SON DAKİKA

En Son Nokta

GAZETECİLERİN HAKKINI MESLEKİ ÖRGÜTÜ DEĞİL MECLİS ÜYESİ ARIYOR!

Esenyurt belediyesi meclis oturumlarına yaklaşık 3 yıldır gazetecileri alınmıyor. Gazetecilere uygulanan ambargonun hesabını ise mesleki örgütleri değil AK Partili meclis üyesi Togay Çoban soruyor.

Bilgileri Kopyala
GAZETECİLERİN HAKKINI MESLEKİ ÖRGÜTÜ DEĞİL MECLİS ÜYESİ ARIYOR!
Kategori: Genel - Bu haber 32.761 kez okundu.

Esenyurt belediye meclis toplantılarına belediye başkanının keyfi uygulamaları üzerine yaklaşık 3 yıldır gazeteciler alınmıyor. Mecliste yaşanan tartışmaların ve kavgaların gazeteciler tarafından kamuoyuna yansıtıldığı için başkanın bu kararı aldığı iddia ediliyor.

BOZKURT SAMİMİ DEĞİL

Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda mecliste açıklama yapmak zorunda kalan belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ‘Esenyurt’ta basın kartı olan arkadaş mı var ki meclise alayım demişti. Oysaki Esenyurt ilçesinde basın kartı taşıyan ama meclisten uzaklaştıran gazetecilerde vardı. Bozkurt’un bu açıklamasının da gerçeği yansıtmadığı ve doğru olmadığı ortaya çıktı.

NEDEN ETKİNLİKLERİNE ÇAĞIRIYORSUN, REKLAM VE ABONE ÇALIŞMASI YAPIYORSUN?

‘İlçede gazeteci mi var ki meclise davet edeyim onları’ açıklaması yapan Kemal Deniz Bozkurt düzenlediği etkinliklere ise beğenmediği bu gazetecileri davet ediyor. Ayrıca bahsettiği gazetecilerin gazeteleri yada çalıştıkları kurumlarla reklam ve abone anlaşmaları yapıyor. Bu doğrultuda kanuni anlamda suç işleyip işlemediği önümüzde ki günlerde ortaya çıkacaktır.

TOGAY ÇOBAN NE DEDİ?

Konuyla ilgili defalarca gazetecilerin hakkını arayan ve onların yaşadığı problemin hesabını soran AK Partili meclis üyesi Togay Çoban bu haftaki meclis oturumunda bir kez daha konuyu gündemine aldı. Çoban, ‘Belediye başkanı uzun zamandır gazetecileri meclis toplantısına almıyor. Esenyurt belediyesi dışında hiçbir belediyenin böyle bir kararı yok. Neden basını engelliyorsunuz? Kendisi ‘Esenyurtta basın kartı olan arkadaş mı var ki meclise alayım’ diye bir açıklama yaptı. Öncelikle şunu söyleyeyim basın kartı olan arkadaşlarımız var. Madem gazetecilere böyle bakıyorsunuz neden onları etkinliklerinize davet ediyorsunuz? Onlarla reklam ilan anlaşması yapıyorsunuz meclise neden almıyorsunuz?’ açıklaması yaptı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!