SON DAKİKA

En Son Nokta

FETÖ talimatıyla Yazıcıoğlu davasına müdahale ettiler! 17 isim hakkında dava açıldı

2009’da içinde bulunduğu helikopter düşen ve yaşamını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu için açılan davaya FETÖ eliyle müdahale ettikleri tespit edilen 17 şahıs hakkında iddianame düzenlenerek dava açıldı.

Bilgileri Kopyala
FETÖ talimatıyla Yazıcıoğlu davasına müdahale ettiler! 17 isim hakkında dava açıldı
Kategori: Genel - Bu haber 14.353 kez okundu.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya FETÖ’nün talimatıyla müdahale ettikleri iddiasıyla 17 şüpheli hakkında iddianame düzenlenerek dava açıldı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yazıcıoğlu’nun ölümünden sonra başlatılan soruşturmaya FETÖ’nün müdahalesinin ortaya çıkarılmasıyla ilgili yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Soruşturma kapsamında, aralarında FETÖ’nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanına suikast girişiminden mahkum eski yarbay Davut Uçum ile eski astsubay Aydın Özsıcak’ın da olduğu 17 kişi hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “silahlı terör örgütü adına suç ı̇şleme”, “silahlı terör örgütüne yardım etme”, “kişinin ölümünden yararlanarak hırsızlık suçuna yardım etme”, “zincirleme şekilde yalan tanıklık” ve “suç uydurma” gibi suçlardan iddianame hazırlandı.

Şüpheliler hakkında çeşitli oranlarda ceza istenen toplam 96 sayfadan ve 13 bölümden oluşan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!