SON DAKİKA

En Son Nokta

‘YAKINDA BELEDİYEYİ SATARLARSA ŞAŞIRMAYIZ..!’

2024 yılında 8 milyar 375 milyon bütçeye sahip olan Esenyurt Belediyesi bu bütçeyi tüketmiş olacak ki gayrimenkullerini satışa çıkardı. Satılan yerler arasında 6 arsa, 9 daire, 16 home ofis bulunuyor.

Bilgileri Kopyala
‘YAKINDA BELEDİYEYİ SATARLARSA ŞAŞIRMAYIZ..!’
Kategori: Genel - Bu haber 92.699 kez okundu.

8 Milyar, 375 Milyon bütçeyi heba eden Esenyurt Belediyesi mal varlıklarının satışa çıkardı. 6 arsa, 9 daire, 16 home ofisi satışa çıkaran belediye yönetiminin bu kararına AK Parti grubu şerh koyarak RET oyu kullandı.

Esenyurt Belediyesi’nin gayrimenkullerinin satışı Temmuz ayı meclisinde gündeme geldi. Tartışmaların yaşandığı gündem maddesinde Esenyurt Belediyesi yöneticileri 6 arsa, 9 daire ve 16 home ofisi satışa çıkarmaya karar verdiklerini belirterek belediye başkanına yetki verilmesini talep etti.

AK Parti grubu ise taşınmazların satışını doğru bulmadıklarını, başkana yetki verilmesinin de doğru olmadığını belirterek bu gündemle alakalı RET oyu kullandı. AK Partililer ayrıca belediyenin resmi borcunun çıkartılıp hem meclisle hem de kamuoyu ile paylaşılmasını talep etti.

SEVİM KÖSE: BİZ YETKİYİ MECLİSE VERDİK

Konuyla ilgili söz alarak görüşlerini paylaşan AK Partili meclis üyesi avukat Sevim Köse, Satışın hangi birim tarafından yapılacağı kanunen düzenlenmiştir. Belediye Başkanına yetki devri belediye meclisinin atıl duruma getirilmesini sağlıyor. Gelen bilgilerin yetersiz olması denetim mekanizmasının belediye başkanına verilmesini kabul etmediğimizden dolayı komisyonda şerh koyduk, ret verdik. Siyasi bir karar değildir. Geçen dönemde tahsis yetkisini bile biz belediye başkanından aldık meclise verdik. Tahsis yetkisini bile meclisin onayına sunmuşken satışa ilişkin encümenin yetkisinde olan işlerin belediye başkanına verilmesini doğru bulmuyoruz. Netice de insanız. Kimse kötü niyetlidir demiyoruz. Ama encümenin, ilgili birimlerin yapacağı denetiminden dolayı ben neden başkana yetki vereyim. Doğru değil. Kanunda satış dememiş evet kanunda idare demiş ama bu satışı kapsamıyor. Satış deseydi açık olarak bu SATIŞ diye belirtilirdi’ açıklaması yaptı.

TOGAY ÇOBAN: DEVASA BÜTÇENİZ VAR PARALARA NE OLDU?

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup başkanvekili Togay Çoban ise, ‘ Bize gelen altlıkta 9 adet arsa satışı vardı. 3 adeti çıkarılmış 6 tanesi bugün meclis gündemine geliyor. Yine Necip Fazıl Kısakürek Mahallesinde 14 adet home ofisin satışı ile ilgili bir satış evrakınız geldi. Ayrıca Gökevler Mahallesi’nde de 9 adet dairenin satışı söz konusu. Biz geçmişten bu güne kadar Belediyenin gayrimenkullerinin satışına doğru bulmadık. Daha seçildiğiniz dördüncü aydayız arsa satmaya, daire ve dükkan satmaya başladınız. Belediyenin bu yerlerden gelecek paraya ihtiyacı mı var? Alel acele belediyenin taşınmazlarının satılmasının gerekçesi nedir? Belediye olarak yeni gayri menkuller kazandırmanızı bekliyoruz. Güçlü bir belediye ve güçlü bir bütçemiz var. Geçen sene plan bütçe komisyon başkanıydım. Belediyemizin bütçesi 39 ilçenin en büyük bütçesine sahip olan belediyedir. Satışlar noktasında bence ‘ne yapıyoruz biz’ diye kendinize dönüp bu soruyu yöneltin.

NE KADAR BORCUNUZ VAR BİLELİM

2024 yılı bütçesine hep birlikte oy birliği ile evet dedik. 8 milyar, 375 milyona evet dedik. Esenyurt hizmetlerden uzak kalmasın diye EVET dedik. Şu anda bakıyoruz gelinen noktada bu kadar arsa, home ofis, dükkan, daire satılmasına ne kadar ihtiyaç var? Daha yolun başında bu yerleri satışa çıkarıyorsunuz. Böyle giderse sanırım 5’inci yılın sonunda belediyenin tüm mülklerini satışa çıkarmış olacaksınız. Haziran ayı itibariyle belediyenin kasasına ne kadar para girdi, belediyemizin ne kadar gideri var bunları da bir görelim. Belediye başkanı ‘belediyeyi enkaz halinde aldım, şu kadar borcu var’ yorumunda bulundu. İnanmıyoruz; Sözlü açıklama ile gerçekleri anlatamazsınız ki. Belgeli bir açıklama bekliyoruz. Gerekirse komisyon kurulsun bakalım. Belediyemiz bu kadar mı kötü yönetilmiş? Bu satışlar gerçekten vahim’ diyerek eleştirilerini peş peşe sıraladı.

Konuyla alakalı düşüncelerini paylaşan CHP Belediye Meclis Üyesi avukat Ertan Akbaba ise konuyla ilgili söz alarak ‘Kanunda çok açık olarak, belediye başkanının yetkileri bellidir. Olmayan bir yetkiyi belediye başkanına kullandırmıyoruz. Sadece meclisin taşınmazlarının satış yetkisini devrediyoruz. İdarenin hızlı ve ivedi hareket edebilmesi adına belediye başkanına yetki devri söz konusudur’ dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
1 ADET YORUM YAPILDI
Hülya K. Temmuz 10, 2024 / 17:09 Yanıtla

Gün geçmiyor ki profesör skandallarıyla anılmasın bir gün kalkar kaynını işe alır esenyurtta adam yok der oda yetmez sülalesini işe alır buda onu tatmin etmez Belediyenin gayrimenkullerini satar bu arada henüz üç ay olmuştur biz onu seçeli seçeli diyorum maalesef bende sırf partiden dolayı oy verdim maalesef diyorum çünkü dayatıldı. Umarım bir günde kalkıp imamoğlunu satıyorum demez zira profesör ve maşallah başkan yardımcımız iyi bir tüccar gibi ağzı iyi laf yapıyor izledim oturumu çok güzel bahaneler sunmuş Benimde naçizane bir önerim olacak ismimizi de değiştirsin ÖZERYURT yapsın tam olsun

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!