SON DAKİKA

En Son Nokta

HARUN ORUÇ: HANGİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ GELDİDE BİZ YOK DEDİK!

Çektiği video ile AK Partililere yönelik ‘Kentsel Dönüşüme karşı çıkıyorlar’ suçlamasında bulunan Kemal Deniz Bozkurt’un doğru söylemediği ortaya çıktı. AK Partili İmar Komisyon Başkan vekili Harun Oruç, ‘Belediye başkanı kentsel dönüşüm ile alakalı meclise bir gündem getirmedi. Meclise getirdiği Mimarlar ve Mühendisler Odası ile protokol çalışması. Çektiği videolarda doğru söylemiyor, kamuoyunu yanıltıyor’ dedi.

HARUN ORUÇ: HANGİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ GELDİDE BİZ YOK DEDİK!
Kategori: Genel - Bu haber 23.578 kez okundu.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un AK Partililere yönelik ‘Kentsel Dönüşüme karşı çıkıyorlar iddiası doğru çıkmadı. Konuyla alakalı Ensonnokta’ya açıklamalarda bulunan Esenyurt Belediyesi İmar Komisyonu başkan vekili Harun Oruç konuyu detaylıca anlatarak kamuoyu ile paylaştı.

BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN GELEN TEKLİFİN İÇERİĞİ BOŞ

Oruç, ‘Belediyemiz Mimarlar ve Mühendisler Odası ile protokol yapmak istiyor. Daha önce 2010 yılında belediyemizin bir protokolü var. İş yoğunluğundan dolayı Mimarlar ve Mühendisler Odasının işi yavaştan alması ve dosyaları sürekli bekletmesi, vatandaşın ve müteahhittin zaman kaybı yaşaması ve ekstra külfet nedeniyle belediyemiz bu sözleşmeyi iptal etti. İstanbul’da 14 belediye bu protokolü yapmış. Tamamı CHP’li belediyeler. Vatandaşın yararına olan hiç bir şey yok. Giden her dosyadan aidat alıyor oda. Başka hiçbir artısı yok. Avcılar ve Beylikdüzü belediyesi ile görüştük. Söyledikleri şu; ‘Biz sadece sicil onayı alıyoruz’

Yani sadece kayıt altına almak için oda onayı var ondada projeler kontrol edilmiyor sadece sicil durum veriliyor.

Oda, kontrollü onay yapabiliyor. Kontrollü oda onayı var projeyi onlar inceletip imzalıyor. Vatandaş projesi götürüp odaya teslim edip onaylatıp alması söz konusu ama oda bunu da yapmıyor. Çünkü odanın bu anlamda personelinin yeterli olduğunu düşünmüyorum.

CHP’Lİ BELEDİYELERLEDE GÖRÜŞTÜK

CHP’li 14 belediyeden ikisi ile görüştük. Yapmış oldukları çalışma tamamen sicil onayı proje onayı değil. Kemal Deniz Bozkurt’un komisyonumuza getirdiği teklif proje onayı konusunda yetki istemiyor. ‘Sadece bana yetki verin oda ile görüşeceğim, ben onlarla protokol yapacağım’ diyor. ‘Neye dayanarak, ne görüşeceksiniz diyoruz’ cevap yok.

Bizim belediyemizde 31 tane mühendis, 8 tane mimar, 2 tane de şehir planlamacısı var. Ayrıca belediyemizin bünyesinde kurulmuş statik şefliği var. Daha liyakatli personel alımı yapması için belediye başkanına yetki de verdik. Mimarlar ve Mühendisler Odası ile daha kapsamlı bir protokol yapsa ve komisyona getirse vatandaşın çıkarına bir durum varsa biz buna onay veririz.

 

KEMAL DENİZ BOZKURT’UN DERDİ HİZMET DEĞİL

Belediye başkanı olayları farklı yerlere çekmeye çalışıyor. Mimarlar ve Mühendisler Odası ile görüşmelerin kentsel dönüşümle ne alakası var? Hangi kentsel dönüşüm projesini meclis gündemine getirmişte biz yok demişiz. Vatandaşın yararına hangi konuyu meclise getirmişse evet demişiz. Sayın başkan Algı ve Ajans çalışmaları yaparak konuyu farklı yerlere çekmeye çalışıyor. Biz AK Parti grubu olarak buna müsaade etmeyiz’ diyerek tartışmaya son noktayı koydu. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.