIN adresi olan AUTOPİA OTOMOBİL ALIŞVERİŞ MERKEZİ belediye tarafından neden şu ana kadar MÜHÜRLENİP kapatılmadı..?

MECLİSTE KONUŞAN SİYASİLER BUGÜN NEDEN SUSTU?

AUTOPİA ile alakalı skandallar Esenyurt Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi. AK Partili meclis üyelerinden biri AUTOPİA’ki skandalları meclis toplantısında gündeme getirdi. Bu konuşmadan sonra Autopia bir daha gündeme gelmedi.

Yine eski belediye başkanlarından birinin Autopia’da çok sayıda dükkanı olduğu son dönemde ise bazı dükkanları elden çıkardığı bilgisine ulaştık…

NOT: VARAN 3’de duyacaklarınız çok daha sansasyonel olacak bundan emin olabilirsiniz. Belgeler ve bilgiler gelmeye devam ediyor. Belediye tarafı, Tapu Dairesi, İSKİ, neler oluyor bu kurumlarda? AUTOPİA kim yada kimler tarafından korunuyor? Autopia’nın siyasi bağlantıları. Toprak sahibine kimler KUMPAS kurdu. Toprak sahibi hangi MAFYA babası ile anlaşmak zorunda kaldı? Canlı Yayında tüm bunları hep birlikte Autopia esnaflarından dinleyeceğiz…

ÖZEL HABER: MEHMET EMİN BEYAZ

 

VARAN 1 DE NELER VARDI?

VARAN 1: AUTOPİA’DA RANTIN TARİFİ YOK

 Esenyurt’ta bulunan Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde büyük rant elde edildiği ortaya çıktı. Proje dışında yapılan onlarca kanunsuz kaçak yapı milyon dolarlara satılmış. Sadece bu mu? Değil… Detaylar haberimizde.

İstanbul’un en prestijli Otomotiv AVM’si olarak kabul edilen Esenyurt Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde büyük vurgun yapıldığı ortaya çıktı.

Ortak kullanım alanları, merdiven altları, reklam alanları milyon dolarlık dükkanlara dönüştürüldü ve ruhsatlandırılarak satışları yapıldı.

Bugüne kadar devletin birçok kurumu tarafından KANUNSUZLUKLAR görmezden gelindi. Projeyi gerçekleştiren Gül ve Keleşoğlu firmaları zenginliklerine zenginlik katarken kanunsuz yapılaşmalar, elde edilen RANT akla hayale sığmayacak derece arttı.

Konuyla alakalı araştırmalarımız sonrasında Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi esnaflarından ve projenin temelinden itibaren içerisinde bulunan Ahmet Demir, Ensonnokta’ya sansasyonel bilgiler ve belgeler sundu.

AHMET DEMİR: RANTIN BÜYÜKLÜĞÜ DUDAK UÇAKLATIYOR

AVM’nin kurulduğu ilk günden itibaren içerisinde olduğunu, MAFYA’nın AVM’ye müdahalesine kadar tüm gerçekleri Ensonnokta ile paylaşan Ahmet Demir, Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde dönen rantın büyüklüğünü ise ‘DUDAK UÇUKLATIYOR’ şeklinde yorumladı.

VARAN 1 başlıklı haberimizde Ahmet Demir’in bahsettiği onlarca yolsuzluktan sadece bir kaçına değineceğiz. Demir, ‘Yıllarca emeği ile para biriktirmiş ve bu AVM’de dükkan alan onlarca esnafımız bugün mağdur ediliyor. Merdiven altları, ortak kullanım alanları, dükkanlarımızın önü, vatandaşların yürüme yolları, araçların giriş çıkış yolları adeta GASP edilmiş. Buraları ya dükkana çevrilmiş, yada tapulandırılarak satışa sunulmuş. Kanunsuz yapılan onlarca dükkandan bahsediyorum. AVM’nin çatısı tamamen EK BİR BİNA yapılmış gibi yeni ve kanunsuz dükkanlarla İŞGAL edilmiş. Size belgeleri sunduğum gibi devletin yetkili kurumlarını da belgeleri verdim.

KAYMAKAMLIĞA VE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ahmet Demir AVM’de yaşananlarla alakalı devletin kurumlarına gerekli belge ve bilgileri vererek suç duyurusunda bulunmuş. Ensonnokta Yayın Yönetmeni Emin Beyaz’a da belgeleri sunan Demir, ‘Projeyi hayata geçiren Gül ve Keleşler isimli şirketlere her daim yardımcı olmaya çalıştık. Tüm esnaflar arkasında durduk. Ama gördük ki yaptıklarımız çok hatalıymış. Hak etmediğimiz muamelelerle karşılaştık. Dükkanlarımız adeta gasp edildi. Önlerine yada yanlarına kaçak dükkanlar yapılarak bizler mağdur edildik. Daha fazla RANT için, proje kapsamı dışında dükkanlar yapılarak milyon dolarlara satıldı. Haliyle dükkanlarımızın kullanma alanları maalesef kısıtlandı. Eskiye dönük evrakları istediğimizde hep terslendik ve evraklar bize verilmiyor. Belediye yönetimi durumu hep idare etti. Ortak alanlar, halkın yürüyüş yolları, araçların seyir alanları hep tapulandırılarak birilerine peşkeş çekildi. Bunlar tamamen kanunsuz durumlar. Ben inanıyorum ki hem siz GAZETECİLER, hem de devletimizin kurumları bu YOLSUZLUĞA dur diyecektir’ şeklinde konuştu.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!