SON DAKİKA

En Son Nokta

KEMAL DENİZ BOZKURT’UN KÂBUSU OLDU

Esenyurt Belediyesi bütçe görüşmeleri sert tartışmalara sebebiyet verdi. Açıklamalarıyla belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un dengesini bozan AK Partili Togay Çoban’ın konuşması sık sık belediye başkanı tarafından kesildi.

Bilgileri Kopyala
KEMAL DENİZ BOZKURT’UN KÂBUSU OLDU
Kategori: Genel - Bu haber 8.218 kez okundu.

Esenyurt Belediye Meclisinde bu ay görüşülen BÜTÇE görüşmeleri sert tartışmalara sebebiyet verdi. Özellikle Plan Bütçe Komisyon Başkanı AK Partili Togay Çoban’ın belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un söylemiş olduğu yalanları yüzüne vurması CHP’lilerin öfkelenmesine sebebiyet verdi.

BELEDİYE BAŞKANININ ÇOĞU TEKLİFİNE EVET DEDİK

‘Bütçe’ görüşmelerinde sert tartışmalar yaşanırken AK Partili Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Togay Çoban yaklaşık 60 dakika süren konuşmasında Esenyurt Belediyesi’nin gerçekleştiremediği projeleri ve bütçe konusunda tespit ettikleri tutarsızlıkları belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yüzüne vurdu. Çoban, ‘Bugün burada 4 konuda yani 2023 yılı yatırım bütçesi, tahmini bütçe, performans programı ve borç bildirimi hakkında görüşlerimizi belirteceğiz. Esenyurt Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 3 milyar, 370 milyon. Yani Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip ilçesi. Zaman zaman belediye başkanı ‘bize ek bütçe vermediniz’ diye bizleri halka şikayet edip kanal kanal gezerken, gazetelere açıklama yaparken bütçeye baktığımızda Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca gibi üç ilçemizin bütçesinden daha büyük bir bütçeye bugün evet diyeceğiz.

Belediye başkanı sürekli ‘bizi çalıştırmıyorlar, engelliyorlar, bizim yatırımlarımıza destek vermiyorlar’ dedikodusu yapıyor. Bakıldığında 2019 bütçesine EVET demişiz, 2020, 2021 ve 2022 bütçelerine de EVET demişiz. Yetmemiş yatırım programlarına evet demişiz. Performans programına evet demişiz. Kesin bütçenize evet demişiz. Başkan istiyor ki AK Parti ve MHP mecliste NOTER vazifesi görsün her getirdiği evrakı incelemeden, bakmadan onaylasın.

YANDAŞ MEDYA KURULUŞLARINDA BİZİ KARALAYARAK SONUÇ ELDE EDEMEZSİNİZ

Geçtiğimiz günlerde belediye başkanı bir TV kanalına bir kez daha çıkarak ‘ek bütçeye onay vermediler beni engelliyorlar’ diye açıklama yaptı. Mali hizmetler müdürlüğünün Temmuz sonu itibari ile bize vermiş olduğu evrakları inceledik. 763 milyon gelir, 603 milyon gider ortaya çıktı. Dedik ki; başkan 1 milyar 300 milyon bütçenin yarısı duruyor bu bütçeyi bitir, yedek ödeneği de kullan, yetmezse belediyenin çalıştığı bankada da 160 milyon para gözüküyor. Buda yetmezse kasım ayında gelin yine destek verelim.  Oysaki başkan yapamadıkları, beceremedikleri ve bu kenti yönetemediği için suçu AK Parti ve MHP’ye atıp sıyrılmak istiyor. Şu demecini özellikle not aldım. Sunucu TV’de soruyor, ‘Peki siz hizmet olarak ne yaptınız?’ Başkan cevap veriyor ‘Enflasyon arttı, doğal olarak kullanmak için planladığımız paralar yapacağımız hizmetlere yetmedi’ Belediyenin 1 milyar 300 milyon bütçesi var. Temmuz sonu itibarıyla 603 milyon para harcamış. Bunun yanı sıra bir tane yatırım yapılmamış. Esenyurt halkını kandırmakla hiçbir sonuç elde edemezsiniz Sayın Bozkurt. Gerçekleri Esenyurt halkından saklamayın. Yandaş medya kuruluşlarına gidip hazırlanmış sorularla, kurgulanmış programlarla kimseyi kandırmazsınız.

YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

Yine o TV programında, ‘meclisin bütçe onaylamakta bir zorunluluğu var. İçişleri Bakanlığına meclisin düşürülmesi için bir talepte bulunduk. Normal şartlar içerisinde hukukçulardan aldığım bilgiler doğrultusunda belediye meclisi düşmeli seçime gidilmeli, onun için neticeyi bekliyoruz. İnşallah o çok eleştirdikleri seçimi yapacağız. Kimin ne yaptığını ve ne pozisyonda olduğunu göreceğiz’ diyerek bize gözdağı vermek istedi.

Ek Bütçeye onay vermedik diye meclisin düşmesini istemek hukuki anlamda dayanağı olmayan içeriği boş bir iddiadır.

Sayın başkan her şeyi bildiğinizi zannediyorsunuz ama hiçbir şeyi bilmiyorsunuz. Neden bilmiyorsunuz? Tahmini Bütçe ayrı bir şey, ek bütçe ayrı bir şey. Tahmini bütçe bir sonra ki yılın müdürlüklerden alacağınız bilgiler doğrultusunda ve enflasyon rakamlarını da dikkate alarak son 3 yılında gerçekleşen gelir ortamına bakarak bütçe hazırlanır. Biz bu arada son 3 yıldır belediyenin tahmini bütçesini, yatırım bütçesini ve performans bütçesini onayladık. Durum böyleyken halka neden yalan söylüyorsunuz?

PROJE YOK DÜŞMÜŞ ENVANTERİN PEŞİNE

Hatırlarsanız belediye başkanı ilk seçildiğinde dedi ki, ‘düşünebiliyor musunuz Esenyurt Belediyesi’nin envanteri yok.’ Sanki ilçeye çok büyük projeler kazandırmışta envanterin hesabını soruyor, envanterin peşinde koşuyor. Envanter yok diye Esenyurt’ta hizmet yapmayacak mısınız, çivi çakmayacak mısınız? Peki, siz 3,5 yıldır belediye başkanısınız envanterinizi çıkarında görelim.

İHALELER YANDAŞA GİDECEKTİ

Neden ek bütçe vermediğimizi defalarca açıklamamıza rağmen belediye başkanı yalan beyanlarla kamuoyunu aldatmaya çalışıyor. ‘Herkes ek bütçeye onay verdi, Esenyurt’ta AK Partililer ek bütçeye onay vermiyor’ şeklinde beyanatta bulunuyor. Gidin bir gezin. Etrafınızda ki belediyeleri araştırın. Birçoğu ilçesine ihtiyacı olan projeleri kazandırmış. Siz ne yaptınız Allah aşkına? Kreşler, spor tesisleri, kültür merkezi yapmış bu belediyeler. Siz 3,5 yıllık belediyecilik döneminizde bu ilçeye ne yaptınız ki bir de kalkıp pişkin pişkin ek bütçe talep ediyorsunuz. Önümüzde ki ay biliyorum ki yeniden ek bütçe talebinde bulunacaksınız. Getirin makul bir talebi size destek verelim. 720 milyon ek bütçenize onay verseydik yine yandaşa, candaşa ihaleleri pay edecektiniz. Tek bir yatırım yapmadan bu parayı da bitirecektiniz.

ESENYURT YEŞİL’DEN MAHRUM EDİLDİ

Esenyurt Belediyesi’nin 2023 bütçesine evet vereceğiz. Bütçe 3 milyar, 370 milyon. Türkiye’nin ilçe bazında en büyük bütçesi. Bu bütçe içerisinde belediye başkanı 2023 yılı için 1 milyar 211 milyon yatırıma bütçe ayırmış. Bu yatırım bütçesi içerisinde 873 milyon fen işleri müdürlüğü, 436 milyon park ve bahçeler müdürlüğüne bütçe ayrılmış. Yine bütçeye 6,7 tane büyük yatırımlar koyulmuş. Okul yapılması için 158 milyon, hasta yaşlı bakım evi merkezinin yapılması için 94 milyon, cami yapılması 86 milyon, mahalle konaklarının yapılması için 72 milyon, yolların asfalt yada bakım onarımı 150 milyon, yolların parke yapılması 80 milyon, belediyenin yeni hizmet binasının yapılması 14 milyon, yeni belediye hizmet binasının meydan düzenlemesi 22 milyon, park bahçe ve yeşil alanların yapılması, ağaç dikimi Esenyurt genelinde kullanılmak üzere hazır çim temininin yapılması için 436 milyon bütçe ayrılmış. 2022 yılında bu müdürlüğün bütçesi yine çok fazlaydı. Bu yılda bu müdürlüğe inanılmaz bir bütçe ayrılmış. Geçen yıl maalesef Esenyurt halkı YEŞİL ALAN konusunda ihtiyacı olan hizmeti almadı. Dilerim 2023 yılı için ayrılan bütçe ile Esenyurt ve halkımız gerekli hizmeti alır. Benim hiç umudum yok.

PROJE ÇİZİMLERİNE 8 MİLYON PARA AYRILMIŞ

Hatırlarsanız sayın başkan 2 yıl önce dedi ki ‘Ben çalışmak istiyorum. Bana sözleşmeli personel alımı için yetki verin. Mimar, mühendis, avukat alacağım. Projelerimizi artık içeride çizeceğiz yani kendi bünyemizde yapacağız.’ Bizde bu yetkiyi başkana verdik. Bakıyorum bütçeye yeni yapılacak kreşlerin projelendirilmesi 200 bin TL, yeni yapılacak okulların projelendirilmesi 2 milyon, geometrik düzenleme ve kavşak projelerinin hazırlanması 3 milyon, otopark ve Pazar yerlerinin projelendirilmesi 2 milyon. Yani yaklaşık 8 milyon sadece projelere para aktarılacak. Bizden destek istediniz bizde bu desteği size sağladık. İstihdam edeceğimiz çalışanlarımızla bu projelerimizi yapacağız demiştiniz. Buda yalan çıktı.

PARALAR NEREYE GİTTİ?

2022 bütçesini şöyle bir gözden geçirelim. 2022’de okul yapılması için devasa bir bütçe ayırdık nerede bu okullar? Gören var mı? Spor tesisi yapılması için bütçe ayırmıştık gören var mı? Sosyal tesis için bütçe ayrıldı nerede sosyal tesis? Cami yapılması, eğitim kampüsü, mahalle konakları, kapalı pazar yapılması gibi projeler için bütçe ayırdık. Nerede bu projeler? Yarın halkın karşısına hangi yüzle çıkacaksınız. 25 tane büyük projeyi bütçeye koymuşsunuz bir tanesini bile yapamamışsınız. Sürekli bahane üretmekten başka bir şey yapmadınız. Peki, proje üretmeyen bir belediyeden bahsederken şunun hesabını da soralım. Bu paralar nereye gitti?

Sayın başkan fen işyeri müdürlüğüne 2022 yılı için 298 milyon bütçe ayırmıştınız. Önümüzde ki sene içinde fen işleri müdürlüğüne 873 milyon bir bütçe ayırdınız. Bu bütçeyle bu güne kadar kente hiçbir şey kazandırmadınız. Hiç olmazsa Esenyurt’un içerisinde bulunan demir köprünün tadilatını ve boyasını yapsaydınız. TV ekranlarına çıkıp Yıldız Cami konusunda yine ‘dini siyasete alet ediyorlar’ şeklinde saçma ve dikkate alınmayacak çirkinlikte açıklamalar yaptınız. Sonra, ‘biz oraya aş evi yapacağız, kimsesizlere yer yapacağız. İnsanlar gelip ibadetini yaptıktan sonra yemeğini yiyecek gerekirse barınma yeri olacak’ dediniz. 5 aydır oraya ne yaptınız? Çıkın açıklayın. Ben söyleyeyim bir ÇİVİ dahi çakmadınız.

KENDİN PARK YAP DA ORALARDA SELFİE ÇEK

2022 yılında park ve bahçeler müdürlüğüne 115 milyon bütçe ayrılmış, 2023 yılı için ise 436 milyon bir bütçe ön görülmüş. Şöyle kafanızı kaldırın ve ilçenin her yerini gözünüzde canlandırın. Bu ilçeye park ve bahçe anlamında ne yaptınız? Hani yeşillikler, peyzaj çalışmaları? Bu devasa bütçe ile 2022 yılında 2021 metrekare bir park çalışması yaptınız. AK Parti döneminde bu boyuttaki parkların açılışını bile yapmadık. Sadece 115 milyon para 4 adet minnacık parkların dışında bakım onarıma gitmiş. Belediye başkanı birde bizim yaptığımız parklarda pozlar vererek ‘Esenyurt temiz hava alıyor’ paylaşımları yapıyor. Bizim yaptığımız parklarda poz vermeyi bırak kendin bu ilçeye yakışır parklar yap da oralarda selfie çek.

2019 da göreve geldiğiniz günden bu güne kadar 10 bin metrekare park yapmışsınız. AK Parti bu ilçede ilk iktidara geldiği dönemde hangi parkları yapmış? Recep Tayyip Erdoğan Parkı 76 bin metrekare, Erbakan Parkı 86 bin metrekare, Şehitler Parkı 150 bin metrekare, Gaziler Parkı 90 bin metrekare, Haramidere Parkı 110 bin metrekare, Gülbahçe 140 bin metrekare, Kadir Topbaş 15 bin, Osmanlı Parkı 15 bin metrekare gibi binlerce metrekarelik yeşil alanı bu ilçeye kazandırmış. Siz 4 yılda sadece 10 bin metrekare park yaptınız. Peki, bütçeden bu hizmetler için ayrılan paraları nereye kullandınız?

4 YILDA AK PARTİ İLE CHP ARASINDA Kİ FARKA BAKIN

Bakın AK Parti ilk seçildiği 2004 ila 2009 yılları arasında yani ilk 4 yılında hangi projeleri kısıtlı bütçelerle hayata geçirmiş. Esenyurt Devlet Hastanesi, Recep Tayyip Erdoğan Parkı, Cumhuriyet Parkı, Merkez Sağlık Ocağı, Okullar, Balıkyolu Köprüsü gibi devasa projeleri bu ilçeye kazandırdık. Ya siz?

Siz 4 yıl boyunca ben okul yaptım, sağlık ocağı yaptım, spor tesisleri yaptım, kreşler yaptım, camiler cem evleri yaptım, kültür merkezi yaptım diyebilir misiniz? Bizim dönemimizden çok daha fazla bütçeye sahip olmanıza rağmen maalesef bunu söyleyemezsiniz. Belediyenin kasasına 3,5 yıllık süreç sonunda giren 3 milyar, 400 milyon TL bütçe ile ne yaptınız? Borç da ödemediniz, borç yine aynı borç.

BELEDİYENİN 3,5 YILDA BORCU HİÇ AZALMADI

Belediye başkanı sürekli ben borçla belediyeyi devraldım algısı yaratarak halkı 3,5 yıl hem oyaladı hem de kandırdı. Belediyenin borçlarını devletin koymuş olduğu kanunlar çerçevesinde yapılan belediyenin mizanından görürsün. Belediyenin mizanında 30 Eylül 2022 itibarıyla 700 milyon borç görülüyor. 2019 yılında bizimde bıraktığımız borç 700 milyondu. Bu devasa bütçe ile hem proje üretmediniz, hem de borçları ödemediniz. Belediyenin borcu yine aynı.

GENEL BAŞKANINIZIN SÖZÜNÜ YERE DÜŞÜRÜYORSUNUZ

Personel maaşı konusunda belediye başkanı diyor ki, ‘Biz Türkiye’nin sorunlarını çözemeyiz’ sizden bunu kimse istemiyor ki. Ne siz ne de genel başkanınız Türkiye’nin problemlerini çözemez. Sizin öyle bir kabiliyetiniz yok. 4 yıldır Esenyurt’a çivi çakmayan başkan ve partisinin ülkeyi yönetemeyeceğini zaten biliyoruz.

2022 yılında belediye personeli için 341 milyon bir bütçe ayrılmış. 2023 yılı için ise 727 milyon. İki katından çok daha fazla bir bütçe ayrılmış personel maaşlarına. Personel için bu bütçeyi ayırıyorsun da maaşa geldiği zaman neden personele hak ettiği PARAYI vermiyorsun?

Genel Başkanınız, ‘Askeri ücret ne olacaksa bizim belediyelerde BİN TL fazlasını personele vereceğiz’ demedi mi? Genel başkanınızın sözünü yere düşürüyorsunuz.

Promosyon meselesine gelince. Memur kadrosunda olan personel 26 bin liraya yakın promosyon alıyor, ESPAŞ da çalışan personeller ise 15 bin lira alacak diye bir bilgi var elimizde. Ayrım yapmayın. Bu çalışanlarla da görüşün onlarında alacaklarını iyileştirin. Bunları becerebilirseniz personel bize şikâyette bulunmaz, size teşekkürlerini iletir.

HAYATINI KAYBEDEN GÜVENLİK GÖREVLİSİNE YEMEK VERMEDİNİZ

Sosyal yardım müdürlüğü 2022 yılı için 36 milyon bütçe ayırmıştık. 2023 yılı için ise 126 milyon bütçe ayrıldı. MHP grup başkan vekili Hüseyin Kaya ifade etti. Hatırlarsanız geçenlerde bir hastanede güvenlik görevlisi kardeşimiz saldırı sonucu şehit oldu. Şehit kardeşimizin taziye yemeği için MHP grup başkan vekili meclis üyemiz Hüseyin kaya ilgili başkan yardımcısını arıyor. Diyor ki ‘Burası şehit evi kalabalık var mümkünse 600 kişilik yemek rica ediyoruz. Bunun için yardımcı olur musunuz?’  Yetkili başkan yardımcısı ne demiş biliyor musunuz ‘Siz ek bütçeye onay vermediğiniz için biz ancak size 50 kişilik yemeğe onay verebiliriz’ diyor. Ne kadar ayıp bir şey, bu yemek cenazeye gidiyor. Başka bir amaçla da talep edilmiyor, utanmanız lazım.

VİTAMİNLİ SÜTLERİNİZE NE OLDU?

Belediye başkanı daha önce hatırlarsanız sosyal yardım müdürlüğüne ayırdığımız bütçe görüşmelerinde, yaklaşık 3,5 yıl önce halka, ‘Bedava SÜT dağıtacağım’ demişti. 3,5 yıl önce SÜT ve KAŞAR peyniri dağıttı o yıldan bu yana daha süt dağıtılmadı. CHP’li belediyeler öyle vitaminli SÜT dağıtıyor ki ömür boyu süt içmene gerek kalmıyor. 3,5 yıl önce POPİLİZM adına halka süt dağıtımı gerçekleştirdiniz fakat sonra ne olduysa bir daha süt ve kaşar yardımı yapmadınız. Sizin sosyal belediyecilik anlayışınız bu mu? Biz AK Parti olarak size ESKART üzerinden Esenyurt esnafından alışveriş yapılması kaydıyla halka ve esnafa yardımcı olmanızı önermiştik. Her ay ESKART’lara para yüklenerek ihtiyaç sahibi insanlarımızın problemlerini çözebilirdiniz. Ama sizin halka hizmet gibi bir derdiniz olmadığı için ve teklif AK Parti’den gelmesinden dolayı RED ettiniz.

DEPREM ARAÇLARI NEREDE?

Ulaşım Müdürlüğü’nün 2022 yıl bütçesi 30 milyon 604 bin TL iken 2023 yılında 84 milyon 360 bin TL olmuş. Hatırlarsanız 2020 yılında meclise borçlanma yetkisi getirdiniz. Dediniz ki ‘yaklaşık 20 adet deprem aracı alacağız.’ Dedik ki ‘borçlanmayı bırakın belediyenin kasasında 74 milyon para var bunu kullanın.’ Siz hayır dediniz AK Parti ve MHP bizi çalıştırmıyor diye günlerce yaygara kopardınız. Hemen ertesi ay geldiğinde yedek ödenekten ve fen işlerinden müdürlüğünden aktarma yaptık ki bahaneniz kalmasın bu deprem araçlarını alın dedik. Aradan yaklaşık 2 yıl geçti deprem araçları ortada yok.

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNÜN ETKİNLİKLERİ DALGA KONUSU OLDU

Kültür Müdürlüğünün 2022 yılı bütçesi 14 milyon 535 bin lirayken 2023 yılı bütçesi ise 52 milyon 380 bin lira olmuş. Önemli bir müdürlük. İyi ve kaliteli işler yaptığında alkışlamamız gereken bir müdürlük. Yalnız kültür müdürlüğünün 4 yıllık zaman zarfında yapmış olduğu 3 çalışma var. Açılış yok, temel atma yok lakin bizi 3 organizasyona davet ettiniz. Bir kitap fuarına, ikincisi uluslararası dans festivaline ve üçüncü olarak kaykay festivaline davet ettiniz. İnsanlar bu fuzuli işlerle uğraşmanıza inanın gülüyor.  Harcamış olduğunuz bu gereksiz paraları hiç olmazsa personelimize verin, burs ihtiyacı olan öğrencilerimize burs verin. Birde UGANDA güzellik yarışması yaptınız. Belediye başkanı, ‘Uganda Güzellik Yarışması’na neden bu kadar taktınız. Ne güzel farklı renklerimiz olacak’ dedi. Çok şükür İçişleri Bakanlığımız ve Kaymakamlığımız olayın vahametini gördüğü için bu organizasyonunuzu iptal etti. Bir kaos, bir skandal önlenmiş oldu. Peki, Sayın Kemal Deniz Bozkurt bu güzellik yarışması yapılmış olsaydı Esenyurt’a ne gibi katkısı olacaktı?

BASINDAN NEDEN KORKUYORSUNUZ?

Basın İlan Müdürlüğü için 2022 yılında 14 milyon bütçe ayrılmıştı. 2023 yılı için ise bu müdürlüğe 43 milyon bütçe ayrıldı. Basın özgürlüğü diye bas bas bağırıyorsunuz. Madem basın özgürlüğü diye ahkam kesiyorsunuz gazetecilere neden meclisi yasakladınız? Neden onları buraya davet etmiyorsunuz? Bütün belediyelerde canlı yayın yapılıyor, siz neden korkuyorsunuz?

Gazetecilere, ‘Ek bütçeye onay vermediler bu yüzden sizlere ödeme yapamıyoruz’ dedikodusu yaptınız. Ek bütçeye gerek duymadan yedek ödenekten geçen hafta basın müdürlüğüne para aktardık. Gazetecilere ödeme yaptınız. Neden insanları kandırıyorsunuz?  Hani ödeme yapamıyordunuz? Dilerim gazeteci arkadaşlarımız da belediye yönetiminin söylediği bu yalanların farkına varmıştır.

NECMİ KADIOĞLU VE GÜRBÜZ ÇAPAN’IN İSMİNİ SİLMEK İSTİYORSUNUZ

Bakın kullandığınız tüm materyallerde LOGO’muzu kullanmıyorsunuz artık. Yaptığınız ÇAKMA logoya hayır dediğimiz için mi mevcut logoyu kullanmıyorsunuz? Yoksa Gürbüz Çapan ve Necmi Kadıoğlu’nun ismini silmek için mi bu logoyu atık kullanma gereği duymuyorsunuz. Kamuoyunu bu konuda aydınlatmalısınız’ açıklaması yaparak Esenyurt Belediyesi’nin yapmış olduğu BÜTÇE’nin ne kadar hor kullanıldığını kamuoyu ile paylaştı.

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!