SON DAKİKA

En Son Nokta

Musk darbe iddiasını reddetmedi: Kime darbe istiyorsak yaparız!

Tesla CEO’su Elon Musk, Bolivya’ya lityum pil ham maddesi alınamadığı için ABD destekli bir saldırı düzenlendiği iddialarının bir Twitter kullanıcısı tarafından yeniden dile getirilmesinin ardından olayı reddetmeyen ilginç bir yanıt verdi.

Musk darbe iddiasını reddetmedi: Kime darbe istiyorsak yaparız!
Kategori: DÜNYA - Bu haber 42.492 kez okundu.

Latin Amerika’nın yeraltı kaynakları bakımından en zengin ülkelerinden biri olan Bolivya’da geçtiğimiz yıl sosyalist Devlet Başkanı Evo Morales, ordunun da karışmış olduğu sokak olaylarının ardından istifa ederek Meksika’ya sığınmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri destekli ordu üyeleri ve muhalefetin büyük baskısının ardından istifa etmek durumunda kalan Morales’in yerine ABD’nin desteklemiş olduğu Jeanine Anez başkanlığını duyurmuştu.

Olayın Musk ile bağlantısı

Bütün bu yaşananların yanında ünlü iş insanı ELon Musk’un darbe ile bir ilişkisi olduğu iddia edilmişti.

Darbeden önce Musk’ın CEO’su olduğu Tesla firmasının ürettiği elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pilinin ham maddesinin Bolivya’dan tedariğinin zora girdiği ve bu sebeple darbede parmağı olduğunu gündeme getirmişti.

Sosyal medya üzerinde takipçilerden birinin Musk’a bu bağlantıyı hatırlatmasıyla konu yeniden gündeme geldi.

“Her kime istiyorsak darbe yaparız”

ABD’de koronavirüse dair yeni bir ekonomik destek paketi hazırlanmasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden ‘Başka bir hükümet teşvik paketi halkın çıkarına değil” açıklamasına yapan Musk’a bir kullanıcı halkın çıkarına olmayan asıl şeyin ABD’nin sen (Musk’ı kastederek) lityum alabil diye Bolivya’ya darbe organize etmesi, yorumunu yapınca, Musk’tan ilginç bir yanıt geldi.

Musk kullanıcının yorumuna, “Kime istiyorsak darbe yaparız. Aş bunları” yanıtı verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.