SON DAKİKA

En Son Nokta

EĞİTİM KAMPÜSÜ PROJESİNDE SONA GELİNDİ: ESENYURT’A ÇAĞ ATLATACAK

AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener ve beraberindeki heyet Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve Esenyurt’un marka değerini artıracak Avrupa’nın en modern ‘Eğitim Kampüsü’ projesini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Bilgileri Kopyala
EĞİTİM KAMPÜSÜ PROJESİNDE SONA GELİNDİ: ESENYURT’A ÇAĞ ATLATACAK
Kategori: EĞİTİM - Bu haber 49.647 kez okundu.

Türkiye’nin en büyük eğitim kampüslerinden biri olma niteliği taşıyan Esenyurt Eğitim Kampüsü Projesi’nin hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Milletvekili Cüneyt Yüksel, bu güzide eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Yüksel “İktidara geldiğimiz günden bugüne, eğitimde kalitenin artması, nitelikli ve erişilebilir eğitimin ülkemizin her alanına yayılması için çalışıyoruz. 20 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleşen tören ile temeli atılan bu güzide proje ile Esenyurt ve İstanbul’a 10 bin 400 öğrencinin faydalanabileceği, öğrencilerin kendilerini akademik, sosyal, kültürel alanda geliştirebileceği imkanlara sahip olan bir eğitim kampüsü kazandırıyoruz. İstanbul’u eğitimdeki başarısı, gelişmişliği ve performansıyla ülkemize öncülük eden bir şehir yapmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

EĞİTİMDE TÜRKİYE YÜZYILI

Esenyurt Eğitim Kampüsü Projesi’nin her alanıyla ayrıntılı şekilde ilgilenen AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizzat projeyi takip ettiğini, projenin eksiksiz ve kusursuz şekilde tamamlanması için çalışmaların takibi konusunda talimatlar verdiğini ve bu projeye çok ciddi önem verdiğini ifade etti.

“Türkiye Yüzyılı hedeflerimize giden yoldaki ilk hedefimiz olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinden zaferle çıkmamızın akabinde, dur durak vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğitimde Türkiye Yüzyılı diyerek milletimize anlattığımız nitelikli eğitimin bir parçası kabul ettiğimiz çok amaçlı kampüs olan Esenyurt Eğitim Kampüsü ile Esenyurt’un eğitim sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizmiş olduğu Türkiye Yüzyılının eğitim ayağını bu proje ile çok daha güçlü hale getireceğiz. İstanbul’a yapılması planlanan okul yatırımlarının 20 Milyar Lira seviyelerine çıkmasını hedefliyoruz. İstanbul’un medarı iftiharı olarak gördüğümüz bu stratejik proje gibi, ülkemizin geçlerinin eğitime erişimini kolaylaştırma ve gençlerin geleceğine sahip çıkma gayesiyle eğitim alanında birçok başka proje geliştirmeye ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin en büyük eğitim kampüslerinden olan Esenyurt Eğitim Kampüsü’nün şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek projeden övgüyle bahsetti.

HARUN ÖZER: ESENYURT’TA ÇAĞ ATLATACAK

Avrupa’nın en büyük öğrenci kapasiteli ve en modern projelerinin başında gelen Esenyurt Eğitim Kampüsü’nün ilçeye kazandırılmasında büyük emeği olan AK Parti ilçe başkanı Harun Özer’de projenin hızla ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özer yaptığı açıklamada, ‘Cumhurbaşkanımızın temelini atmış olduğu Türkiye’nin en büyük eğitim kampüsü, ülkemizin gelecek vizyonuna ayna tutan bir projedir. Yüzde 85’i bitmiş bir projeden bahsediyoruz. İnşallah yılbaşına kadar tamamı bitecek bir proje.

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı bir proje. Yaklaşık 11 bin öğrencimiz bu proje bünyesinde eğitimlerini gerçekleştirecek. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum’ açıklaması yaptı.

NECATİ YENER: ÖRNEĞİ YOK

Gerçekleştirilen projenin Avrupa’da örneklerine az rastlandığını belirten Esenyurt ilçe milli eğitim müdürü Necati Yener, ‘Gerçekten harika bir eğitim yuvası olacak. Yaklaşık 70 dönüm arazi üzerine inşa edilen bir eğitim köyünden bahsediyoruz. Bünyesinde Anadolu Liseleri, Fen Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Planetaryum, Bilim Sanat Merkezi, Erkek ve Kız Öğrenci Yurdu, Kütüphaneler, Konferans Salonu, Açık ve Kapalı Spor Salonları, İbadethane, Atölyeler yer almakta. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, milli eğitim bakanımıza, valimize, bürokratlarımıza, siyasi büyüklerimize Esenyurt halkı adına teşekkür ediyorum’ diyerek projenin detaylarını paylaştı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!