SON DAKİKA

En Son Nokta

AVCILAR AK PARTİ KONGRESİNDE SKANDAL GÖRÜNTÜLER!

Avcılar AK Parti ilçe kongresinde yumruklar konuştu. İlin adayı Abdullah Küçükoğlu’nun karşısına çıkan ilçenin adayı Cebrail Akbaş’ın kongrede usulsüzce aday gösterilmediği iddia edildi. Bunun üzerine kongrede taraflar arasında ciddi tartışmalar ve kavgalar yaşandı.

AVCILAR AK PARTİ KONGRESİNDE SKANDAL GÖRÜNTÜLER!
Kategori: Genel - Bu haber 16.125 kez okundu.

AK Parti Avcılar 7. Olağan İlce Kongresi Avcılar Anadolu Meslek Lisesinin kapalı spor salonunda gerçekleşti. Olaylı geçen kongreye adaylardan çok kavgalar damga vurdu. İlçe başkanlığını Abdullah Küçükoğlu kazanırken adaylığı Divan tarafından kabul edilmeyen Avukat Cebrail Akbaş ise yaptığı açıklamada “Küçükoğlu yok hükmündedir. Kongreyi mahkemeye taşıyorum” ifadelerini kullandı.

Basının içeri alınmadığı kongreye eski bakanlar, milletvekilleri, İl Başkanı Bayram Şenocak ve üyeler katılım sağladı.


Abdullah Küçükoğlu ve Cebrail Akbaş’ın aday olduğu kongrede Genel Merkez destekli ve İl Başkanı Bayram Şenocak’ın da desteklediği Abdullah Küçükoğlu AK Parti’nin Avcılar’da ki yeni ilçe başkanı oldu. Diğer başkan adayı Avukat Cebrail Akbaş’ın adaylığı ise Divan başkanı Mehmet Kırmızı tarafından kabul edilmedi.


İlçe kongresinde konuşmalar tamamlandıktan sonra Divan Başkanı, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kırmızı, aday olan adayların listelerini divana sunmaları gerekir demesiyle olaylar zincirleme gelmeye başladı.

AKBAŞ’IN LİSTESİ İŞLEME ALINMADI

Kongreden günler öncesi aday olduğunu sosyal medya üzerinden açıklayan Cebrail Akbaş listesini sunmasıyla, Genel Merkez adayı olan Abdullah Küçükoğlu da listesini divana sundu. İki listeyi karşılaştıran Divan Başkanı olan İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kırmızı listelerin incelenmesi için 5 dakika ara verdi. Divan başkanı Kırmızı, ilçe başkan adayı Cebrail Akbaş’ın listesinin işleme alınmadığını belirtmesi üzerine salonda arbede ve kavgalar yaşanmaya başladı. Akbaş ve onu destekleyen delegeler divana dakikalarca itiraz etseler de itirazlar kabul görmedi ve Cebrail Akbaş aday yapılmadı.

Yumrukların konuştuğu AK Parti Avcılar kongresinde araya giren delegelerin sayesinde herhangi bir ciddi yaralanma olmazken tartışmalardan dolayı etkilenen bir delege bayıldı.

AKBAŞ “BU KONGERE YOK HÜKMÜNDEDİR”

Divan tarafından listesi kabul edilmeyen Başkan Adayı Cebrail Akbaş ‘bu kongre yok hükmündedir’ diyerek açıklama yaptı. Akbaş, “İki listenin il delegeleri sayısı arasında hiçbir fark yok. Asil delege 15 ve yedek delegelerin sayısı 8’dir. İşte hukuksuzluk burada başlıyor. Gerekçesiz olarak listemiz reddedildiği için, demokrasiye izin verilmediği ve seçime katılmamıza hukuka aykırı olarak izin verilmediği için Avcılar da sözde seçilen ilçe başkanı ve yönetim kurulu gayrimeşrudur. Bundan dolayı ilçe kongresini mahkemeye taşıyorum. Bizim açımızdan bu kongre yok hükmündedir” ifadelerini kullandı.

BENİ ADAY YAPMAMAK İÇİN HER TÜRLÜ YOLU DENEDİLER

Ensonnokta.com’a kongrede yaşananlarla alakalı özel açıklama yapan Akbaş, ‘AK Parti Genel Merkezi İl delegelerini yayınladığı usule göre normalde Avcılar’da 16 asil, 8 yedek olması gerekiyordu. Bunu hazırladım. Reddedileceği bilgisi aldım. Kendileri 15’e 8 getirdiler divana. Bende böyle olacağını bildiğim için sayısı değişik olan 3 farklı liste hazırladım. Bunların içerisinde 15 asil, 8 yedek il delege listemde vardı. Bunu divana sundum. Uydurma yaparak kabul etmediler. Alın size 15 kişilik liste. Size ne benim hazırladığım 3 listeden. Algı yapıp bizi suçlamaya kalkıyor ama kamuoyu doğrusunu bilsin. Gayri meşru bir ilçe başkanı ve gayri meşru bir yönetim oluştu. Abdullah beye ‘Kimse siz ciddiye almaz ve ilçeye gelmez’ dedim. Ayıp edildi. 3 farklı liste mevzusu yok. Ben hazırlıklı gittim. Şoka girdiler. Ben 15 kişilik liste versem 16 diyeceklerdi. Ben hazırlıklı giderek onları zor durumda bıraktım. Ayrıca divanda yer alan 2 isim diğer adayın listesinde yer alıyor. Hukuken ciddi bir yanlış. Bu divanın benim listemi kabul etmemesi normal değil mi?

Haksız yere seçime koymayanlar utansın. Biz dimdik ayaktayız. Kimseye hakaret etmeden hakkımızı aradık. İki listeyi kamuoyu ile paylaştım. Aynı sayılarda isimler olduğunu kamuoyu da görsün. Mehmet Kırmızı kendisine verilen talimat üzerine listemi kabul etmedi. İl Başkanlığı kongrelerde kendilerine yakın isimleri dikte ediyor. Teşkilata kulak vermediler. Bırakın insanlar özgürce aday olabilsinler’ dedi.

GAZETECİLER İÇERİ ALINMADI

Öte yandan kongreye alınmamalarına tepki gösteren birçok gazeteci sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak “Basının içeri alınmaması demokrasi ve basın özgürlüğüyle çelişmektedir. Biz ‘Gazeteciler’ kamuoyunun bilgilendirmesi adına görev yapıyoruz. Üstelik kongre gizli bir toplantı da değil. Yapılan kongreye gazetecilerin alınmaması ‘Demokrasi’ ve ‘Basın Özgürlüğü’ ne yapılan bir harekettir” dedi. Edinilen bilgiye göre basının görevini yapmasının engellendiği kongrede İstanbul İl Başkanlığı tarafından AK Parti Avcılar 7. Olağan İlce Kongresine basının içeriye alınmaması talimatının verildiği öğrenildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.