SON DAKİKA

En Son Nokta

HESAP SORACAĞINA ÖNCE KENDİNE BAK!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli her fırsatta önce ki dönem CHP’li başkanı ve yönetim biçimini eleştiriyor. Aynı Hançerli, 3 yıllık belediye başkanlığı sürecinde ise Avcılar halkını henüz projeyle tanıştıramayan başkan olarak tarihe geçti.

HESAP SORACAĞINA ÖNCE KENDİNE BAK!
Kategori: Genel - Bu haber 11.801 kez okundu.

Turan Hançerli gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Canlı yayın yapılmasını istemeyen başkan Hançerli bir ara geçmiş dönem de ilçeyi yöneten CHP’li yönetimi yerden yere vurdu.

Hançerli yemekli toplantıda;

‘Önceki yönetim belediyeyi batırdı, batağa sürükledi. Bir okyanus düşünün belediye o okyanusun en dibine kadar batırılmış vaziyetteydi. Biz bu belediyeyi kurtarmaya çalışıyoruz’ açıklaması yaptı.

Buna cevabı Handan Toprak ve birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşları cevap versin.

BİZ, Durumla alakalı tespitler yapalım ve Turan Hançerli’ye bir takım sorular yöneltelim.

  • 2014 yılında CHP’den meclis üyesi seçilmenizin hemen akabinde kısa bir süre sonra meclis üyeliğinden istifa ettiniz. Bunun gerekçesi neydi?
  • Meclis üyeliğiniz döneminde Hukuk Komisyonu başkanlığı yaptınız. Hukuk komisyonu başkanı olduğunuz dönemde Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak meclise KENTSEL DÖNÜŞÜMLE alakalı gündem getiriyor. HUKUK KOMİSYONU BAŞKANI olarak siz Sayın Turan Hançerli komisyon raporunda açıkça bu çalışmanın uygun olmadığını belirterek RET ediyorsunuz. Neden?
  • Avcılar Belediye Başkanlığına aday olmanızı sağlayan neden Parti Meclis üyesi olmanız ve burada ki arkadaşlarınızın adaylık sürecinde sizin adınıza yürüttükleri kulis çalışmaları mı? Belediye Başkan adaylığı Hüseyin Aksu’ya verilecekken nasıl oldu da siz başkan adayı olarak tercih edildiniz? Sizin AKSU’nun önüne geçmenizi sağlayan neden neydi?

Kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’de ilkleri biz başlattık diyorsunuz. Sizi ilk yapan durum nedir? AK Parti’nin yönettiği birçok ilçede bugün kentsel dönüşüm yüzde 70 bandında neredeyse sonuçlanmış durumda. Avcılar’da ise verdiğiniz ruhsat sayısı çok az. Nasıl oluyor da ‘Türkiye’de kentsel dönüşümü ilk defa ben başlattım’ diyebiliyorsunuz? Sizi örnek kılan neden nedir? Müteahhitlere ruhsat verirken ‘Eğer afişimi projenize asmazsanız ruhsatınızı vermem ya da geciktiririm’ kararınız var mı? Yoksa sizin adınıza imar müdürü ve yöneticileri mi böyle bir talepte bulunuyor?

Yine soralım: Siz Handan Toprak belediye başkanıyken meclis üyesiydiniz. Handan Toprak’ın imar çalışmalarını (Kentsel Dönüşüm ve Alanı çalışmaları) neden RET ettiniz ve Avcılar ilçesinin önce ki dönem bu çalışmaları yapmasını engellediniz?

31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimlerinin üzerinden 32 AY, 970 GÜN geçti. Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğunuz bir projeniz var mı?

Bir soru da ilçe başkanı Erdal Nas’a… Beğendiğim ve başarılı bulduğum bir ilçe başkanıdır kendisi. Ama görüyorum ki onun da belediye adına müdahale edemediği yada etmek istemediği gelişmeler yaşanıyor. Mesela, kadrolaşma konusunda liyakat esası göz ardı edilirken akraba, dost, yandaş işe alınıyor. Biliyorum size belediye ile alakalı çok sayıda şikayet geliyor. Bu konuda bir tasarrufunuz olmayacak mı? Ayrıca proje üretemeyen bir yerel yönetim söz konusu? İlçe toplantılarınız da karşınıza Avcılar’ın vahim durumuyla alakalı şikayet almıyor musunuz?

Sayın Turan Hançerli, sürekli CHP’li eski yönetimi, basın mensuplarını, muhalefet partisi yöneticilerini ve bazı STK başkanlarını eleştireceğinize dönün bir aynaya bakın, kendinizle konuşun.

 

32 ay, 970 günlük belediye başkanlığını sürecinizde Avcılar’a kalite katacak, Türkiye’nin konuşacağı ilçe olmasını sağlayacak hangi projeye imza attınız. Kültür merkezleri, kreşler, yeşil alanlar, parklar, sosyal tesisler, spor alanları yaptınız da biz mi görmedik.

Kimse sizden devasa projeler beklemiyor. Halkın gündelik yaşamında gezeceği, spor yapacağı, sosyal aktivitelerini gerçekleştireceği alanlar yaratın. Sürekli kavga edeceğinize ve üst perdeden insanlara yaklaşacağınıza biraz mütevazı olmayı denemeniz mümkün olamaz mı?

EMİN BEYAZ: ANAHTAR GAZETESİ ve ENSONNOKTA Yayın Yönetmeni

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.