SON DAKİKA

En Son Nokta

Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan’da 4 bin aileye yardım eli uzattı

Her yıl Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan Büyükçekmece Belediyesi, bu Ramazan’da da 4 binin üzerinde dar gelirli aileye ulaştı.

Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan’da 4 bin aileye yardım eli uzattı
Kategori: Genel - Bu haber 316 kez okundu.

Ramazan ayının paylaşmak, yardımlaşmak olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ramazan, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sahip çıkınca ve onlara yardım elimizi uzatınca çok daha anlamlı ve güzeldir” ifadesini kullandı.

Sığınmacı mağdur aileler de unutulmadı

Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahipleri, sığınmacılar, engelli ve yatalak hastaları unutmadı. Ramazan ayı öncesinde başlatılan çalışmalar ile ihtiyaç sahiplerini belirleyen ve gelen talepleri değerlendiren Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan süresince de yardım ve desteklerini sürdürüyor. İlk etapta Sevgi Eli Market’ten sürekli olarak yardım alan vatandaşların evlerine Ramazan Kolisi gönderen Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ayrıca ihtiyaç sahibi 4’in üzerinde aileye de gıda yardımı yaptı. Ayrıca, Büyükçekmece’de yaşayan farklı ülkelerden 100 sığınmacı aileye de gıda yardımı yapıldı.

Engelli ve yatalak hastaların ihtiyaçları karşılandı

Büyükçekmece ilçesi sınırlarında ikamet eden engelli ve yatalak hastalarda periyodik olarak evlerinde ziyaret edilerek her türlü ihtiyaçları giderildi. Gelen talepler doğrultusunda yatalak hastalara otomatik hasta yatağı verildi. Gelen talepler doğrultusunda da hastalar için hasta bezi yardımı yapıldı.

Sevgi Eli Market aracılığıyla vatandaşlardan toplanan temizletilip tasnif edilen ikinci el giysiler de bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde de ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sevindirilecek. Çocuklara bayram giysisi dağıtılacak. Evden çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastalar içinde bayram öncesi evde tıraş hizmeti verilecek.

“Yardımlar insan onuruna yakışır şekilde yapıldı”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan ayının çok özel bir ay olduğuna vurgu yaparak; “Ramazan, sadece ibadet etmek, oruç tutmakla sınırlı kalmamalıdır. Aynı zamanda da ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmak, onların yanında olmak demektir. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda ilçemizdeki tüm ihtiyaç sahiplerine gereken yardımı insan onuruna yakışır şekilde yaptık. Ramazan öylesine mübarek bir aydır ki, paylaştıkça çok daha güzelleşir, çok daha anlam kazanır.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.