SON DAKİKA

En Son Nokta

3 YILDIR PROJE ÜRETEMEYEN BAŞKAN KAMUOYUNU SUNİ GÜNDEMLERLE OYALADI!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt seçim sürecinde verdiği vaatleri 3 yıl boyunca gerçekleştiremeyerek sözlerinin altında ezildi. Verdiği vaatleri yerine getiremeyen başkan halkı ve kamuoyunu sürekli SUNİ gündemlerle oyaladı.

Bilgileri Kopyala
3 YILDIR PROJE ÜRETEMEYEN BAŞKAN KAMUOYUNU SUNİ GÜNDEMLERLE OYALADI!
Kategori: Genel - Bu haber 11.880 kez okundu.

Kemal Deniz Bozkurt 3 yılını AĞLAYARAK halkı OYALAYARAK geçirdi.

Önce 600 milyon borç bıraktılar açıklaması yapan Bozkurt daha sonra yaptığı 5 farklı açıklama ile rakamı 2 milyar 200 milyon liraya çıkardı. Daha sonra bu açıklamaların YALAN olduğu ortaya çıktı. Borcun gerçekte 724 milyon olduğu resmi belgelerle kamuoyu ile paylaşıldı. Devasa bütçeye sahip olan belediyenin gelirlerine bakıldığında bu borcun çok da önemli olmadığı anlaşılacaktır.

***

Ardından Bozkurt ‘bana ENKAZ bıraktılar’ gibi altı dolu olmayan saçma sapan açıklamalar yaptı. Kasasında milyonlar varken belediyeyi basan haciz memurlarını üzerinden algı yaratmak isteyerek ‘Koltuğumu kaptırmam, bunların hepsinin sorumlusu bana enkazı devredenlerdir’ gibi basit söylemlerle kendini kurtarmaya çalıştı. Üniversiteye tahsisi yapılan arsayı sürekli gündem yaptı. Proje üretemeyen beceriksiz kadrolarıyla yaklaşık 2 yıl boyunca arsa tahsisini diline doladı. AK Parti’nin desteği ile arsa yeniden belediyeye kazandırıldı ve ‘Oraya LİSE kampüsü yapacağım’ diyen başkandan 6 aydır bir ses seda çıkmadı.

***

Kültür Müdürlüğünü, HDP kontenjanından meclis üyesi adayı olduğu iddia edilen, fakat seçilemeyince yeniden bürokrat olan ve belediyede başkan yardımcılığı koltuğuna oturan Halis Şimşek’e bağladı. Daha ilk gün bu müdürlüğü takip edin dedim. Özellikle Kültür Müdürlüğü’nün yapacağı işlerde dönen rakamlara dikkat çekmek istedim. Bu günlerde ilçede Edebiyat ve Sanat Festivali düzenleniyor. Denetim Komisyonu incelendiğinde FESTİVAL organizasyonu için ortaya nasıl bir rakam çıkacak hep birlikte göreceğiz? 75 bin ila 150 bin TL arasında yapılabilecek organizasyonun bedelini açıkçası merak ediyorum. Dilerim ücretsiz yapılan, her kesimin Edebiyat ve Sanatı canı gönülden desteklediği, paranın konuşulmadığı bir organizasyon olmuştur. Birde Basın Müdürlüğü var. 2021 yılı Mart ayında 7 milyona ek 5 milyon daha aktarılan bir müdürlük. Harcamaları kalem kalem takip edilmeli. Bugünler de CHP örgütünün dağıttığı gazete ve broşür var. Gazete sahiplerinin basmaya cesaret edemeyeceği kalınlıkta ve özel kâğıda basılmış bir GAZETE. CHP örgütünü çalışmalarını anlatmaktan ziyade tamamen belediyeyi pofpoflayan ve AK Parti’yi hedef alan bir gazete ve broşür.

İncelenmesi gereken önemli konulardan biri de bu. Gazete nerede basıldı? Kaç adet basıldı? Broşürü kim bastı? Bunların bütçesini kim karşıladı? Bütçesi belediyeden karşılanmış olabilir mi? Basılması yasal mı? Basit bir araştırmayla gerçeklerin ortaya çıkarılabileceğini düşünüyorum.

***

Üniversite arazisini AK Partililerle birlikte tekrar Esenyurt Belediyesi’ne kazandıran Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yukarıda belirttiğim gibi 6 aydır araziye bırakın çivi çakmayı hafriyat çalışması bile yapmadı. Tam 3,5 yıl önce Esenyurt Balıkyolu Mahallesi’ne kazandırılmak üzere cami, kapalı otopark ve okul projesi yapıldı. Ama gelin görün ki Bozkurt 3 yıldır buraya da her hangi bir çivi çakmadı. AK Parti döneminden kalan çok sayıda okulu ve cami inşaatını da bitiremeyerek SINIFTA kaldı ve özellikle OKUL konusunda samimiyetsiz olduğunu gözler önüne serdi. İlçeye çok sayıda kreş, spor tesisi, park gibi projeler kazandıracağını seçim vaatlerinde kamuoyu ile paylaşan Bozkurt geride kalan 3 yıl içerisinde bu projelerini gerçekleştiremeyerek tam bir hayal kırıklı yarattı.

***

Birde ilçede LOGO konusunda suni bir gündem oluşturmaya kalktı. Yasa gereği 3’de 2 çoğunlukla geçmesi gereken LOGO meselesinde çoğunluğu sağlamasının mümkün olmayacağını bile bile kamuoyuna ‘YENİ LOGO YAPTIK’ açıklaması yaptı. Logoyu kazandıran CHP’li eski belediye başkanı Gürbüz Çapan’dan intikam almak için böyle bir algı çalışması yaptığı aktarıldı. Çünkü ilçe başkanlığı döneminde ve geçmiş yıllarda ki belediye başkan adaylığı sürecinde kendisine göre önü hep ÇAPAN ailesi tarafından kesilmişti. Bozkurt’un Çapan ailesinden hoşnut olmadığını sağır sultan bile bilmekte. Kabul görmeyeceğini bile bile LOGO çalışması yapmasında ki neden başka ne olabilir ki?

***

İlçenin önemli gündemlerinden biri bana göre en önemlisi İSKANI olmayan binalar. AK Parti döneminde verilen ve kanuna uygun olmadığı iddia edilen bazı büyük İNŞAAT projelerine belediye yönetiminin İSKAN vermek istediği öğrenildi. Şunu NET bir şekilde ifade edeyim her kim ruhsatı vermişse ve bugün her kim İSKAN vermeye çalışıyorsa yargı önünde hesap verecek. Bugün yazdığım 3 inşaat firması var. Bunlar Sheraton Otel, Makyol Santral Rezistans ve Ferah İç Çamaşırları. Günlerdir gündem yapıyorum. Gazeteme manşet yaptım. Epeyce ses getirdi. İskan için aracı olan isimler, dönen paralarla alakalı sürekli farklı farklı bilgi akışı geliyor. Tabi bunlar iddia. Takip etmeyi sürdürüyorum. Somutlaştıkça kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğim. Söylemek istediğim şu: Bakın geçtiğimiz hafta bazı ihalelere imza atan Avcılar Belediyesi’nin 6 memuru tutuklandı.

Esenyurt Belediyesi’nin memurları size söylüyorum bundan sonra huzurlu bir hayat sürmek istiyorsanız sakın ola yanlışlara onay vermeyiniz. Aksi takdirde hesabını devletin yetkili makamlarına vermek zorunda kalacaksınız. Şartlar ve koşullar ne olursa olsun, konuyu gündemde tutmaya, irdelemeye ve üzerine gitmeye devam edeceğim.

Kalın Sağlıcakla…

Emin BEYAZ: Ensonnokta.com Genel Yayın Yönetmeni

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!