SON DAKİKA

En Son Nokta

VARAN 4: AUTOPİA’NIN ÇATISINA KAÇAK DANS OKULU YAPMIŞLAR

Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğu, kanunsuzluğu, talanı ve yağmasına imza atan Esenyurt Belediyesi, Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi sahipleri ve yönetimi önemli bir skandala daha imza atmış. Onlarca kanunsuz ve kaçak galerinin yanı sıra AVM’nin çatısına bir de milyonlarca lira kira aldıkları kaçak Dans Okulu kondurmuşlar.

Bilgileri Kopyala
VARAN 4: AUTOPİA’NIN ÇATISINA KAÇAK DANS OKULU YAPMIŞLAR
Kategori: Genel - Bu haber 81.960 kez okundu.

Esenyurtta bulunan ve yaptıkları kanunsuzluk ve yolsuzlukları ile şimdiden Türkiye tarihine geçen Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluklarından biri olarak anılan, kanunsuzlukları ve talanı Varan 1, Varan 2 ve Varan 3 de yayınladığımız haberler ile kamuoyuyla paylaşmıştık.

AUTOPİA’da dönen yolsuzluklar ADLİ Merciler tarafından incelenmeye alındı. Projeye aykırı yapıldığı iddia edilen AUTOPİA Otomobil Alış Veriş Merkezi’nde daha sonra ise Esenyurt Belediyesi’nin göz yummasıyla birlikte Gül ve Keleş aileleri ile Autopia yönetimi tarafından milyonlarca liraya satılan onlarca galeri inşa edildi. Tamamı kanunsuz olan GALERİLER proje dışı yapılırken GALERİ sahiplerinden muvafakatnameleri alınmadı ve belediye yönetimi bu kanunsuz yapıları görmezden gelerek bu güne kadar idare etti.

Autopia’da kanunsuzlukları, talanı ve yağmayı kamuoyu ile paylaşmaya devam ederken sansasyonel haberimiz meclis oturumuna da damga vurdu. AK Parti Grup Başkan Vekili Gazanfer Karakaş mecliste Autopia’yı gündem yaparken, kanunsuz galerileri ve dans okulunu gündeme taşıdı.

YEREL BASIN MÜKEMMEL İŞ ÇIKARDI

Sert tartışmaların yaşandığı meclis oturumunda Autopia’da dönen dolapları belediye yönetiminin yüzüne bir bir vuran Gazanfer Karakaş, ‘Basının gündeminden düşmüyorsunuz. Daha önceki meclis oturumunda Autopia da dönen sıkıntıları sormuştum. Merdiven boşlukları, yol kenarları, ortak kullanım alanlarında yapılan kaçak yapıları (galeriler) sormuştum. Vahim iddialar olduğunu belirtmiştim.

E-5 üzerinde vitrinde olan yerde kanunsuz yapılar yapılırken, ruhsat dışı, hukuk dışı bu yerler yapılırken neredeydiniz. Belediyeden geçen 2 aylık süreden sonra bir açıklama gelmedi. Yerel basını bu kanunsuzluğu gündeme getirmesinden dolayı tebrik ediyorum.

İSTANBUL BÖYLE YOLSUZLUK GÖRMEDİ

Autopia esnafları, galeri sahipleri, Şehircilik Bakanlığına, savcılığa, kaymakamlığa ve belediyeye ama her yere konuyu detaylandırarak suç duyurusunda bulundu. Ekleri ve belgeleriyle bu müracaatlarını yaptılar. Ama Esenyurt Belediyesi’nden tatmin edici hiçbir açıklama gelmedi.

Gazetecilerin sürekli konuyu gündem de tutması beraberinde ilginç detayları da ortaya çıkardı. Bazı yapıların bir şeyler karşılığında yapıldığı iddialar ortaya saçıldı. Bazı dükkanların birlerine peşkeş çekildiği bilgileri tarafımıza ulaştı.

Çok ciddi iddialar. Esenyurt Belediyesini töhmet altında bırakan iddialar. Ben AK Parti grup başkan vekili olarak bu meclisin her bir üyesinin itibarının korunması adına elimden gelen her şeyi yapacağım. Ama siz bu iddialardan dolayı kendinizi aklamalısınız.

ÇATIYA PROJEYE AYKIRI DANS OKULU YAPMIŞLAR

Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nin en üst katı galeriler için sergi alanı olarak kullanılıyor iken ne hikmetse belli yerleri kapatılarak bugün Autopia’nın çatı katında bir dans okulu açılmış. Okul eğitim veriyor. Ruhsatı yok, olamaz zaten mümkün değil. İşletme ile alakalı müsaadesi yok ve siz buna izin vermişsiniz. Siz bu koltuklarda ne yapıyorsunuz? AVM’in çatı katında dans okulunun ne işi var?

AUTOPİA’DAKİ KANUNSUZLUKLAR CANINIZI ÇOK YAKACAK

Kaldırımlar, merdiven boşlukları, ortak kullanım alanlarına ama her yere dükkanlar kondurulmuş. Bu konuyla alakalı çok canınız yanacak demedi demeyin. Önümüzde ki günlerde bizim tarafımızdan bu konuyla alakalı daha kapsamlı basın açıklaması yapılacak. Görün bakalım burayla alakalı neler olacak’ diyerek olayın vahametini gözler önüne serdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!