SON DAKİKA

En Son Nokta

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yapıyor

24 Haziran seçim zaferinin ardından Ankara’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşması yapıyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yapıyor
Kategori: Genel - Bu haber 274 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 büyük şehirde toplam 64 ilde %52.51 oy oranıyla yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı oldu.

“Birazdan Ankara’da balkondayız”

Erdoğan daha sonra İstanbul’dan Ankara’ya hareket etti, AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuşmasını yapıyor.

Erdoğan ayrıca Twitter hesabından da balkon konuşmasını, “Birazdan Ankara’da balkondayız.” diyerek duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

– Hiç endişeniz olmasın beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Sadece Allah’ın huzurunda ruküda ve secdede eğildik. Aslında biraz daha erken saatlerde sizle birlikte olacaktım ancak İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı konutunda yaşanan kazada bir evladımız kaza geçirdi. Onu ameliyata girinceye kadar doktorlarla, ailesiyle konuştum. Sonrada Ankara’ya geldik. Gereken müdahaleler yapılıyor. Şuanda ameliyatta.

– Sevdanız, desteğiniz, kardeşliğiniz için havalimanında buraya yol boyu binlerce kardeşimin karşılama töreniyle her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sizler 3 Kasım 2002 Kasım seçimlerinde yanımızdaydınız. Bizi iktidara taşıdınız. Durmak yok yola devam dediniz. Bu şarkı burada bitmez dediniz. Sizler 22 Temmuz 2007 seçimlerinde vesayete karşı mücadele ettik. 12 Haziran 2011 seçimlerinde yanımızdaydınız. Çağ atlattık.

– Gezi olaylarında 17-25 Aralık olaylarında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yanımızdaydınız. Vandallara, ihanet çetelerine karşı koyduk. 2015 seçimlerinde yanımızdaydınız. Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik. 15 Temmuz darbe girişiminde buradaydınız. Genel Merkezi’mizi işgale gelmek isteyenler oldu Külliye’nin çevresindeyiniz.

– Nerede bir darbeci varsa hepsinin karşısında oldunuz. FETÖ ihanet çetesine ve onlarla birlikte hareket edenlere sokakları hep birlikte dar ettik. Ülkemizi, ezanımızı, bayrağımızı, namusumuzu darbecilerin pençesinden kurtardık. ABD’ye kaçtılar. ABD’deki oylara bakıyorum. Oradaki oylarda oradan ana muhalefete baya oy gelmiş. Sizler 16 Nisan halkoylamasında sandıktaki iradenizle bizim yanımızdaydınız. 24 Haziran seçimlerinde yine yanımızda oldunuz.

– Bu seçimin galibi demokrasidir. Milli iradedir. Milletimizin kendisidir. 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçiminde demokrasi şölenine katılan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Tarih yazıyorsunuz. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere seçimler bizdekinin yarısını bile bulmayan katılımlarla yapılıyor. Türk milleti sandıkta iradesine sahip çıkarak demokrasiye haklarına ve özgürlüklerine ne kadar önem verdiğini tekrar gösterdi. Dün darbecilerin tanklarını toplarını silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet bugün aynı ellerle istiklaline sahip çıkmıştır.

– Türkiye 24 haziran gecesini bu sabah olduğundan çok daha güvenle bakarak tamamlayacaktır. YSK az önce bu seçimin galibinin Erdoğan olduğunu açıkladı. En yakın arkadaşımızla aramızdaki fark 20 puanın üzerinde. 22 puan. Şahsıma ittfakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime milletime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı’nın bir diğer kanadı olan MHP’nin Genel Başkanı Bahçeli ve tüm mensuplarına teşekkür ediyorum.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.