SON DAKİKA

En Son Nokta

KÜÇÜKOĞLU, ‘HELALLEŞME NİDALARI ATAN CHP HALKIN DEĞERLERİNİ ÖNEMSEMEMİŞTİR’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz hafta İBB meclisinden geçen ve Avcılar girişinde bulunan Ahmet Tükenmez Cami’nin takas kararını veto etti. Avcılar AK Parti ilçe başkanlığı yüzlerce katılımcıyla kararı protesto etti. İlçe başkanı Abdullah Küçükoğlu, ‘Şaşırdık mı? Tabi ki hayır! Helalleşme nidaları atan CHP’nin hala bu milletin değer ve hassasiyetlerini önemsemediğini yaşayarak bir kez daha görmüş olduk’ dedi.

Bilgileri Kopyala
KÜÇÜKOĞLU, ‘HELALLEŞME NİDALARI ATAN CHP HALKIN DEĞERLERİNİ ÖNEMSEMEMİŞTİR’
Kategori: FOTO GALERİ - Bu haber 12.314 kez okundu.

Cuma namazı sonrasında gerçekleşen protesto eylemine yüzlerce AK partili ve Avcılarlı katıldı. Konuyla alakalı basın mensuplarının karşısına çıkan AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu, ‘Avcılarımızın sembollerinden biri olan, E-5 kenarındaki Hacı Ahmet Tükenmez Camimiz ve Müftülük Binamızın yenilenme süreci ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 40 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin bir minaresi yıkılmıştı. Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen camiimizin yenilenmesi için yıkımı gerçekleştirildi. Hayırsever Hacı Ahmet Tükenmez Bey tarafından 4.993m2’lik arsa yaklaşık 40 yıl önce Cami ve Müftülük yapılması için bağışlanmıştır.

Hacı Ahmet Tükenmez Camii’miz ve müftülük binamızın arsası İBB mülkiyetindedir ve imar planlarında Dini Tesis Alanı olarak belirlenen arsa 2017 yılında AK Parti İBB döneminde 25 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmiştir.

Arsa mülkiyetini elinde bulunduran CHP’li İBB yönetimi ve Avcılar Belediyesi çeşitli bahaneler ile Dini Tesis alanı olan bu arsada çalışmaların başlamasını 3 yıldır engellemektedir.

40 YILLIK CAMİMİZE NEDEN KARŞISINIZ?

AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığımız ve Büyükşehir Meclis Grubumuzun girişimleri ile arsa mülkiyetinin Diyanet İşleri Başkanlığımıza devri için çalışmalar yapılmış, İBB Eylül meclisinde CHP grubunun HAYIR oylarına rağmen, AK Parti grubumuzun EVET oyları ile devir karar alınmıştır.

Camimizin ve Müftülük binamızın yapımının önündeki en büyük engelin kaldırılmış olması Avcılar Belediye Başkanı’nı çok tedirgin etmiş olmalı ki önce “camiye karşı değiliz.” açıklaması yapmasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na bu kararı veto kararı aldırtmıştır.

Çeşitli bahaneler öne süren Avcılar Belediyesi’ne ve İBB yönetimine birkaç soru yönelterek kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz: o Kalabalık bir cemaate hizmet eden ve ayrıca sembolik değeri olan 40 yıllık camimizin yapılmasına neden karşısınız?  Bir taraftan “Destekliyoruz.” derken, bir taraftan İBB meclisinde neden hayır oyu verdiniz? Bir taraftan “Caminin yapım bütçesini sayın Ekrem İmamoğlu karşılayacak.” derken, diğer bir taraftan alınan kararı sayın İmamoğlu neden veto etmektedir?

Bu durumda taraflardan en az biri yalan söylemekte ve Avcılar halkını oyalamaktadır. Şaşırdık mı? Tabi ki hayır! Helalleşme nidaları atan CHP’nin hala bu milletin değer ve hassasiyetlerini hiç önemsemediğini yaşanan bu süreç üzerinden kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Protesto yürüyüşüne ve basın açıklamasına MHP Avcılar ilçe başkanlığı ve meclis üyeleri de katılım sağlayarak destek verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
1 ADET YORUM YAPILDI
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!