SON DAKİKA

En Son Nokta

Davayı Sinan Aygün kazandı: CHP’li Yavaş, Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan da oldu!

İş adamı Sinan Aygün ile Ankara’nın CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında bilek güreşine dönüşen TOGO Kuleleri polemiğinde son gelişme Aygün adına noktalandı. 25 milyon TL. pazarlığın yapıldığı skandal gelişme sonrası Ankara 17’nci İdare Mahkemesi’nin kararına göre ABB’nin iptal ettiği ruhsat, Aygün’e iade edilecek ve belediyenin mühürleme kararı da işlemden kaldırılmış olacak.

Davayı Sinan Aygün kazandı: CHP’li Yavaş, Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan da oldu!
Kategori: Genel - Bu haber 10.945 kez okundu.

CHP’li bazı Meclis üyelerinin, TOGO Kuleleri müteahhidi Sinan Aygün’den okul parası adı altında önce 25 milyon TL. istemesi, ardından da 7 milyon TL.’ye rıza göstermesi Türkiye gündemini meşgul ederken, son anda çıkan başka bir anlaşmazlık konusu, Aygün-Yavaş ikilisini mahkemede karşı karşıya getirdi. Yavaş, hem okul parası adı altında alacağı 7 milyon TL.’den mahrum kalırken, hem de mahkeme-avukat giderlerinin yanı sıra tazminat ödemeyle de karşı karşıya kalmış olacak.

 

Ankara 17. İdare Mahkemesi, Aygün’ün davacı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de davalı olduğu anlaşmazlık konusu hakkında 202/530 sayılı kararıyla son noktayı koydu. Mahkeme, inşaatı mühürlenen ve ruhsatı iptal edilen Sinan Aygün’ü haklı buldu, mühürleme kararının iptalini, belediye tarafından iptal edilen ruhsatın ise geri verilmesine hükmetti.

”Hukuk ne derse gereğini yaparız” diyen CHP’li Yavaş şimdi ne yapacak?

TV ve değişik platformlarda TOGO Kuleleri’ni yıkacağı yönünde algı operasyonu çeken ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın doğruyu söylemediği, Ankaralıları yanılttığı, kente yatırım yapan iş adamlarını da zan altında bırakacak hamlelere giriştiği, Ankara 17. İdare Mahkemesi’nin kararıyla ortaya çıktı. Yavaş’ın ”Hukuk ne emrederse onun gereğini yaparız, hukukun emrindeyiz” söylemini uygulamada yerine getirip getirmeyeceği ise önümüzdeki günlerde atacağı adımlarda ortaya çıkacak.

Yüklü tazminatlar Ankaralı’nın cebinden çıkacak?

Öte yandan bir başka önemli gelişme ise inşaatının mühürlenmesinden dolayı 31 milyon TL.’lik kira kaybı olduğunu ileri süren Sinan Aygün’ün, belediye aleyhine açtığı tazminat davası. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin, kişisel husumetleriyle köşeye sıkıştırmaya çalıştığı iş adamı Sinan Aygün, kazandığı davada harcadığı 592 TL.’lik dosya masrafını geri almaya hak kazanırken, Yavaş, Ankaralı’nın cebinden çıkacak 3 bin 110 TL.’lik avukatlık ücretini de Aygün’ün avukatına ödeyecek. Aygün, dün sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında ise kamuoyuna bir duyuru yaptı, kazanması muhtemel tazminat davası parasının belediyeden değil, kişisel kusurları nedeniyle oluşan bu zararın Yavaş ve diğer sorumlulardan tahsil edilmesini istedi, ”Bunların yurt dışına para kaçırması önlensin” diyerek yetkililere seslendi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.