SON DAKİKA

En Son Nokta

HARUN ÖZER: HUKUKSUZLUĞUN HESABINI SORACAĞIZ

Esenyurt Belediye meclisinde yaşanan kavga Türkiye gündemine oturdu. Meclise damga vuran kavganın fitilini ise AK Partililere hakaret eden belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt ateşledi.

Bilgileri Kopyala
HARUN ÖZER: HUKUKSUZLUĞUN HESABINI SORACAĞIZ
Kategori: Genel - Bu haber 19.547 kez okundu.

Yaşanan kavga dolayısıyla ve belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un AK Partililere yönelik hakaret içeren cümleler sarf etmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un meclis üyelerine yönelik rencide edici sözleri nedeniyle hukuki süreci başlatacaklarını açıkladı.

‘Kadın Aile Birimi Yönetmeliği’nde bulunan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ maddesinin görüşülmesini talep eden AK Partili meclis üyelilerinin Bozkurt tarafından hakaret ve ağır ithamlarda maruz kaldığını söyleyerek  tepki gösteren Özer, hukuksuzluğun ve hakaretlerin hesabını soracaklarını belirtti.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Özer, “Meclis başladığı andan itibaren Meclis üyelerimizin gündeme alınması için verdiği önergeleri kabul etmeyen ‘halkın seçtiği’ vekilleri tanımayan bir Belediye Başkanı ve yönetimiyle karşı karşıyayız.” ifadelerine yer verdi.

“PROVOKASYON OLARAK NİTELENDİRİYOR VE ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Özer açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

‘Kadın Aile Birimi Yönetmelik’ değişikliği gündemli konuşmalar sırasında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği maddesine; Esenyurtlu hemşehrilerimizin itibarını gözetmeyi esas alarak toplumsal aile yapımıza zarar vereceği gerekçesi nedeniyle onay vermediğimiz için  Belediye Başkanı’nın, AK Partili meclis üyelerimize hakaret etmesini, namusa ve ahlaka dayalı sözler sarf etmesini; Esenyurtlu hemşehrilerimize ve görevini icar etmeye çalışan meclis üyelerimize karşı yapılan bir provokasyon olarak nitelendiriyor ve şiddetle kınıyoruz.

MECLİSTE NELER YAŞANDI

‘Kadın Aile Birimi Yönetmelik’ değişikliği gündeminin yanı sıra AK Partili meclis üyeleri işten çıkarılan işçiler ve yeni yapılan sözleşmeli personelle alakalı önerge vererek konuyu meclis gündemine taşıdı. Başkan Kemal Deniz Bozkurt’un bu konuda AK Partili meclis üyelerine söz vermek istememesi üzerine sert tartışmalar yaşandı. Belediye başkanı ile AK Partililerin sert tartışmaları üzerine meclise bu kez de 30 dakika ara verildi.

BOZKURT İŞÇİLERİN GÜNDEM YAPILMASINI İSTEMEDİ

Diğer meclis toplantılarında olduğu gibi tartışmanın fitilini belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt ateşledi. AK Partililerin işçilerle alakalı önergesini gündeme almayan ve bu konunun tartışılmasını istemeyen başkan Bozkurt daha sonra diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmesini istedi. Bu duruma AK Partililer tepki gösterdi.

AK PARTİLİLERİN İŞÇİ GÜNDEMİNDE NELER VARDI?

Ensonnokta, AK partinin işçilerle alakalı verdiği önergeyi ele geçirdi. Bakın o önergede neler vardı:

Personel kesintileri
Sosyal yardım 105 TL
Yakacak yardımı 140 TL
Yol yardımı 600 TL
Yemek yardımı 780 TL
Sendika kesintisi 275 TL

Toplam kesinti küsuratlar hariç 1900 TL
En düşük maaş olan sizin belirlediğiniz 7400 TL den maaş 5500 TL düşüyor yani siz cumhurbaşkanımızın açıkladığı asgari ücret zammı dışında personele hiç bir iyileştirme yapılmamıştır.
Khk ile belediye şirketi espaşa geçiş süreci 01.04.2018 yılında başladı personelimiz espaş bünyesine geçiş yaptığında SGK iş kodları sözleşmeleri maaş iyileştirmeleri ve sosyal hakları zamanla düzeltilecekti ancak bu süre bizim iktidarımızda 10 ay süre içerisinde yetişmemiştir yaklaşık göreve geldiğiniz 3.5 yıldır personelle ilgili az önce saydığım SGK kodları maaş iyileştirmeleri ve sosyal hakları ile alakalı hiç bir şey yapmadığınız gibi 3.5 yılın sonunda iş kodları bizim dönemimizde Zabıta olan güvenlik vs olan personelin iş kodlarını geçtiğimiz günlerde değiştirdiniz ve değiştirirken şuan yaptıkları iş ile alakalı SGK kodu ile değiştirmediniz hepsini destek personeli olarak değiştirdiniz bunun belgeleri de bizde mevcut sn Başkan personelin haklarınızı gasp ettiğinizi hatırlatmak isterim ve tutumunuzdan vazgeçmenizi özellikle rica ediyorum emekçi insanımızın emeği üzerinde egonuzu tatmin etmeyin.

Aylardır size bu meseleye siyaset üstü bakın diye dil döküyoruz personelin sıkıntılarını size anlatmaya çalışıyoruz ancak siz personel bize dert yandığı İçin sıkıntısını dile getirdiği için ceza kestiniz sudan sebeplerle işten çıkardınız çıkarmaya devam ediyorsunuz bunu da adamına göre yapıyorsunuz.
Bir diğer husus işten çıkardığınız personelin sorunlarını dinlerken onlardan öğrendiğimiz personelimiz sendikaya eleştiride bulunmuş şahsınız belediyemiz ile ilgili haklı talepleri dışında bir söylemleri ve eylemleri olmamıştır ben şimdi size soruyorum her seferinde size yakın sendika diyorsunuz ama her ne hikmetse sendikayı eleştiren personelleri işten çıkarıyorsunuz hayırdır sendika size mi yakın olmaya başladı toz kondurmuyorsunuz.

Son olarak geçtiğimiz kurban bayramından hemen sonra her yerde paylaştığınız yılda 13 maaş vaadinizi yerine getirin personelimizin sizden talebi kurban bayramın da değil kışın ısınma giderlerinin geçim maliyetlerinin arttığı Ocak ayında ödemenizdir.
Lütfen bu konuda bari son yılınızda 1 vaadinizi olsun yerine getirin.’

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!