SON DAKİKA

En Son Nokta

VARAN:3 AUTOPİA’DA BİRİ GÖRMEZDEN GELMİŞ DİĞERİ RUHSAT VERMİŞ..!

26 yıllık gazetecilik meslek hayatımda böyle yolsuzluk, talan, yağma ne gördüm nede duydum. Esenyurt’ta bulunan Autopia Araba Alışveriş Merkezi’nde ki yolsuzluklar ve kanunsuzluklardan bahsediyorum. Varan 3’te Esenyurt Belediyesi yöneticilerin yaptığı yolsuzluğa ve kanunsuzluğa değiniyoruz.

Bilgileri Kopyala
VARAN:3 AUTOPİA’DA BİRİ GÖRMEZDEN GELMİŞ DİĞERİ RUHSAT VERMİŞ..!
Kategori: Genel - Bu haber 87.513 kez okundu.

Autopya’da ki SKANDALLARI anlattığımız yazı dizimiz, internet sitemizin ve gazetemizin başlattığı habercilik devam ediyor.

Devletin yetkili kurumları savcılık olaya el koyarken dönen talanı, yağmayı ve kanunsuzluğun hesabının sorulacağına yönelik inancımız daha da arttı.

4 FARKLI SKANDALIN EN BÜYÜĞÜNE ESENYURT BELEDİYESİ İMZA ATMIŞ

Autopia’da tarafıma ulaşan belgeler bugüne kadar 4 büyük yolsuzluk, vurgun ve talan olduğu ortaya seriyor. 4 büyük skandalın en büyüğüne ve en dikkat çekenine Esenyurt Belediyesi imza atmış. Esenyurt Belediyesi yöneticileri Autopia’da gerçekleşen kanunsuzluklara ve yolsuzluklara müdahale etmeyerek elde edilen MİLYONLUK RANTA geçit vermiş.

Kemal Deniz Bozkurt’un yönettiği Esenyurt Belediyesi PROJE DIŞI neredeyse tamamı kaçak olan çok sayıda galeriye izin vermiş.

En ufak metrekarede ki galerinin 10 milyona satıldığı iddia edilirken 150 milyona dahi satışa çıkartılan galeriler olduğu öğrenildi.

Bugüne kadar AUTOPİA’da proje dışında 50 ila 150 arasında GALERİ (projeye aykırı dükkan) yapıldığı bilgisi var.

Daha iyi anlayabilmeniz için şöyle anlatayım Autopia içerisinde adeta yeni bir AUTOPİA yaratılmış. Yapılan galerilerin neredeyse tamamı çelik konstrüksiyonla yapılarak projenin statiği HİÇ edilmiş, ASMA katlar yapılmış. Kolonlar ve tavan delinerek ortak kullanım alanlarına GALERİLER kondurulmuş.

Yangın kaçış alanları kapatılarak dükkanlara katılmış. Olası bir İstanbul depreminde KAÇAK YAPILARDAN dolayı yükü ağırlaşan artık tehlike arz eden AUTOPİA’da esnaflarda bir panik hali yaşanıyor.

İKİ BAŞKAN YARDIMCISI TOPUN AĞZINDA: İSTİFA EDECEKLER Mİ?

Tüm bunlar yaşanırken İmardan Sorumlu Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Belgin Oflazoğlu Orkunoğlu yapılan kanunsuz  galerileri görmezden gelmiş. Ruhsattan sorumlu başkan yardımcısı Selçuk Günerhan ise yasal olmayan bu galeri ruhsatlandırmış. Bu iki başkan yardımcısının sorumlu olduğu alanlarla alakalı AUTOPİA Otomobil Alışveriş Merkezi’nde inanılmaz vurgun yapılmış.

Kanunsuz ve yasal olmayan yöntemlerle yapılan GALERİLER Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nin yükünü artırmış. Örnek olarak Autopia da 3 BİN aracın satışı ve barınması planlanırken kaçak ve kanunsuz yapılan galeriler ve satışa sundukları araçlarla birlikte bu rakam kapasitenin çok daha üstüne çıkmış.

Kaçak ve Kanunsuz yapılan Galerilere yayaların YÜRÜYÜŞ YOLLARI ve ARAÇLARIN seyir alanları tapulandırılarak satılmış.

Köşe başları, merdiven altları, ortak kullanım alanları ve bir çok yere kaçak dükkanlar kondurulmuş. Stant alanı, reklam alanı, cep kafe alanları, oturma alanları, ortak dinlenme alanları, yangından kaçış alanları, deprem toplanma alanları adeta HİÇ edilmiş. Projede müzayede ve pist alanı olarak belirlenen bölümler ve YEMEK katı tamamen rant uğruna GALERİYE dönüştürülmüş.

Bu kanunsuz yapılara müsaade eden iki başkan yardımcısı Orkunoğlu ve Günerhan’ın istifa etmesi bekleniyor.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ KENDİNİ KURTARAMAZ..!

Kanunsuz yapılan iş yerlerine TAPU verilmesi ve bunun tarafımızca gündeme getirilmesi tapu müdürlüğünde paniğe yol açtı.

AUTOPİA’da bahsettiğim 4 büyük skandal içerisinde de TAPU Müdürlüğü’nün bu kanunsuz yerlere TAPU vermesi de var.

Tapu Müdürlüğü her ne kadar ‘Bize belediyeden yazı ve evraklar geldi. Biz bu doğrultuda TAUPANDIRMA YAPTIK’ dese de bu onlara YASAL olmayan yerlere TAPU verme hakkı tanımıyor.

Araştırıp tapu verilen alanların projede olup olmadığı, sonradan yapılmışsa dahi kanuna uygun yapılıp yapılmadığı kontrol edilmeli, yasal olmadığı bilenen bu yerlere tapu verilmemeliydi.

AUTOPİA’NIN RUHSATI VE İSKANI İPTAL EDİLMELİ MÜHÜRLENMELİ..!

Ayyuka çıkan bu kanunsuzluklar sonrasında suç işleyenler yargı önünde hesabını verecek.

Autopia’ya RUHSAT ve İSKAN verenlerde araştırılıyor. Verilen ruhsatta ve iskanın problemli olduğu İDDİALAR arasında.

Proje dışı inşaat izni, çekmeler, çıkmalar, bodrumda ilaveler, büyümeler araştırılıyor. Belediyeye ödenen imar harçları, fen işleri harçları ve diğer harçlar incelenmeli. Bu noktada da burnumuza pis kokular geliyor.

NOT: Yönetimde görevli olduğu iddia edilen Filiz isminde ki hanımefendi yapılan haberleri çok önemsemediklerini ifade etmiş. Filiz hanım Autopia’da galericilerle bu bilgiyi paylaşırken aynı saatlerde Ahmet Demir savcılığa bilgi veriyordu…

Avukatınız NOTER aracılığıyla gönderdiği yazısında tarafıma korku vermeye çalışmış. Yargı önünde hesaplaşmayı arzuluyorum.

ÖZEL HABER: MEHMET EMİN BEYAZ/Ensonnokta Genel Yayın Yönetmeni

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!