SON DAKİKA

En Son Nokta

Yolu uzatan, keyfine göre yolcu alan taksiciye ceza yolda

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre kısa mesafeye yolcu almayan, yolcuyu dolaştıran ya da uygunsuz davranan taksicilere ceza kesilecek.

Yolu uzatan, keyfine göre yolcu alan taksiciye ceza yolda
Kategori: Genel - Bu haber 242 kez okundu.

Bakan Süleyman Soylu imzasıyla hazırlanan genelde tüm valiliklere gönderildi.

Genelgede, halktan taksiciler hakkında kısa mesafeye yolcu almadıkları, bozuk para verme konusunda sorun çıkardıkları, hava ve yol durumuna göre yolcu almadıkları, taksimetre kullanmadıkları, sigara içtikleri yönünde şikayetler geldiği kaydedildi.

Yine taksiciler hakkındaki şikayetler arasında kent dışından gelen yolcuları dolaştırarak fazla para almaları, alkollü araç kullanmaları ve yüksek sesli müzik dinlemeleri de yer aldı.

Tek tek sıralandı, yapmayana ceza var

Bakanlık, şikayetlerin ardından valiliklerden ‘genel emir’çıkarmalarını istedi.

Emirde şunlar yer alacak: “Kısa ya da çok uzun mesafe ile olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almaktan kaçınılmayacak. Ödeme konusunda bozuk para gibi sebeplerden dolayı sorun çıkarılmayacak. Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşları gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmeyecek. Seyir halindeyken cep telefonu kullanılmayacak. Araçlar bakımsız ve/veya kirli olmayacak. Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilmeyecek. Seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynanmayacak, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcular rahatsız edilmeyecek. Araç içerisinde sigara içilmeyecek. Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulmayacak. Araçta pazarlık usulü yolcu taşınmayacak. Alkollüyken araç kullanılmayacak.”

Bu kurallara uymayan şoförlerin tespit edilmesi halinde, Kabahatler Kanunu çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacak ve gerekli idari para cezası uygulanacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.