SON DAKİKA

En Son Nokta

AK PARTİLİ SADIK PEHLİVAN: BALIK BAŞTAN KOKAR

Avcılar Belediyesi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleşen ‘rüşvet skandalını’ meclis oturumunda seslendiren AK Parti grup sözcüsü Sadık Pehlivan, ‘Balık baştan kokar, baş neyi yaparsa gerisi de bunu kendine hak görür’ diyerek eleştirilerini adeta başkanın yüzüne vurdu.

Bilgileri Kopyala
AK PARTİLİ SADIK PEHLİVAN: BALIK BAŞTAN KOKAR
Kategori: Genel - Bu haber 57.631 kez okundu.

Geçtiğimiz hafta kurban alanında kurbanlık hayvan getiren esnaflardan rüşvet aldıkları suçüstü yapılarak tespit edilen 1 zabıta memuru ve 2 zabıta yardımcısı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ensonnokta’nın Türkiye gündemine taşıdığı skandal dün meclis oturumunda gündem oldu. AK Parti grup sözcüsü Sadık Pehlivan sert eleştirilerini belediye başkanının yüzüne adeta tokat gibi çaktı.

AVCILAR’IN KADERİ DEĞİL ÇİRKİN OLAYLARLA ANILMAK!

Avcılar’ın kaderi çirkin olaylarla anılmak değildir diyen AK Partili Sadık Pehlivan, ‘Avcılarımızın en büyük problemlerinden biri alınan bağışlar ve yardımlar adı altında alınan ancak belediyemizin ne hikmetse kayıtlarında yer almayan ayni ve nakdi yardımlardır. Nezaketen bunun adına kayıt dışı bağış diyoruz. Ancak sizlerin de bildiği gibi gerçek adı halk dilinde rüşvet olarak geçmektedir. Hiçbir yöneticimizin, idarecimizin ve hiçbir çalışanımızın adını bu tip olaylarla bir araya getirmeyi kendimize yakıştıramıyoruz. Avcılar Belediyesini temsil eden hiçbir yetkilinin adının da bu tip olaylarla anılmasını istemiyoruz.

Ancak hal böyleyken kentsel dönüşüm adı altında müteahhitlerden alınan yardımların maalesef yine sosyal yardımlar adı altında Avcılar Belediyesine iş yapan kişi ve kişilerden alındığı bedellerinde resmi kayıtlarda görülmemesine anlam veremedik.

Bir atasözü der ki, ‘Balık baştan kokar’ yine bir başka deyimle ‘Baş neyi yaparsa gerisi de bunu kendine hak görür, aynı şeyi yapar.’ geçtiğimiz günlerde yine bahsettiğimiz bu durumla alakalı bir olay Avcılar ilçemizde yaşanmıştır. Kurban satış yerinde alınan ve suçüstü yapılan bir münferit olay. Bayram öncesi müteahhitlerden bayram harçlığı adı altında alınan paralar bizi derinden üzmüştür. Aradan 5 gün geçmesine rağmen belediye başkanı ne yerel basında, ne ulusal medyada ne de meclis oturumunda kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yapmamıştır. Bu konu hakkında belediye başkanımızın açıklama yapması, kamuoyunu aydınlatması bizim ve Avcılar halkının hakkıdır. İlçemizin bu tür konularla alakalı ulusal medyaya düşmesi vahim bir durumdur. Birkaç kendini bilmezin gerçekleştirdiği bu eylemler büyük bir aile olan, 1700 çalışanı olan Avcılar belediye personelini bağlamaz. Bu işin bizzat yukarıdan aşağıya doğru ayıklanması beklentimiz içerisindedir’ açıklaması yaptı.

TURAN HANÇERLİ GEÇİŞTİRDİ

AK Partililerin eleştirilerine kaçamak cevaplar veren Belediye Başkanı Turan Hançerli yaptığı açıklamada, ‘Kurban Bayramı’nda, kurban alanında 1 zabıta, 2 zabıta yardımcısı arkadaş ile alakalı adli işlem yapıldı. Bir ücret aldıkları iddiasıyla adli işlem yapıldı. Tutuklular. Eğer suçlularsa gerçekten suç işlemişlerse hak ettikleri cezayı çekeceklerdir, çekmeliler. Yargıya teslim edildiler, yargıdalar. Suçsuzlarsa da inşallah yargı tarafsız davranacaktır beraat edeceklerdir. Bu ve benzeri tutumda olan hata yapan, yanlış yapan kişilerin yanında olmamız söz konusu olamaz’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!