SON DAKİKA

En Son Nokta

IRAK’IN EN BÜYÜK EĞİTİM KOMPLEKSİNE TÜRK İMZASI

Beylikdüzü eski belediye başkanı Vehbi Orakçı’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Marmara Yapı A.Ş. tarafından 2013 yılında İmam Hüseyin Türbesi Yönetimi ile anlaşılarak inşasına başlanan Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi, Irak’ın Kerbela kentinde tamamlanarak açıldı.

IRAK’IN EN BÜYÜK EĞİTİM KOMPLEKSİNE TÜRK İMZASI
Kategori: Genel - Bu haber 11.574 kez okundu.

Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın, Şii Lider Ayetullah Sistani’nin vekili Şeyh Abdülmehdi Kerbela’nın, Irak Eğitim Bakanı Valil’in ve çok sayıda Iraklı üst düzey yetkilinin katılımı ile gerçekleşen açılışa yerel halkın ve basının da ilgisi oldukça büyüktü. Marmara Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle törene katılım sağlayamadı.

“Savaşa, Ekonomik Krize ve Pandemiye Rağmen Başardık”

Marmara Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Irak ziyaretini iptal etti ve açılış törenine evinden bir video göndererek katılım sağladı. Sağlık durumunun iyi olduğunu ve törene katılım sağlayamadığı için üzgün olduğunu belirten Orakçı, Marmara Yapı A.Ş’nin ve kendisinin sahip olduğu eğitim vizyonunun önemine değindi.

2012 yılında başlanılan Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi projesinin DEAŞ, iç savaş, ekonomik kriz ve pandemi gibi birçok büyük kriz ile mücadele ettiğini söyleyen Orakçı, bütün olumsuzluklara ve engellere rağmen Irak’ın en büyük eğitim tesisini tamamlamış olmanın onurunu yaşadıklarının altını çizdi.

Orakçı, “Kerbela gibi mezhepçiliğin, ayrımcılığın, cehaletin ve geri kalmışlığın adeta kol gezdiği topraklarda bu denli büyük bir eğitim kompleksini tamamlamanın gururunu bütün Marmara Yapı ailesi olarak yaşıyoruz.” dedi.

7 Ayrı Bina, Sayısız Özellik

Irak’ın ulusal haber ajanslarında büyük ilgi gören Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi, yapısal özellikleri ile bölgede ilgileri üzerine topladı. 35 bin metrekarelik alana kurulan ve yedi ayrı binadan oluşan tesis, aynı anda 6 bin öğrenciye kadar hizmet verebiliyor. Ulusal haber ajanslarına konuşan İmam Hüseyin Türbesi Eğitim Departmanı Başkan Yardımcısı, toplam sayısı altıyı bulan bu okulların hepsini tam kapasiteli olarak açmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Kampüsün fizik, biyoloji ve kimya laboratuvarlarının yanısıra ses laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, ses stüdyosu, oyun alanı, cami, kütüphane, çizim odası, konferans salonu, banket salonu, açık ve kapalı spor tesislerine sahip olduğunu belirten yetkililer, Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksinin Irak’ın eğitim vizyonunda yeni bir dönem başlatacağını vurguladılar. Ülke genelinde böyle modern ve model okulların sayısının oldukça az olması sebebiyle bu projenin oldukça önemli olduğunu söyleyen İmam Hüseyin Türbesi Yönetimi, Irak’ın geleceğini için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Marmara Yapının Gönül Başarısı

Projenin gerçekleştirildiği bölgede yaşanan krizlere ve sürecin uzamasına değinen Marmara Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orakçı, kendisinin de aslen bir eğitimci olduğunun altını çizerek Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksinin kendileri için bir işten çok daha fazlası olduğunu söyledi. Kompleksin planlanması ve inşası sürecinde maddi kazanç gözetmediklerini ve bunu bir gönül işi olarak ele aldıklarını ifade eden Orakçı, “Hz. Hüseyin Kompleksi, Marmara Yapının gönül bağlarının başarısıdır.” dedi.

Açılış töreninde konuşan Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Yıldız ve Şii Lider Ayetullah Sistani’nin vekili Şeyh Kerbela da özverili çalışması ve Irak’a kazandırdıkları bu eser için Marmara Yapı ekibine teşekkürlerini ilettiler. Bu yapının Irak ve Türkiye arasındaki bağları kuvvetlendireceğini vurgulayan Yıldız, Irak ve Türkiye’nin derin dostluk bağlarına sahip olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Tam kapasite ile açılışı gerçekleşen Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi, Irak’ın en büyük eğitim tesisi olarak çalışmalarına başladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.