SON DAKİKA

En Son Nokta

BAYRAM BUĞDAYCI: ‘PAYLAŞMAYI İHMAL ETMEYELİM’

Müslüman aleminin Ramazan ayını tebrik eden iş insanı Bayram Buğdaycı yaptığı açıklamada Ramazan ayında paylaşmanın önemine dikkat çekerken, sevgi ve kardeşlik bağlarının yanı sıra birlik ve beraberliğinde güçlendiği bir dönem olduğunu belirtti.

BAYRAM BUĞDAYCI: ‘PAYLAŞMAYI İHMAL ETMEYELİM’
Kategori: Genel - Bu haber 7.439 kez okundu.

Ramazan ayının dinimizde ve kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirten Buğdaycı, ‘Bu ayda maddi ve manevi güzellikler bir arada yaşanır; sevgi, hoşgörü ve dayanışma gibi olumlu hissiyatlar ön plana çıkar. Dini açıdan taşıdığı önemle birlikte bireysel açıdan sorumluluk ve sosyal açıdan da yardımlaşma, dayanışma duygularının en yüksek yaşandığı ay olarak nitelendirilebiliriz.’

MUTLAKA BİR ARADA OLALIM, PAYLAŞALIM

Ramazan ayında özellikle komşu ve yaşlı ziyaretlerinin önemine dikkat çeken iş Buğdaycı, ‘Ramazan ayında âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’e, kıyamete kadar insanlığa ışık tutacak olan Kur’an-ı Kerim indirilmeye başlanmıştır. Ramazan, içerisinde insanlık için bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran kutlu bir aydır.

Sevgili Peygamberimizin deyişiyle; Ramazan, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Her kim, bu ayda idaresi altında bulunanların iş yükünü hafifletirse, Allah ona mağfiret eder ve cehennem azabından kurtarır.

Rahmet, bereket ve oruç ayı olan Ramazan; kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel öğütlere ve uyarıcı telkinlere açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği kutsal ve uğurlu bir aydır.

Bizlerde bu ay içerisinde bir arada olmayı sürdürmeli ve ihtiyaç sahiplerine dokunmalıyız. Küs olanları barıştırmalı, komşularımızı ve yaşlılarımızı unutmamalıyız’ diyerek Ramazan aynın önemine dikkat çekti…

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.