SON DAKİKA

En Son Nokta

YANDAŞA, YOLDAŞA, AKRABAYA, ARKADAŞA İHALE VERİLMİŞ!

Esenyurt Belediyesi’nin 1 yılda gerçekleştirdiği yaklaşık 180 ihalenin 133 tanesi doğrudan temin yöntemi ile gerçekleşmiş.

Bilgileri Kopyala
YANDAŞA, YOLDAŞA, AKRABAYA, ARKADAŞA İHALE VERİLMİŞ!
Kategori: Genel - Bu haber 11.320 kez okundu.

Esenyurt Belediyesi Denetim Komisyonu raporu belediyenin gerçekleştirdiği skandal ihaleleri de gözler önüne serdi. Denetim Komisyonu Başkanı AK Partili Togay Çoban yaptığı açıklamada belediyenin gerçekleştirdiği ihalelerin yüzde 74’ü nerdeyse ‘doğrudan temin’ yöntemi ile gerçekleşmiş. Yandaş, yoldaş, arkadaş, akraba kim varsa ihale verilmiş’ dedi.

İHALE ÇOK HİZMET YOK

Belediye Başkanının özellikle açık ihale yerine akrabayı, yandaşı zengin etmek için ‘Doğrudan temin’ ihale yöntemini tercih ettiğini belgeleriyle sunan Denetim Komisyonu Başkanı Togay Çoban, ‘Açık ihale yöntemiyle 15 tane ihale yapmışsınız maliyeti 70 milyon TL. Pazarlık usulü 5 ihale yapmışsınız 16 milyon TL. Yine pazarlık usulü 26 tane yapmışsınız 6 milyon TL. Doğrudan temin yöntemiyle ise 133 tane ihale yapmışsınız maliyeti 8 milyon 332 bin TL. Bunların farkı nedir diye merak edenler varsa açıklayayım. Açık ihale usulü rakam sınırı olmadan herkesin teklif verdiği bir yöntem. İhaleyi firma kazandıktan sonra ihaleyi yürüten arkadaşlar o firmayla kırımı artırmak için pazarlığa girerler. Doğrudan temin yöntemiyle yaptığınız 133 ihalenin oranı yüzde 74. Eş, dost, akraba kim gelirse gelsin 95 milyonluk dosya getiriliyor ve yüzde 1 kırımla işler bu arkadaşlara veriliyor. Karşılığında ilçede hizmet yok. Bu mu hakkaniyet?

BELEDİYE ZARARA UĞRATILMIŞ

İşin ilginç tarafı temizlik malzemesi, çay, şeker, kırtasiye malzemesi lazım oluyor ve bunlar Destek Hizmetler Müdürlüğü’nden ihale edilmesi gerekiyor. Ne hikmetse 3-4 tane müdürlük kendi yakınlarına, yandaşlarına adrese teslim ihale vermek için doğrudan temin yöntemini tercih etmiş. Hangi birimin ne ihtiyacı varsa yazılır Destek Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde açık ihale yapılır, herkes gelsin bu ihaleye girsin yöntemi tercih edilir. Belediyenin bu yöntemi tercih etmemesi en az 8-9 milyon TL kaybına neden olmuş. Bu paralar nereye gitti? Şunu söyleyeyim Kemal Deniz Bozkurt burnunun dibinde ki yöneticiler şirket kurup doğrudan teminle malzeme alıp iş yapıyorsa bize hakkaniyetten bahsetmeyin. Sonra çıkıp ben Esenyurt halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğim demeyeceksiniz. İcranın başında olan başkan yardımcılarına söylüyorum biraz hakkaniyetli davranın, sürekli doğrudan teminlerle eşinize, dostunuza ihaleler veriyorsunuz. Bu gerçekten vahim durumdur. Belediye başkanı biliyorsa da vahimdir, bilmiyorsa daha da vahimdir’ dedi.

DOĞRUDAN TEMİN NEDİR?

Doğrudan temin; 4734 kamu ihale kanunu 22-d maddesinde belirlenen 121.405 TL tutarına kadar olan herhangi bir şarta tabi olmadan 3 firmada teklif alınarak ihalenin sonuçlandırılması…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!