SON DAKİKA

En Son Nokta

İHH’dan 3 milyon kişiye yardım eli

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ramazan ayı süresince 3 milyon ihtiyaç sahibi kişiye, hayırseverlerin yardım elini ulaştırdı.

İHH’dan 3 milyon kişiye yardım eli
Kategori: DÜNYA - Bu haber 4.864 kez okundu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ramazan boyunca 3 milyon ihtiyaç sahibine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. İHH’dan yapılan açıklamaya göre, vakıf bu yılki ramazan çalışmalarını, “Paylaşmanın Tam Vakti” sloganıyla tamamladı. Her ramazanda iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran vakıf, yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

300 BİN KUMANYA VE BAYRAMLIK DAĞITILDI

İHH, ramazan ayında 95 ülke ve bölgede, Türkiye’de de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı. 300 bin kumanya paketi, yurtiçinde ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Yardımlar gıda, temizlik malzemeleri, elbise ve çocuklara özel çikolata, oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtıldı. Öte yandan; Ramazan çocuk paketleri hazırlayan vakıf, Türkiye’de 20 bin, Suriye’de ise 10 bin çocuğun yüzünü güldürdü. Hayırseverlerin yardımlarıyla 37 ülkeden 70 bin yetim ve çocuk, bayramlık kıyafetine kavuştu.

393 görevli, gönüllü ve bağışçıdan oluşan 95 kişilik İHH ekibi, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalarak, ramazan bereketini uzak iklimlere taşıdı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.