SON DAKİKA

En Son Nokta

AVUKAT SIRAÇ SUSUZ: ESENYURT’U İDDİALI BİR KENT YAPACAĞIM

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Sıraç Susuz Ensonnokta’ya özel açıklamalar yaptı. Tüm aday adayı arkadaşlarının çok değerli olduğunu belirten Susuz, ‘Esenyurt eski model yöneticiler tarafından da yönetilemez ve yönetilemiyor. Esenyurt günü birlik kararlarla da yönetilemez. Bu şehir ancak genç dinamik yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir’ açıklamasında bulundu.

Bilgileri Kopyala
AVUKAT SIRAÇ SUSUZ: ESENYURT’U İDDİALI BİR KENT YAPACAĞIM
Kategori: Genel - Bu haber 70.105 kez okundu.

Zorlu bir yola çıktığının farkında olduğunu belirten Sıraç Susuz açıklamalarının devamında, ‘Biliyorum zorlu bir yola çıktım. Bu yolculuğun sonunda aday olursam göreceksiniz kazanan Esenyurt olacak. Aday adayı arkadaşlarımızın tamamı son derece değerli onlar da çalışıyorlar. Aday adaylarımızı da yürekten kutluyorum.

Bu kentin geleceği için değişim zamanın geldiğini ben de herkes gibi görüyorum. Esenyurt için yeni bir sayfa açma zamanının geldiğini herkes gibi ben de biliyorum. Esenyurt böyle devam edemez yönetilemez.

Esenyurt eski model yöneticiler tarafından da yönetilemez ve yönetilemiyor. Esenyurt günü birlik kararlarla da yönetilemez. Bu şehir ancak genç dinamik yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir.

Ben Esenyurt’u yeniden küresel iddia sahibi bir kent haline getirmek için adayım. Esenyurt’un ekonomisini büyütmek iş olanakları yaratmak için adayım. Esenyurt’a yakışır ve yaşanılır bir çevreye kavuşturmak dünyanın yetenekli insanlarını çekecek cazibe merkezi yapmak için adayım. Cesaretimi bu kentin insanlarından alıyorum. Bu ilçenin insanlarına inanıyorum. Gençlere kadınlara emekçilere esnaflara iş insanlarına en çok da bu şehrin o güzel çocuklarına yürekten inanıyorum.

LİDERİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DURUŞUNA HAYRANIM VE DESTEKÇİSİYİM

Türkiye’nin önemli bir zaman diliminden geçtiğini dile getiren Susuz, dünyada büyük bir güç mücadelesinin yaşandığını ve bunun merkezinde Türkiye’nin bulunduğunu aktardı. Bu mücadelede’ de lider olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya ülkeleri karşısındaki net tutumu öncelikle bir vatandaş olarak göğsümüzü kabartıyor diyerek devam eden Susuz;  tabiki gurur duyuyoruz tabi ki gururlanıyoruz, Türkiye’nin ciddi bir güç olduğunu herkesin duyması için çalışan bir liderden bahsediyoruz. Bu dik duruş bu başarı herkes tarafından tebrik edilmeli ve alkışlanmalıdır. Ben önce bir vatandaş sonra da siyasi kimliğim ile Sayın Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulan bu duruşun hayranı ve destekçisiyim. Bu gücün devamı için ve elbetteki hizmet içinde Esenyurt Belediye Başkanlığı vazifesine adaylığımı koydum. Şuan için aday adayıyım. Beni tanımayanlar için teşkilatın içinden gelmiş bir kardeşiniz olduğumu hizmet yolunda teşkilat adabı ile yoğurulduğumu belirtmek isterim. Esenyurt AK Parti ilçe başkanımız Sayın Harun Özer’in de bu hususta icraatları ve emeğini takdir etmek ve hatırlatmakta fayda görmekteyim.’

“MİLLETİN İRADESİNDEN BAŞKA HİÇ BİR İRADE KABUL EDİLEMEZ”

Sıraç Susuz konuşmasının devamında, “Bir Erzurumlu olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı her ortamda, her platformda sonuna kadar destekliyorum. 28 Mayıs’ta yüzde 52.18 oranında aldığımız oy, bu milletin Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktığının açık bir göstergesidir. Milletin iradesi demokrasinin temelidir. Seçim neticesinde de sürekli demokrasiden bahsedenlerin kendi içlerinde gelmiş oldukları hazin durumu da görmüş olduk. Demokrasiden bahsetmek ile demokratik olunmadığını bir kez daha görmüş olduk. Kısa bir süre önce muhalefetin kongrelerinde yaşanan mevzular durumu anlatmaya yetmektedir. Demokratik olduğunu iddia eden muhalefet kendi kongresinde dahi demokratik bir düzen sağlayamamıştır. Bizler icraat adamlarayız ne yazık ki konuşarak değil çalışarak üreterek var olmak istemekteyiz.  Biz millet için çalışıyoruz iktidar olalım da ne olursa olsun düşüncesindense iktidar olalım da bu millete faydalı olalım düşüncesindeyiz. Millette bu düşünceyi anlayarak sandıkta en güzel cevabı vermiştir’

“TAYYİP ERDOĞAN, 21 YILDIR HİZMETLERİYLE, ESERLERİYLE TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE BÜYÜK ADIMLAR ATMIŞ BİR LİDERDİR’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin her yerine büyük eserler kazandırdığının altını çizen Sıraç Susuz, “Kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz genel seçimde 2 aday vardı. Birincisi, 21 yıldır hizmetleriyle, eserleriyle Türkiye’nin her yerinde büyük başarıların mimarı olan, Türkiye’de çok önemli demokratik aynı zamanda hukuki ve siyasi reformları gerçekleştiren ve gerçekleştirmeye devam eden, Karabağ’da Azerbaycan’ın zafer kazanması için destek olan, Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de Türkiye’nin haklarını sonuna kadar savunan, Türkiye’de milli savunma sanayinin güçlü bir şekilde büyümesi için gereken her şeyi yapan bir lider diğeri ise Sayın Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu ile ilgili söylenecek çok bir şey yok ancak ben bir noktaya dikkat çekmek istiyorum seçim bitti Kılıçdaroğlu’nun ittifakı ne oldu ? Yönetim becerisi açısından seçim sonrası ittifakının ne durumda olduğuna bakmak oldukça önemlidir. İttifak birbirine girdi anlaşmazlıklar kopmalar bireysellikler başladı. E peki Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsaydı böyle bir ittifaktan ülkeye nasıl bir hayır gelecekti ? Kaybedenin kaybettikten sonraki vaziyeti aslında neden kaybettiğinin göstergesidir. Kısaca ittifaka liderlik edemeyenin ülkeyi yönetmesi zaten mümkün değildir. Kısaca Tayyip Erdoğan’a duyulan güvenin temeli yapılan hizmet ve hizmet aşklından gelmektedir.

“MİLLETİMİZ SON SEÇİMDE, TÜRKİYE İSTİKAMETNDE YÜRÜYELİM TEKLİFİNE ONAY VERMİŞTİR”

AK Parti Esenyurt ilçe yönetim kurulu üyesi Avukat Sıraç Susuz, “Gerçekten Türkiye siyasi tarihinin en zor seçimlerinden birisini geride bıraktık. Bu seçim sadece önümüzdeki 5 yıl kimin cumhurbaşkanı olacağı, kimlerin milletvekili olacağının çok ötesinde Türkiye’nin hangi istikamete doğru yöneleceğinin tespitiydi. İkinci turda milletimiz AK Parti’yi açık ara birinci çıkartarak, Cumhur İttifakı’nı da parlamentonun birinci grubu haline getirdi. Yani millet Türkiye istikametinde yürüyelim teklifine onay verdiğinin göstermiştir. Milletimiz, Türkiye’nin yeni ve büyük hedeflerine yürümesi için parlamentoyu yasama organı olarak bu istikamette görevlendirmiştir. Nihayetinde milletimizin görevi, tercihi, sinyali ilk turda ortaya koyduğu fikir, karar bu yöndedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında Cumhur İttifakı’nın karşısında, AK Parti’nin karşısında içeride ve dışarıda cümle alemin, cümle muhalefet unsurlarının bir araya geldiğini çok yakından takip ettik” ancak milletin iradesini geçemediler. Millet istikrarı Türkiye’nin istikbalini, evlatlarını düşündü ve seçim ülkemiz için en hayırlı şekilde sonuçlandı.

“SİYASETTE GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇAN BİR İKTİDARIZ”

Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda gençleri en büyük kazanım olarak gördüklerini belirten Susuz, “Hükümet olarak gençlerimize her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Ayrıca siyasette gençlerin önünü açan bir iktidarız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’de önce 30 yaş olan seçme ve seçilme yaşını 25’e, ardından da 18 yaşına indirdik. Bu fevkalade büyük bir devrimdir. O günleri siz gençler hatırlamazsınız ama biz o mücadeleleri yaparken bazı örümcek kafalılar ‘Ya bu gencecik insanlar mı ülkeyi yönetecekler?’ diye 25-30 yaşındaki gençleri beğenmezlerdi. Kısaca gençlere güven duyulmaz gençler siyasi arenada rol alamazdı Ancak, biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimiz Türkiye’nin geleceğidir. Eğer geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin önünü açmalı ellerinden tutmalı ve destek olmalıyız. Bu anlamda AK Parti Gençlik Kollarının ne denli düzenli ve prensipli çalıştığını da ayrıca belirtmek isterim, Gençlik Kolları teşkilatında görev yapan tüm kardeşlerimi de buradan ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hepsinin bu ülkeye katkı sağlayacak insanlar olacaklarını bilmek beni ayrıca gururlandırıyor.

“TÜRKİYE’YE YENİ BİR ANAYASA YAPILMASININ VAADİ BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Avukat Sıraç Susuz açıklamasının devamında, Yeni bir Anayasa yapılması son derece öenmli olup aynı zamanda zaruriyettir. Darbe Anayasası bu ülkeye bu millete yakışmamaktadır. Toplumsal olarak baktığımızda vatandaşın ihtiyaçlarını ele aldığımızda da “Kadınların talepleri, AK Parti’nin masasındadır, gündemindedir. Kadınların toplumsal hayata katılmalarının destekçisi olmaya devam edildiğini göreceksiniz. Türkiye’ye yeni bir anayasa yapılmasının vaadi boynumuzun borcudur. Millete karşı siyasi sorumluluğumuzdur. Ayrıca ev hanımlarına emeklilik hakkını getirecek teklifimizi de bu seçimde milletimizle paylaştık. Ev kadınlarına da milletvekilleri gibi yıpranma payını koyarak emeklilik hakkını inşallah getireceğiz”  dediğim gibi gelişen ve değişen dünyada en önemli vazife her zaman vatandaşı düşünmek vatandaşın menfaatlerini baş üstünde tutmaktır AK Parti de bunu layığı ile yapmakta yapmaya da her geçen gün devam etmektedir.

 “MİLLETİMİZ HİZMETTEN YANA OLDUĞUNU 31 MART GECESİ GÖSTERECEK”

Susuz, “Sahada çok güzel bir teveccüh var. İnsanlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde düzenlediğimiz Büyük İstanbul mitingimize ve diğerlerine akın akın gelmişti. Kararsızlar da kararlı hale geldi. İnşallah milletimiz bizim yanımızda olduğunu 31 Mart gecesi gösterecek. Vatandaş hizmeti çok güzel analiz ediyor, kendisine verilen değeri çok iyi anlıyor. Şimdi eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, vaatlerle bu iş yürümüyor diğer taraftakilere bakıyoruz ne yazık ki hep vaat.  İstatiksel olarak İstanbul seçimlerinde de benzeri tabloları yaşamıştık. İstanbul’da vadettikleri 250 projenin yüzde 10’unu bile ne yazık ki yapamadılar,  bu milletin vaade karnı tok. Çünkü zaten vaatleri gerçek yapan bir AK Parti var. Belediyecilik hizmet etmek demektir. Belediyenin kurulma sebebi zaten budur. Şimdi baktığınızda muhalefet belediyelerine hizmet etmek bir yana insanların hizmet için taleplerinin bile dinlenmediğini göreceksiniz. Bizim amacımızın hizmet olduğunu destekleyen desteklemeyen herkes anladı aslında. Bu nedenle 31 Mart gecesi de vatandaşın yine hizmetten yana olacağından hiçbir kuşkum yok.

“KAZANANIN NET OLDUĞU, ‘KAZANANI MİLLET’ OLDUĞU HİZMET OLDUĞU BİR SEÇİM OLACAK”

Susuz, Yoğun çalışmamız devam ediyor, devamda edecek. Sahada insanlarımızla beraberiz, esnafımızı, dernek ve vakıfları ziyaret ediyoruz. Bu ülkenin geleceği, milletimizin huzuru, barışı, birlikte yaşama beklentisinin sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında bütünleştiğini görüyoruz. Bu açıdan genel seçimin geçmişte olan hiçbir seçime benzemediğini söylemiştik. Duyulan bu güven hergeçen günde artmaktadır.  İstanbul ve Esenyurt seçimlerinde de durum böyle olacak. İnsanlar oy verme kabinine girdiklerinde, o perdeyi kapattıklarında, vicdanlarıyla tek başlarına kaldıklarında ülke için doğru kararla Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği adayları destekleyeceklerini düşünüyorum.  Bu yerel seçimi de Allah’ın izniyle aması ve fakatı olmayan birşekilde kazanmayı planlıyoruz. Bu seçim sonunda inşallah yine hizmet kazanacak, vatandaş özlem duyduğu hizmet ile buluşacak, vatandaşı düşünen Belediyecilik ile tekrar kavuşacak.

SIRA BİZDE; VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN ADAYIM

Vefa borcu diyorum ya ben 1989 yılından bu yana Esenyurtta’yım. Annem babam memlekette Erzurum’da. 5 yaşında anneden babadan ayrı okuyayım diye gönderildim Esenyurt’a. Burada amcamların yanında kalarak eğitimimi tamamladım. O gün bugün Esenyurt’ta yaşadım ailemi de elimiz ekmek tutmaya başlayınca Esenyurt’a taşıdık. Biz geniş bir aileyiz, hepimiz burada yaşıyoruz. Benim Hukuk Bürom Esenyurt’ta. Çocukluğum, gençliğim hep Esenyurt’ta geçti. Annem babam yokken dedim ya burada okudum burada büyüdüm. Esenyurt bana insanlarıyla sokaklarıyla sahip çıktı. İşimi yuvamı burada kurdum, ekmeğimi burada kazandım. Esenyurt’un bana verdikleri kazandırdıkları karşısında şimdi sıra bende diye düşünüyorum. Bu vefa borcunu ödemenin zamanı geldi…

SIRAÇ SUSUZ KİMDİR?

1984 yılında Erzurum – Horasan – Iğırbığır köyünde 9 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. 1989 yılından bu yana ise Esenyurt İlçesi’nde yaşamakta. Birçok Erzurumlu vatandaşın da yaşadığı Esenyurt ilçesinde ikamet etmekle beraber siyasi hayatına da yine burada başlamış. Evi ve kurucusu olduğu Sıraç Hukuk Bürosu Esenyurt İlçesinde yer almakta. AK Partinin kurulduğu dönemden bu yana hem kendisi hem de ailesi AK Partiye gönül bağı ile bağlıdır. Susuz, kendisini kişisel becerileri gelişmiş, takım çalışmasına rahatlıkla uyum sağlayabilen bir profesyonel olarak tanımlıyor. Yenilikçi fikirlerim ve sorunlara yaklaşım tarzımla da yerel seçimde Esenyurtun siyasi çehresini değiştirecek başarılı bir seçim süreci geçireceğime inanıyorum diyen Sıraç Susuz, teşkilat kadrolarında çekirdekten yetişen biri olarak teşkilat nasıl çalıştırılır ve nasıl seçim kazanır düsturu ile birçok seçimde aktif görev almış, AK Parti teşkilat kademelerinde şahsına verilecek her görevde başarılı olacağını düşünüyor.

Avukat Sıraç Susuz İlköğretim hayatına Esenyurt Alpaslan İlköğretim okulunda başlamış. Daha sonra Habipler Ortaokulu ve Eyüpsultan Anadolu Lisesi’nde eğitimini sürdürdükten sonra Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesini burslu okuyarak eğitim hayatını taçlandırmış.

Kendisine ait Sıraç Hukuk Bürosu’ndaki faaliyetlerin yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde ve kurumda gönüllü olarak aktif çalışmalar yapmakta.

2003-2008 yıllarında AK Parti Esenyurt gençlik kolları siyasi hukuk birim başkanlığı yaptı. 2004 yılından bu yana genel, yerel seçim ve referandumlarda AK Parti Esenyurt ilçesi okullardan sorumlu avukat olarak çalışmakta. Esenyurt İlçesi AK Parti seçim işleri başkan vekilliği görevini halen sürdürmekte. 2008-2009 yılları arasında ise Bakırköy İlçesi AK Parti gençlik kolları seçim işleri başkanlığı yaptı.

Esenyurt Kızılay Şubesi Başkan vekilliği görevini sürdüren Susuz, İlim Yayma Cemiyeti Şube üyeliği görevinde de bulundu. Milli Gençlik Vakfı üyeliğinin yanı sıra Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği üyelikleri de bulunuyor.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!