SON DAKİKA

En Son Nokta

HASAN KARA: SİYASET ESENYURTA İHANET ETMİŞTİR

Esenyurtspor Kulüp Başkanı Hasan Kara yönetim kurulu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek zehir zemberek açıklamalar yaptı. Karagözler Restaurantta yapılan basın toplantısında Kara siyasilere ve yerel yönetime ateş püskürdü.

Bilgileri Kopyala
HASAN KARA: SİYASET ESENYURTA İHANET ETMİŞTİR
Kategori: Genel - Bu haber 55.588 kez okundu.

Uzun süredir sessizliğini koruyan Esenyurtspor Kulüp Başkanı Hasan Kara yönetim kurulu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek zehir zemberek açıklamalar yaptı. Birçok soruya samimi cevaplar veren Kara, özellikle siyasilerin ilçede futbola ve spora ihanet ettiklerinin altını çizdi.

Yönetim kurulu ile birlikte basının karşısına çıkan Kara sessizliğini bozdu. Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Kara genel kurula giderek yeni bir yönetim kurulu oluşturduklarını, gerekirse bir kez daha olağanüstü kongreye gidebileceklerini söyledi. Kara “Bu sene zorunlu olarak bir genel kurul yaptık. Bir iki ay sonra gerekirse yine kongre yapacağız.” İfadesini kullandı.

“ESENYURT SPOR TESİSLERİ KONUSUNDA SINIFTA KALDI”

Bu sene kura çekiminde tesislerinin olmadığı için federasyon tarafından İstanbul gruplarına verildiklerini kaydeden Kara “Bu sene şanssızlığımız var. Sahipsizlik bizi bu hale getirdi. Öyle bir gruba düştük ki şampiyonlar ligindeyiz. Enteresan bir gruba düştük. İç saha oynayacak saha gösteremedik. Sahipsizlik federasyonun da bizi istediği yere atmasına sebep oldu. Esenyurt’u yönetmeye talip olanların yatacak yerleri yok. Esenyurtspor bugün İstanbul’un en güçlü takımlarının grubuna düştüyse bu tamamen stat gösterememesinden kaynaklanmıştır. Bütün namüsait şartlara rağmen biz mücadele  edeceğiz. Küme düşeriz, çıkarız. Esenyurt’ta siyasetten bir şey bekleyenlere söyleyeyim: Siyaset Esenyurt’a ihanet etmiştir.” İfadesini kullandı.

“ESENYURT HEP ÜVEY EVLAT”

Türkiye’de siyasetin Esenyurt’u oy deposu olarak gördüğünü, hizmet konusunda ise hiçbir şekilde adım atılmadığını ileri süren Kara sözlerine şöyle devam etti “Türkiye siyaseti Esenyurt’a ihanet etmiştir. Vatanı satmaktan daha ağır şeydir. Spor yapma işini bitirmişlerdir. Çok ağır. Bunun CHP’si, AKP’si, Saadet’i yok. Siyasetten bahsediyoruz. 1 buçuk milyona yakın bir ilçede maçlarımızı oynayacağımız bir tane stadımız yok. Naim Süleymanoğlu dışında antrenman yapacak yerimiz de yok. Bir tane soyunma odası ilave edemedik. Öteki stadı satıp gitti.

Çocuk seçemiyoruz artık. 40 spor okulu açıldı. Kim açtı? Bize idman sahasını kısa bir süreliğine verirken paralı futbol okullarına saatlerin büyük bir bölümünü veriyorlar. Kim alıyor bu paraları. Neden spor okullarını Esenyurt sporun ve diğer kulüplerinizin üstünde tutuyorlar?

Şu anda da mevcut sahada idman yapıyoruz. 4 takım sahayı dörde bölerek bir arada çalışıyoruz. Ondan sonra çıkıp 79. Dakikadan sonra 2-0’dan 3-2, 3-0’dan 4-3 maç veriyoruz. Niye? Yetmiyor kondüsyon. Takım sahanın tamamında çalışacak ki tamamında çalışan takımla mücadele etsin. Bizi nereye sıkıştırmışlar. Geldiğimiz nokta bu.”

“İNİN BU HALKIN SIRTINDAN”

Esenyurt’ta kulüplerin tesis yokluğu nedeniyle yerlerinden olduğunu, çoğu kulübün misafirlerini ağırlayacağı bir yerinin olmadığını kaydeden Kara “Esenyurt Stadı’nda bize yer verirler vermezler bilmiyorum ama Esenyurt’ta bugün kulüplerin çocuğu soyundurup misafirlerini ağırlayacağı bir yeri yok. Silivri’nin 11 tane stadı var. Çatalca’nın 9 tane stadı var. İkisini de kapalı tutuyorlar. B.Çekmece’de 7-8 tane saha var. Amatörün hizmetinde bu sahalar. K.Çekmece’de 7-8 tane stat var yine. Bize yakışmıyor içinde bulunduğumuz bu  şartlar. Demek istediğim Esenyurt’a büyük ihanet ediyorlar. Siyasetçiler bunlar. O ihanetin içinde ben de varım. İhanet ediyoruz. Ne istiyorsunuz bu Esenyurt’tan? İnin bu halkın sırtından. Bir şey verin Esenyurt’a. Spor yaptırın. Spordan kimseye zarar gelmez. Bayan voleybol takımı herkesi televizyona kilitledi. Kapalısı, açığı, tarikatı da dahil. Spor bu ya. Spordan daha çok birleştirici bir güç yok.” Şeklinde konuştu.

“A TAKIM KOMPLE DAĞILDI“

Yönetim içinde ligdeki hedefleriyle ilgili karar vereceklerini, Tamer Özyurt’un bu sene ilk defa iştahlı olduğunu ifade eden Kara “Yönetim olarak kendi içimizde bir karar vereceğiz. Sıkıntı yok. Tamer Özyurt bu sene iştahlı. Şanssızlık en kötü gruba düştük. Burada şampiyon olmak çok zor olacak. Üst düzey transferler yapmamız lazım. Geçen sene 19 yaş ortalamasıyla oynadık. İyi çocuklarımız vardı. Genç takım bu sene lige giremeyeceği için çocukların hepsini serbest bıraktık. A takım komple dağıldı. Şimdi yeniden takım yapmak için hesap çıkardım. 700 Bin Lira lazım o da orta sıralarda takım yapmak için. Bankada 22 Bin Lira paramız var” dedi.

KARATAY: HERKES GÜNÜ KURTARMA, EGOSUNU TATMİN ETME DERDİNDE

Esenyurtspor Yönetim Kurulu Üyesi, iş adamı Veysel Karatay da toplantıda sert açıklamalar yaptı. Karatay yerel yönetimlerin bölgede spor yaptıran kulüplere ve gençliğe sahip çıkmak zorunda olduğunu söyledi.

Karatay “Üzüntülüyüm. Şimdi kim ne derse desin mevcut bir yerel yönetim gençliğe, çocuklara sahip çıkmak zorunda. Geçmişten bugüne kadar hiçbir siyasi parti lideri, belediye başkanı oturup sağlıklı bir proje hayata geçirememiştir. Herkes günü kurtarıp, egosunu tatmin edip, güçlerine güç katarak çekip gitmiştir. Bugün kulüp başkanımız Sayın Hasan Kara’ya çok değerli katkılarından ve Esenyurtlu gençler adına yapmış olduğu katkılardan ve vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür etmek lazım. Kimse görmüyor, farkında değil ama çok büyük bedeller ödeniyor arkadaşlar. Zamanımız daraldı. Esenyurt halkının kanaat önderlerinin sağlıklı düşünmesi lazım.” Diye konuştu.

ADA: SPOR BİRLEŞTİRİCİ, KAYNAŞTIRICI GÜÇ

Esenyurtspor Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Ada da yaptığı konuşmada Esenyurt’un gerçeklerinin kendilerini hüzünlendirdiğini söyledi.

Ada “Maalesef Esenyurt gerçeğini yaşıyoruz. Hep beraber hüzünleniyoruz. Gözlerimiz doldu. Bu görevi dertlenen, omuzuna alıp taşımak isteyen, siyaset yapmak isteyen insanlarla beraber Esenyurt’u sporda marka haline getirmeliyiz diye düşünüyorum. Spor birleştirici, kaynaştırıcı güç. En büyük reklam kapısı. Buradan başlamak gerekiyor.” İfadesini kullandı.

KARAGÖZ’E TEŞEKKÜR

Öte yandan basın toplantısı için Karagözler Restaurant’ın toplantı salonunun kapılarını yönetime açarak çeşitli ikramlarda bulunan Oktay Karagöz’e jestinden dolayı teşekkür edildi.

Aynı zamanda Esenyurtspor Yönetim Kurulu Üyesi olan Karagöz Esenyurtspor yönetim kuruluna mükemmel bir ev sahipliğine imza attı. Kulüp başkanı Hasan Kara ve yönetim kurulu üyeleri Karagöz’e misafirperverliği için teşekkür etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!