SON DAKİKA

En Son Nokta

VARAN 5! AUTOPİA’YI KİM YADA KİMLER KORUYOR..?

Yağma, talan ve yolsuzluğun zirve yaptığı Autopia’yı kim ya da kimler koruyor. Bugüne kadar Autopia Araba Alışveriş Merkezi’nin mühürlenmemesi yolsuzluğu imza atanların yargı karşısına çıkmaması kafalarda çeşitli soru işaretleri uyandırdı.

Bilgileri Kopyala
VARAN 5! AUTOPİA’YI KİM YADA KİMLER KORUYOR..?
Kategori: Genel - Bu haber 95.704 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan AK Partiyi kurduklarında 3 Y ile mücadele edeceklerini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok mitingde ve konuşmasında ‘Biz yola çıkarken 3Y ile mücadele dedik; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Yolsuzluğa 22 yıl boyunca asla müsamaha göstermedik, göstermeyiz’ diyerek özellikle YOLSUZLUK ile mücadele eden bir parti olduklarına vurgulamıştı.

Esenyurtta bulunan Autopia Araba Alışveriş Merkezi’nde dönen YAĞMA, TALAN ve YOLSUZLUĞU 4 aydır İstanbul gündeminin birinci sırasına oturttuk.

İçişleri Bakanlığının yaşanan yolsuzlukla alakalı harekete geçtiği, kaynaklarımızdan biri olan Ahmet Demir’in savcılık tarafından davet edilerek bilgisine başvurulduğu biliniyor.

Tüm bu gelişmelerden sonra ruhsat verilmeyecek yerlere ruhsat verilmesi, tapu verilmemesi gereken yerlere tapu verilmesi ve projede olmayan değeri milyonları bulan kaçak galerilere imza atanların bugüne kadar mahkeme karşısına çıkartılmaması kafalarda çeşitli soru işaretleri uyandırdı.

DANS OKULU HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

İsminin açıklanmasını istemeyen ve Autopia’da galericilik yapan bir kaynağımız devletin yetkili kurumları tarafından uygunsuz ve kaçak yapılan Dans Okulu’nun kısa bir süre önce kapatıldığını, daha sonra ise müdahaleler sonrasında dans okulunun yine açıldığını belirtti. Kaynağımız özellikle mesai bitiminde öğrenciler davet edilerek çalışmalar yapıldığı bilgisini verdi. Dans okulunu kısa bir süre önce bir heyet denetlenmiş ve kaçak ve kanunsuz olduğu için kapatmıştı.

YANGIN TAHLİYE YOLU BİLE GALERİYE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ

Autopia Araba Alışveriş Merkezi ile ilgili skandal gelmeye devam ediyor. 2013 yılı itibarıyla faaliyete geçen İstanbul Esenyurt’taki Autopia AVM’nin ortak kullanım alanları, yangın tahliye yolları ve yürüyüş alanları dükkanlarla dolduruldu.

İçerisinde galeri sayıları kanunsuzca artırılan ve büyük ranta imza atan AVM’nin yemek katı proje dışı çalışmayla bölünüp satışa çıkarıldığı ve yine galericilerin açık artırmayla araba almaları için teras kata yapılan müzayede salonu da kapatılarak dans okuluna kiralandığı ortaya çıktı. Bununla da yetinmeyen Gül ve Keleş ailelerinin yanı sıra AVM yönetimi merdiven altları, reklam alanları, dinlenme alanlarını yani buldukları her köşe başına GALERİ kondurdu. Tüm bu kanunsuzluklar yaşanırken Esenyurt Belediyesi yöneticileri de TÜRKİYE tarihinin en büyük yolsuzlukları arasında şimdiden yerini alan bu kanunsuzluklara geçit verdi.

RANTTAN RAHATSI OLAN GALERİCİ ESNAFI HAREKETE GEÇTİ

Autopia AVM esnaflarından Ahmet Demir, Temmuz ayında hem Esenyurt Kaymakamlığı hem de Esenyurt Belediyesi’ne bir dilekçe yazdı. Dilekçede, ‘İş merkezi içerisinde bulunan işyerlerinin ortak kullanım alanları, ile özellikle yol, merdiven gibi yerler son birkaç yıldır yönetim tarafından dükkanlar yapılarak satılmaktadır. Esenyurt’un ücra bir köşesinde hukuksuz bir çivi çakılmazken Autopia AVM’de hukuksuz milyonlarca rant elde edilmektedir. Otomobil müzayede Salonu olan yer dans okuluna dönüştürüldü. Yukarıda belirttiğim ve ekte fotoğraflarını sunduğum bu kaçak yapıların yıkılmasını talep ediyoruz’ dedi. Demir aynı başvuruyu Esenyurt Kaymakamlığına da yaptı. Kendisine herhangi bir dönüş yapılmayınca da Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

AK PARTİLİLER ‘CANINIZ YANACAK!’
Esenyurt Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Gazanfer Karakaş, Eylül ayındaki meclis oturumunda Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan’a ‘Canınız yanacak’ uyarısında bulundu. Karakaş Autopai ile olarak  ‘’Geçtiğimiz günlerde bilgi istedik ancak bize sağlıklı bir dönüş olmadı. Sayın başkan Autopia AVM ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Merdiven boşlukları, yürüyüş alanları, ortak kullanım alanları gibi yerlere ruhsat dışı dükkanlar yapılarak satılmış. Satılmaya da devam ediyor. Bunlar yapılırken siz ne yapıyordunuz? Galericilerin arabalarını sergilemesi, test etmesi ve müzayede için ayrılan salon dans okuluna dönüştürülmüş. Ruhsatı yok. Kulağımıza kadar geldi. Bunların bir şeyler karşılığında yapıldığında dair duyumlar alıyoruz. Bakın ciddi iddialar var. İş savcılıkta. Çok canınız yanacak’ ifadelerini kullanarak hem sözlü hem de yazılı bir önerge verdi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!